تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

تهران - ایرنا- اجرای طرح‌های مهم و توسعه دیپلماسی سلامت، افزایش مشارکت اقتصادی بانوان، اجرای طرح پلاک ایمن و تعیین تکلیف خودروهای توقیفی، وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان، بازداشت ۵۵۶ متهم جرائم اقتصادی از جمله مهمترین اخبار منتشر شده گروه جامعه ایرنا در نوروز ۱۴۰۲ بوده است.

به گزارش روز یکشنبه گروه جامعه ایرنا، بیمارستان حضرت مهدی (عج) همزمان با سالگرد میلاد مبارک حضرت مهدی (ع) در روزهای پایانی ۱۴۰۱ توسط آیت الله رییسی افتتاح شد.
کلان بیمارستان حضرت مهدی (عج) دارای ۳۸ اتاق عمل است که ۱۸ اتاق عمل آن تاکنون به بهره برداری رسیده است. اتاق های عمل این بیمارستان هوشمند هستند، یعنی بیمار بین عمل از اتاق عمل برای تصویربرداری خارج نمی شود زیرا در اتاق های عمل تجهیزات لازم برای این کار وجود دارد.

متن کامل گزارش «بزرگترین طرح درمانی تاریخ نظام سلامت/ راه‌اندازی حدود ۱۵ هزار و ۴۰۰ تخت بیمارستانی» را اینجا بخوانید.

علاوه بر این، اجرای ۹۵ درصدی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، تدوین و بازنگری دستورالعمل ارائه خدمات تخصصی پایدار (مقیمی، ماندگاری و آنکالی) به منظور ارتقای انگیزه پزشکان در مناطق محروم برنامه ماندگاری پزشکان در طول سال، برداشتن سقف کارانه در مناطق محروم در راستای افزایش انگیزش و ماندگاری پزشکان، اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۵ سال تاخیر (۱۳۸۶)، حمایت از بیماران صعب العلاج و افتتاح صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج با اعتبار ۵ همت، تدوین ۲۲ بسته خدمتی جهت پوشش حمایتی بیمه ای با استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و ارسال به بیمه سلامت، افزایش ۱۶.۵ درصدی شاخص اهدای عضو در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته، ۳۲ مورد انتقال موفق هوایی اعضای اهداکنندگان مرگ مغزی، از جمله اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه درمان است.

پیش از این، نزدیک به ۲۰۰۰ کودک در صف انتظار کاشت حلزون بودند که با اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت، تمام هزینه‌ های کاشت حلزون رایگان و این ۲۰۰۰ کودک درمان شدند. به طوری که امروز صف انتظار کاشت حلزون شنوایی در آستانه به صفر رسیدن است و از این پس، هر کودکی که ناشنوا باشد، در صف کاشت حلزون منتظر نمی ماند و بلافاصله به صورت رایگان عمل کاشت انجام می ‌شود.

رویکرد وزارت بهداشت در دولت مردمی سیزدهم عدالت و تعالی نظام سلامت است و براساس همین رویکرد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طول یک سال ۲ هزار و ۳۰۰ متخصص را به مناطق محروم کشور اعزام کرده است.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی


افزایش مراجعه بیماران کرونایی در موج هشتم به مراکز درمانی

بیماری کرونا در چهار هفته اخیر روند افزایشی داشته و موج هشتم ویروس کرونا موجب افزایش مراجعات به مراکز درمانی شده است؛ در حال حاضر ویروس در گردش زیرسویه‌های اومیکرون به نام‌های XBB و BQ۱ است که میزان سرایت پذیری آنها بسیار بالا است.
طرح های پیشگیری هوشمند در مبادی مرزی در حال اجرا است و بیش از ۸۰ هزار مسافر در پایانه ها مورد مراقبت بهداشتی قرار گرفته اند.

در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا آمار ابتلا و تلفات کرونا در کشورمان مدت‌هاست که در پایین‌ترین حد قرار دارد، اما با توجه به افزایش نرخ شیوع ویروس کووید-۱۹ در برخی مناطق جهان، باید سطح مراقبت‌های بهداشتی را بالا نگاه داشت.
مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، دریافت واکسن توسط افرادی است که ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن آنها گذشته باشد و اثربخش‌ترین ابزاری که می تواند به کاهش کرونا کمک کند، ماسک است.

متن کامل گزارش «افزایش مراجعه بیماران کرونایی در موج هشتم به مراکز درمانی» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

دیپلماسی سلامت، تحکیم روابط و گسترش همکاری های بین المللی در سال ۱۴۰۱

ایران طی سال‌های گذشته موفقیت‌های چشمگیری در حوزه درمان بیماری‌های خاص، انواع سرطان‌ها، عمل‌های جراحی چشم، قلب، مغز، کلیه و سایر درمان‌ها با تکنولوژی و دانش روز جهانی به دست آورده و هزینه‌های درمان پایین آن به نسبت کشورهای غربی می‌تواند یکی از قابلیت‌های ایران برای توریسم سلامت باشد، بنابراین سطح نسبتاً پایین دانش و فناوری پزشکی در برخی کشورهای خاورمیانه و نیاز این کشورها برای تأمین تجهیزات و کالاهای پزشکی خود از کشورهای غربی، ازجمله عواملی است که این کشورها را به یک بازار مطلوب برای محصولات ایرانی و خدمات پزشکی تبدیل خواهد کرد.
مقدمات تحکیم و استمرار روابط بین‌المللی در حوزه سلامت در سال ۱۴۰۰ آغاز شد؛ چراکه نخبگان ایرانی که از مدتی قبل با تکیه بر دانش و توان ملی، در مسیر ساخت واکسن کووید ۱۹ و تجهیزات پزشکی گام برداشته بودند، علی‌رغم وجود محدودیت و اعمال تحریم‌ها علیه کشورمان، اکنون به پیشرفت‌های بیشتری دست یافته بودند که ماحصل آن، اجرای واکسیناسیون سراسری، ایمن سازی همگانی در برابر ویروس و به دست آوردن دستاوردی جدید در حوزه سلامت برای گفت‌وگو و تعامل با کشورهای دیگر بود.
برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی "ایران و کوبا" از مهم‌ترین رویدادهای اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که توانست به توسعه و تعمیق همکاری‌های دوجانبه این کشورها در تمام حوزه‌ها به خصوص سلامت، بینجامد.

متن کامل گزارش «دیپلماسی سلامت، تحکیم روابط و گسترش همکاری های بین المللی در سال ۱۴۰۱» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی


تصویب ۶ مصوبه در ستاد ملی زن و خانواده/ کارآفرینی و افزایش مشارکت اقتصادی بانوان

تدوین توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار به عنوان یکی از طرح‌های مهم در یک سال گذشته برای شناسایی زنان کارآفرین با ارائه تسهیلات و امکاناتی برای حمایت از این افراد بود که در راستای اجرای این طرح برنامه‌های ویژه‌ای تحت عنوان ایجاد محیطی امن برای فضای اشتغالی کارآفرینان، توانمندسازی اقتصادی بانوان و پایداری اشتغال زنان سرپرست خانوار انجام شده است.

متن کامل گزارش «تصویب ۶ مصوبه در ستاد ملی زن و خانواده/ کارآفرینی و افزایش مشارکت اقتصادی بانوان» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی



گذران نوروز ۱۴۰۲ پس از سه سال شیوع کرونا/دورهمی‌ها را به روزهای سیاه تبدیل نکنیم

بیش از سه سال از شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا می‌گذرد، نوروز ۹۹ مردم با ترس فراوان از ابتلا یا مرگ ناشی از کرونا در کمترین موارد دید و بازدید خود را انجام دادند، نوروز ۱۴۰۰ هم به دلیل افزایش شمار مبتلایان نوروزی دلچسب مردم نبود، عید ۱۴۰۱ پس از واکسیناسیون سراسری به نوعی دلگرمی بیشتری برای میهمانی و دورهمی وجود داشت اما امسال نوروز کمی متفاوت‌تر است.

متن کامل گزارش «گذران نوروز ۱۴۰۲ پس از سه سال شیوع کرونا/دورهمی‌ها را به روزهای سیاه تبدیل نکنیم» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

پلاک ایمن؛ طرحی برای زندگی بهتر در منازل ایمن‌تر

مخاطرات شهر تهران پایانی ندارد؛ هر روز اخبار بسیاری از حوادث مختلف از جمله آتش سوزی در این شهر کام شهروندان را تلخ می‌کند؛ تا جایی که لزوم افزایش آگاهی و آمادگی در برابر حوادث طبیعی و غیرطبیعی ضروری به نظر می‌رسد.

طرح پلاکِ ایمن از جمله طرح هایی است که به منظور افزایش آگاهی و آمادگی شهروندان در برابر حوادث از سوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، طراحی شده اما این‌ طرح چیست؟

متن کامل گزارش «پلاک ایمن؛ طرحی برای زندگی بهتر در منازل ایمن‌تر» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

هلال رحمت سفره‌های تهی را هدف گرفت

پویش هلال رحمت امسال برای دومین سال متوالی در نیمه دوم اسفندماه و در آستانه سال نو و ماه مبارک رمضان، با هدف نهادینه کردن سنت حسنه احسان و نیکوکاری، بسیج منابع مردمی و داوطلبی در تأمین مایحتاج خانواده‌های نیازمند و کمک به تحکیم بنیان خانواده‌های کمتر برخوردار شهری و روستایی اجرا می‌شود.

متن کامل گزارش «هلال رحمت سفره‌های تهی را هدف گرفت» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

واریز معوقات رتبه‌بندی معلمان آغاز شد/ شناسایی افراد مقصر در پرداخت حقوق اسفند فرهنگیان

وزیر آموزش و پرورش ۱۱ فروردین گفت: واریز معوقات رتبه‌بندی معلمان از سوی بانک های عامل آغاز شد و افرادی که در پرداخت حقوق اسفند این قشر کوتاهی کرده اند نیز شناسایی شده اند.
یوسف نوری ضمن قدردانی از حمایت های رئیس جمهور برای صدور دستور ارفاق حداکثری افزایش اعتبار رتبه بندی، اظهار کرد: رتبه‌بندی باعث ترمیم نظام پرداخت عادلانه حقوق می‌شود و اعتبارات تخصیص یافته، از ۱۱ فروردین در استان‌ها توزیع شد.

متن کامل اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره پرداختی فرهنگیان را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

جذب ۵۰ هزار بازمانده از تحصیل/پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است

محمد محمدی سرپرست دفتر آموزش پیش دبستانی و دبستان وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره روند شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: از زمانی که کار را به دست گرفتیم، ۲۰۴ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل بودند که در این راستا سامانه شهید محمودوند ایجاد شد و گام به گام به سمت جلو پیش رفتیم و امروز ۱۷۵ هزار ۵۷۴ کودک بازمانده از تحصیل باقی مانده و مابقی جذب شده اند.


متن کامل مصاحبه «جذب ۵۰ هزار بازمانده از تحصیل/پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است» را اینجا بخوانید.

تدوین برنامه‌های جبرانی برای دانش‌آموزان/شورای مدارس برنامه‌ریزی می‌کنند

محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره زمان تعطیلات دانش‌آموزان برای ایام نوروزی اظهار داشت: تعطیلات از ۲۹ اسفند تا ۱۳ فروردین است؛ بنابراین قبل و بعد از این زمان به آموزش تعلق دارد که امیدواریم آموزش هم کاملا به صورت حضوری اجرا شود.

وی افزود: برنامه‌هایی برای تعطیلات دانش‌آموزان هم در دست تدوین است اما رویکرد در برنامه‌ها دانشی نیست و بیشتر به سمت مهارت‌آموزی پیش می‌رود و بنا داریم برنامه‌هایی را در قالب ایجاد موقعیت یادگیری مهارتی برای دانش‌آموزان با استفاده از ظرفیت شبکه شاد انجام دهیم.


متن کامل مصاحبه «تدوین برنامه‌های جبرانی برای دانش‌آموزان/شورای مدارس برنامه‌ریزی می‌کنند» را اینجا بخوانید.

کتاب‌های فرانسه و آلمانی برای ۲ پایه تحصیلی تالیف شده است/ ملاحظات اجرایی داریم

در راستای توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، توجه به سایر زبان‌ها و آماده‌سازی کتاب‌های درسی زبان‌های دیگر به جز انگلیسی هم در دستور کار قرار گرفت.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش پیشتر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره آموزش‌ سایر زبان‌ها به جز انگلیسی در مدارس توضیح داد: مصوبه شورای‌عالی آموزش‌وپرورش در این زمینه صریح است، زبان‌های مجاز خارجی برای تدریس فقط انگلیسی نیست بلکه مجوز تدریس چند زبان دیگر هم وجود دارد. در صورت وجود متقاضی برای یادگیری سایر زبان‌ها، امکان و مجوز ارائه و تدریس در مدارس میسر است.

متن کامل گزارش «کتاب‌های فرانسه و آلمانی برای ۲ پایه تحصیلی تالیف شده است/ ملاحظات اجرایی داریم» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

بازداشت ۵۵۶ متهم جرایم اقتصادی در ۴۸ ساعت

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در جلسه قرارگاه نوروزی امین پلیس امنیت اقتصادی فراجا از تشکیل ۵۹۴ پرونده جرایم اقتصادی و دستگیری ۵۵۶ متهم و همچنین معرفی آنان به مراجع قضائی خبر داد و افزود: ارزش کشفیات ذکر شده طی ۴۸ ساعت گذشته برابر نظر کارشناسان مربوطه دو هزار و ۶۷ میلیارد ریال تعیین شده است.

متن کامل گزارش «بازداشت ۵۵۶ متهم جرایم اقتصادی در ۴۸ ساعت گذشته» را اینجا بخوانید.

دستگیری مفسدان اقتصادی عامل امیدآفرینی در جامعه است

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: انجام مأموریت های پلیس در حوزه مقابله با جرایم و مفاسد اقتصادی نیاز مبرم امروز کشور است و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه و همچنین ناهنجاری های مختلف اجتماعی، ترافیکی و اخلاقی به صورت قاطعانه جان ایستاده است تا مانع از رشد روز افزون و جولان دادن مفسدان و مجرمان شود.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا تاکید کرد: نباید اجازه بدهیم یاس و ناامیدی در کشور افزایش یابد که مهمترین عنصر رکود، پس روی و پیشرفت نکردن جامعه محسوب می شود و به طور حتم اقدامات پلیس امنیت اقتصادی در زمینه‌های کشف و دستگیری مجرمان و مفسدان اقتصادی می‌تواند موجبات امید آفرینی را در بین مردم ایجاد نماید.

متن کامل گزارش «دستگیری مفسدان اقتصادی عامل امیدآفرینی در جامعه است» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

بازداشت اولین کلاهبردار ۱۴۰۲ در لحظه سال تحویل

سرهنگ داود معظمی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت اظهار داشت: یکی از شهروندان به این پلیس مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری تلویزیون با ایجاد محیطی شبیه به صدای استودیو و انجام کنش های هیجانی و دیگر اقدامات فریبنده اعلام کرده که شما برنده خوش شانس قرعه کشی شده اید.

وی ادامه داد: مجرم با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود سریعا کدهایی که از طریق پیامک برای وی ارسال می شود را برای او بخواند، شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی کارت بانکی و خالی شدن حساب خود می شود.

سرهنگ معظمی با اشاره به افزایش تعداد شکات پرونده در حین رسیدگی به بیش از ۲۴ نفر افزود: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهم شناسایی و پس از تشریفات قضایی مجرم در حالی که با همکاری همدستان خود با یک سناریو جدید در حال کلاهبرداری از شهروندان در پوشش ویژه برنامه سال تحویل بود در یکی از مناطق جنوبی تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

متن کامل گزارش «بازداشت اولین کلاهبردار ۱۴۰۲ در لحظه سال تحویل» را اینجا بخوانید.

اجرای طرح عملیاتی دستگیری سارقان تحت تعقیب در کشور/ کشف بیش از ۴۰ هزار فقره انواع سرقت

سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی فراجا اظهار داشت: در راستای مهار و تشدید اقدامات مقابله ای با جرایم به ویژه سرقت طرح شناسایی و دستگیری سارقان تحت تعقیب و متواری با هماهنگی و همکاری مراجع قضائی و دیگر واحدهای انتظامی از ۲۵ بهمن تا ۲۹ اسفند ماه سال گذشته به مدت ۳۵ روز به مرحله اجرا درآمد.

وی با اشاره به اینکه بیش از یکهزار و ۷۲۶ تیم عملیاتی در اجرای این طرح سهیم بودند، افزود: پس از اتمام ۳۳ هزار و ۴۲۳ نفر دستگیر، ۱ هزار و ۶۷۹ باند متلاشی و حدود ۴۰ هزار و ۳۹۸ فقره انواع سرقت نیز کشف شد.

متن کامل گزارش «اجرای طرح عملیاتی دستگیری سارقان تحت تعقیب در کشور/ کشف بیش از ۴۰ هزار فقره انواع سرقت» را اینجا بخوانید.

علت نرخ‌های دوگانه در پارکینگ‌ها برای ترخیص وسایل نقلیه رسوبی چیست؟
سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور فراجا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مسئله تفاوت نرخ در ترخیص وسایل نقلیه موتوری توقیفی پرداخت و با اشاره به آخرین نرخ ترخیص خودروهای رسوبی و توقیفی از پارکینگ‌ها مربوط به مصوبه هیات وزیران در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: سن توقیف برخی از این وسایل نقلیه به حدود ۱۰ سال می‌رسد که با تفاوتی در نرخ گزارش‌ها مواجه هستیم.

وی ادامه داد: نرخ قبلی مربوط به سال ۱۳۹۴ بود و در ۶ سال اخیر تا پیش از نرخ‌گذاری جدید، برخی از پارکینگ‌ها با نظارت دستگاه‌ها اقدام به افزایش بهای ترخیص کردند.

متن کامل گزارش «علت نرخ‌های دوگانه در پارکینگ‌ها برای ترخیص وسایل نقلیه رسوبی چیست؟» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

اقدامات هلال احمر در ایام نوروز/ افزایش ۳۰ درصدی امکانات در سال جدید

این روزها بسیاری به سفر می‌روند اما آنچه در این روزها باید از سوی مسافران رعایت شود، توصیه های امدادی است؛ رعایت این موارد می‌تواند از بسیاری از حوادث جلوگیری کند.

با نزدیک شدن به روزهای تعطیلات عید نوروز، بسیاری از افراد در تدارک سفر هستند؛ علاقمندان سفر در طول سال، برنامه ریزی می کنند که در این ایام به مسافرت بروند، ‌ برخی از مسیر هوایی، ریلی و بسیاری هم زمینی رهسپار دیگر شهرها می‌شوند؛ ‌ آمارها نشان می دهد بیشتر خانواده با اتومبیل‌های شخصی در این مدت به سفر می‌روند که سبب افزایش بار ترافیکی در جاده‌های کشور و در ادامه تصادفات می‌شود.

در این راستا تمام نهادهای امدادی کشور پیش از شروع تعطیلات تا پایان آن در آماده باش به سر می برند. بر اساس آمارهای اعلامی از سوی ارگان‌های امدادی میزان عملیات‌های آنها بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

متن کامل گزارش «اقدامات هلال احمر در ایام نوروز/ افزایش ۳۰ درصدی امکانات در سال جدید» را اینجا بخوانید.

۳۰۰ پزشک داوطلب از سامانه ۱۱۲ در نوروز پاسخگوی شهروندان هستند

آمار فعالیت شبکه‌ای ۲ میلیون داوطلب با فعالیت داوطلبانه غیرمستمر و ۹۹۰هزار داوطلب فعال و ارائه دهنده خدمات داوطلبانه مستمر و منظم در سازمان‌های جوانان و داوطلبان، مثبت و نشانه‌ای از تحول موقعیت داوطلبان و خدمات آنها همسو با شاخص‌های توسعه و همگام با خدمت‌رسانی مطلوب است.
وحید سلیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره امکان برقراری تماس شهروندان با پزشکان هلال احمر در تعطیلات نوروز اظهارداشت: این طرح با همکاری سازمان امداد و نجات و با مشاکت ۳۰۰ پزشک از ابتدای طرح نوروزی هلال احمر آغاز می‌شود که با مشارکت پزشکان داوطلب سازمان جوانان هلال احمر همراه است.

متن کامل گزارش «۳۰۰ پزشک داوطلب از سامانه ۱۱۲ در نوروز پاسخگوی شهروندان هستند» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

سکه برای مهریه؛ فرخنده و مبارک یا خشت کج ازدواج؟
مهریه در کنار ارزش اقتصادی، مقوله‌ای کاملا اجتماعی است و متاثر از جریانات عرفی و فرهنگی در جامعه، تعیین می‌شود و با گذشت زمان، همواره دستخوش تغییرات شده است و اکنون با توجه به شرایط اقتصادی و تورم بالا، تقریبا بیشتر افراد توان پرداخت مهریه‌های معمولی را هم ندارند.
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در اسفند ۱۴۰۱ حتی تا بیش از ۳۰ میلیون تومان هم پیش رفت و با یک حساب سرانگشتی و با احتساب ۱۴ عدد سکه به عنوان مهریه، آقای داماد چیزی بیش از ۴۰۰ میلیون تومان دین را برعهده می‌گیرد؛ رقمی که شاید بسیاری از جوانان از پرداخت یکجای آن ناتوان باشند. طبق اعلام ستاد دیه کشور، تا هشتم اسفند ۱۴۰، تعداد ۲۴۰۴ زندانی مهریه در زندان به سر می‌برند و بدهکاران مهریه بابت ناتوانی در تامین سکه‌های نجومی گرفتار بند شده‌اند و استان‌های فارس، گلستان، البرز، کرمان و کرمانشاه بیشترین بدهکاران دیون مالی مهریه را دارد.

متن کامل گزارش «سکه برای مهریه؛ فرخنده و مبارک یا خشت کج ازدواج؟» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

تلاش دولت برای بازگرداندن زندانیان ایرانی به کشور
طبق آمار رسمی، اکنون حدود چهار هزار زندانی ایرانی در زندان‌های سایر کشورها هستند و حدود هفت هزار اتباع خارجی نیز در زندانی‌های ایران به سر می‌برند و دولت‌ سیزدهم در چارچوب توافقنامه‌های بین‌المللی با سایر کشورها سعی دارد محکومان را به کشور بازگرداند. بیشترین آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور مربوط به مواد مخدر، اقامت یا ورود غیرمجاز و موضوعات مربوط به ضرب و جرح، جعل اسناد و کلاهبرداری است و طبق آخرین آمار رسمی، از حدود چهار زندانی ایرانی در زندان‌های سایر کشورها، حدود ۲ هزار و ۸۰۰ زندانی در ترکیه هستند.

گزارش کامل «تلاش دولت برای بازگرداندن زندانیان ایرانی به کشور و هشدار به مسافران سفرهای خارجی» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

سنگ محک بر اعمال مدیران؛ ترک فعل یا حسن انجام کار

«ترک فعل مدیران و مسئولان» نقطه مقابل مسئولیت سنگینی است که برعهده هریک از آنها نهاده شده است؛ موضوعی که در متون سیاسی، حقوقی و قضایی در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده و امکان تعقیب مدیران با این عنوان اتهامی وجود دارد اما مسئله اینجاست که همچنان در این حوزه خلأ قانونی داریم. در همین راستا، دادستان کل کشور ۲۷ آذر ۱۴۰۱، مصادیق عمده و کلان حقوق عامه در زمینه مقابله با ترک فعل مدیران و کارمندان دستگاه‌های دولتی را در بخشنامه‌ای به دادستان‌های سراسر کشور ابلاغ کرد و قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور نیز ۲۸ دی ۱۴۰۱ از معرفی بیش از ۱۵۰ مدیر به دلیل ترک فعل به مراجع قضایی و انضباطی در یک سال گذشته خبر داد و تاکید کرد که تعداد قابل توجهی از کسانی که معرفی می‌شوند در فرایند رسیدگی محکوم می‌شوند.

متن کامل گزارش «سنگ محک بر اعمال مدیران؛ ترک فعل یا حسن انجام کار» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

استقرار ۴۰۰ آتش‌نشان در روز طبیعت تهران

سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا با تشریح خدمات آتش‌نشانان در تعطیلات نوروزی افزود: آتش نشانان در طرح استقبال از بهار در چند مرحله استقرارهای ویژه‌ای داشته اند، امسال در ۶ مسیر ورودی و خروجی شهر تهران مستقر هستند.

وی همچنین درمورد بازدید گردشگران از ساختمان های قدیمی شهرداری تهران اظهار داشت: مکان‌های بسیاری برای معرفی و بازدید در تهران وجود دارد، بخشی از برنامه‌های گردشگری می‌تواند بازدید از ساختمان‌های تاریخی و آشنایی با فعالیت‌های خاص و ویژه شهرداری از جمله فعالیت‌های سازمان آتش‌نشانی و سازمان مدیریت پسماند باشد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تاکید کرد: در سال‌های گذشته فعالیت‌های گردشگری بیشتر به صورت جزیره‌ای و در برخی مناطق خاص مانند منطقه ۱۱ و ۱۲ انجام می‌شد اما امسال شاهد برنامه‌های گردشگری متعددی هستیم که به صورت متمرکز و با برنامه‌ریزی و هدفمند، اجرا می‌شود.

متن کامل مصاحبه «استقرار ۴۰۰ آتش‌نشان در روز طبیعت تهران» را اینجا بخوانید.

استقبال چند هزار نفری از ویژه برنامه‌های نوروزی پایتخت/بوستان ولایت در شور و شادی

مصطفی زیبایی‌نژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در تشریح برنامه های نوروزی گفت: هفت منطقه تهران برای تمرکز برنامه های نوروزی و رمضانه راه‌اندازی شده است که خوشبختانه با استقبال بسیار چشمگیر شهروندان همراه بوده است.

وی افزود: «ویژه برنامه‌های بهار ایران» در شمال غرب پایتخت نیز بوستان نهج البلاغه، در غرب میدان آزادی، در جنوب غربی بوستان ولایت، در پهنه جنوب شرقی بوستان آزادگان، در شمال شرق پایتخت بوستان پلیس و در مرکز تهران نیز بوستان لاله با جشن ها و برنامه های متنوع فرهنگی و ورزشی در حال برگزاری است و پایان نوروز ۱۴۰۲ نیز ادامه خواهد داشت.

متن کامل مصاحبه «استقبال چند هزار نفری از ویژه برنامه‌های نوروزی پایتخت/بوستان ولایت در شور و شادی» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

برپایی ۱۲ سیاه چادر عشایری در پایتخت

فرشید ذبیحی مدیر امور عشایر استان تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با هدف خدمت رسانی به مسافران نوروزی و معرفی زندگی عشایری ۱۲ سیاه چادر در مسیرهایی همچون عوارضی تهران_ قم و ورودی های شهرهای ورامین، پیشوا، پاکدشت، دماوند و فیروزکوه برپا شد.

وی افزود: همچنین در ورودی غربی پایتخت در مجموعه برج آزادی نیز سیاه چادرهای عشایری برپا شده است.

مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به استقبال کم نظیر مسافران نوروزی گفت: مسافران با زندگی عشایری آشنا می شوند و دقایقی در سیاه چادرها با پذیرایی جامعه عشایری کام خود را شیرین می‌کنند.

متن کامل مصاحبه «برپایی ۱۲ سیاه چادر عشایری در پایتخت» را اینجا بخوانید.

اجرای برنامه‌های نوروزی در هفت پهنه پایتخت

مصطفی زیبایی نژاد مدیرکل فرهنگی و هنری شهرداری تهران روز پنجشنبه با اشاره به فعالیت سه ماهه ستاد استقبال از بهار ۱۴۰۲ در شهرداری تهران گفت: در جلسات این ستاد مجموعه های فرهنگی و اجتماعی در حوزه های مختلف برنامه های خود را ویژه عید نوروز و ماه مبارک رمضان اعلام کرده اند و با تجمیع تمام این برنام ها اعتقاد داریم که اتفاقات خوبی در شهر تهران و برای شهروندان ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه با توجه به گرم شدن هوا برنامه های متنوعی را در بوستان ها و پارک ها به صورت شبانه روزی اجرا می کنیم، افزود: این ویژه برنامه ها از یکی، دو ساعت قبل از اذان مغرب شروع و تا پاسی از شب نیز ادامه داشته و مردم بتوانند از فضای خوب نشاط اجتماعی، شادی و فضای معنوی مناسب ماه مبارک رمضان بهترین استفاده را داشته باشند.

مدیر کل فرهنگی شهرداری تهان با اشاره به آغاز آئین افتتاح ویژه برنامه های نوروز با نام «بهار ایران» ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده، در پهنه شمال بوستان ملت اصلی ترین بوستان در اجرای ویژه برنامه های بهار ایران است که اتفاقا معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این بوستان به صورت یک ستاد مشخص مستقر می شود.

متن کامل مصاحبه «اجرای برنامه‌های نوروزی در هفت پهنه پایتخت» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

شرایط دریافت بیمه بیکاری/همه بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی مشمول این مقرری می‌شوند؟

«بیمه بیکاری» از جمله تعهدات کوتاه‌مدت مقرر در قانون تامین‌اجتماعی است که در طول دوران بیکاری به بیمه‌شده فاقد شغل پرداخت می‌شود. مطابق با قانون تامین اجتماعی، این بیمه به مجردان واجد شرایط تا ۳۶ ماه و به متاهلان واجد شرایط نیز تا ۵۰ ماه پرداخت می‌شود و شامل ۵۵ تا ۸۰ درصد متوسط درآمد فرد بیکار در ۹۰ روز قبل از شروع بیکاری خواهد بود. به استناد این قانون مدت زمان بیکاری نیز جزو سوابق بیمه‌ای محسوب می‌شود و بیمه‌شده می‌تواند از خدمات درمانی هم بهره‌مند شود؛ البته شرط استفاده از بیمه بیکاری حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق‌بیمه است. همه بیمه‌شدگان تامین اجتماعی به‌جز بازنشستگان، ازکارافتادگان کلی، بیمه‌شدگان مشاغل آزاد و اختیاری و نیز اتباع خارجی می‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند؛ همچنین اگر بیکاری به سبب «حوادث پیش‌بینی نشده» مثل سیل، زلزله و جنگ باشد، دیگر نیازی به سابقه پرداخت حق‌بیمه نیز نخواهد بود. متقاضیان بیمه بیکاری از زمان بیکار شدن تا ۳۰ روز بعد فرصت دارند که درخواست وضع بیمه را در سایت prkar.mcls.gov.ir به ثبت برسانند؛ همه مراحل ثبت درخواست نیز به صورت غیرحضوری انجام می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری نیست.

متن کامل گزارش «شرایط دریافت بیمه بیکاری/همه بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی مشمول این مقرری می‌شوند؟» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

توسعه «میز خدمت مجازی» تامین‌ اجتماعی در سال ۱۴۰۲

سازمان تامین‌اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی - اقتصادی در کشور برای کاهش و رفع مشکلات مردمی، ابهامات، سوالات و دریافت انتقادات و پیشنهادات جامعه هدف، اقدام به راه‌اندازی یک سامانه ارتباطی با عنوان مرکز ارتباطات و نظارت مردمی کرده است. اکنون این پایگاه ارتباطی شامل سامانه ۱۴۲۰ در قالب ۲ بخش تماس تلفنی و پیام صوتی، درگاه اینترنتی ۱۴۲۰ (پست الکترونیکی)، سامانه‌ پیامکی و نت سرویس (سامانه نسخ الکترونیکی و سامانه خدمات غیرحضوری) و مشاوره‌های حضوری در استان‌ها، ستاد مرکزی و نیز شعب سازمانی است. به منظور رسیدگی به مطالبات بیمه‌شدگان یک زمان‌بندی هم در حوزه‌های مختلف در نظر گرفته شده است؛ به عنوان مثال، پاسخگویی به سوالات مردمی در حوزه بیمه‌ای سه روز و در حوزه درمانی هفت روز است؛ چراکه به گفته برخی از مدیران این نهاد، پاسخگویی به سوالات مردمی نباید بیش از ۱۰ روز کاری به طول انجامد زیرا گاهی زمان طولانی در پیگیری مطالبات مردمی سبب منقضی شدن خواسته‌ها می‌شود. محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی، مدیرکل ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تامین‌اجتماعی با اشاره به با توسعه «سرویس سنتر یا شعبه مجازی» در سال ۱۴۰۲ به خبرنگار ایرنا گفت: ایده‌آل سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات مجازی و پاسخگویی به سوالات و شبهات بیمه‌شدگان به صورت میانگین برابر با ۵۰۰هزار مورد در ماه است. به عبارت دیگر، کارشناسان تامین اجتماعی باید بتوانند روزانه بیش از ۲۰هزار مورد را در سراسر کشور پاسخگو باشند. با توسعه ۱۴۲۰، میزان پاسخگویی در مرکز تماس سازمان نیز باید به ۲۲ هزار و ۵۰۰ مورد در روز افزایش یابد. به عبارت دیگر، ۵۰درصد بار مراجعه روزانه کشور به شعب سازمانی باید در این نقطه (۱۴۲۰) متمرکز و پیگیری شود.

متن کامل گزارش «توسعه میز خدمت مجازی» تامین‌ اجتماعی در سال ۱۴۰۲» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز راهی برای نجات بیماران


اهدای سلول‌های بنیادی خون ساز راهی برای نجات بیماران است و در مرکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز سازمان انتقال خون، سلول بنیادی تهیه شده در هر نقطه از ایران که لازم باشد، برای بیمار ارسال می‌شود. حدود ۷۰ درصد از بیماران نیازمند دریافت سلول‌های بنیادی خون ساز، فاقد خویشاوند مناسب از نظر آنتی ژن‌های سازگاری بافتی هستند و ممکن است نیازمند دریافت این سلول‌ها از مراکز اهداکنندگان غیرخویشاوند در بانک‌های اطلاعاتی اهداکنندگان کشور یا در سطح جهان باشند.

گزارش کامل «اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز راهی برای نجات بیماران» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

اهدای خون را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنیم
هر سال با آغاز ماه مبارک رمضان، آمار اهدای خون در کشور با کاهش مواجه می‌شود و این اتفاق ممکن است مشکلاتی را برای بیماران نیازمند به خون و فراورده‌های خونی ایجاد کند؛ بنابراین اهدای خون در ماه مبارک رمضان نباید فراموش شود.
آمار اهدای خون در سال‌هایی که ماه رمضان در ۶ ماه نخست سال قرار می‌گیرد، کاهش چشمگیرتر دارد.
گزارش کامل از «وضعیت اهدای خون در ماه مبارک رمضان» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

تاثیر بارندگی‌های اخیر بر تالاب‌ها/ کدام تالاب توان پذیرش گردشگر دارد؟

بارندگی‌های اخیر تا حدودی منابع آبی کشور را بهبود داده اما باید دید تا چه حدی بر تالاب ها تاثیر داشته و تا چه میزان به این اکوسیستم های آبی رسیده است؟ آیا این شرایط حوضه های آبی را برای پذیرش گردشگر در تعطیلات سال نو فراهم کرده است؟

امسال خشک‌ترین پاییز در ۵۰ سال گذشته را پشت سر گذاشتیم اما این شرایط با بارش های زمستانی تا حدودی جبران شد و اندکی وضعیت منابع آبی و سدهای کشور را بهبود بخشید، اما با توجه به اینکه ایران در کمربند خشک جهانی قرار گرفته و حدود یک‌ سوم متوسط جهانی بارندگی دارد و از سوی دیگر چون چند سال متوالی خشکسالی را تجربه می کنیم از این رو این بارش ها کمبود آبی کشور را جبران نکرده است.

البته بر اساس گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، حجم آب موجود در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۱۳ اسفند ماه با رشد ۵ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بود اما باید ببینیم که این بارندگی ها چه تاثیری در اکوسیتسم های آبی طبیعی مانند تالاب ها داشته است؟ آیا آنها هم رنگ آب را به خود دیده اند؟

متخصص مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی دراین باره به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: تالاب های کشور شرایط خوبی ندارند تعداد زیادی از آنها با کم آبی و خشکی دست و پنجه نرم می کنند، در واقع اقدامات خوبی در کشور در راستای حفاظت و احیای تالاب ها صورت گرفته که از جمله آنها تعیین میزان حقابه تالاب های کشور است، بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست حقابه ۱۱ تالاب از ۲۵ تالابی که در کنوانسیون رامسر ثبت هستند را تعیین کرد اما شرایط تالاب ها نشان می دهد که این نیاز آبی محقق نشده است.

گزارش کامل از «تاثیر بارندگی‌های اخیر بر تالاب‌ها/ کدام تالاب توان پذیرش گردشگر دارد؟» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

چگونه می‌توان نارسایی فرهنگی انباشت زباله در طبیعت را از بین برد؟

در تعطیلات نوروز شاهد حجم زیادی از مسافر به شمال کشور به ویژه منطقه گردشگری میانکاله هستیم و در پایان روز حجم زیادی از زباله در طبیعت به جای می‌ماند اما سوال این است چگونه می‌توان نارسایی فرهنگی انباشت زباله در طبیعت را از بین برد؟

فرهنگ ایرانیان بسیار غنی، متمدن و میراث فرهنگی تاریخی ایران در جهان بی‌مانند است، مردم ایران نیز از فرهنگ خود با آگاهی یاد می‌کنند. ایران به عنوان یک کشور تاریخی در دنیا شناخته می‌شود و در بخش‌های مختلف زندگی روزمره در دنیا پیشتاز بوده است. این فرهنگ حتی در حفاظت از طبیعت هم به وفور دیده می‌شود؛ هر چند در زمان‌های دور وضعیت طبیعت و محیط زیست نسبت به امروز بسیار بهتر بود اما با وجود این اجدادمان بیشتر از ما نگران جنگل‌ها، دشت‌ها، کوه‌ها و منابع آبی بودند.

سرانه تولید زباله کشور در شهرها ۷۰۰ گرم و در روستاها ۴۵۰ گرم است، متوسط سرانه زباله تولید شده در تهران ۳۲۰ کیلوگرم است در حالی که سرانه تولید زباله در جهان حدود ۱۱۰ کیلوگرم و سرانه روزانه در مقیاس جهانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است البته در ایران در شهرهای با ظرفیت گردشگری مانند شمال کشور به ویژه در روزهای تعطیل و اعیاد مانند تعطیلات عید نوروز حجم زیاد زباله مشکلات زیادی را برای محیط زیست منطقه و حتی اهالی شمال کشور ایجاد می‌کند.

گزارش کامل از «چگونه می‌توان نارسایی فرهنگی انباشت زباله در طبیعت را از بین برد؟» را اینجا بخوانید.

تقویت دیپلماسی سلامت/وضعیت پرداخت‌های فرهنگیان/تعیین تکلیف خودروهای توقیفی

کوچکترین بهانه عامل دعوا و یک عمر پشیمانی

گاهی برخی افراد تحمل ندارند و با کوچکترین بهانه‌ای کاسه صبرشان لبریز می‌شود و شروع به دعوا و کتک‌کاری می‌کنند؛ انواع خشونت‌های کلامی و فیزیکی را به کار می‌برند که البته بیشتر هم بر سر موضوعات کم‌ارزش است و درگیری‌های خونین را رقم می‌زنند و یک عمر پشیمانی به بار می‌آورند.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در دی سال ۱۴۰۱، آمار مراجعان نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی به کمترین میزان در مقایسه با دیگر ماه‌های سال رسید.
در دی ماه، ۳۶ هزار و ۴۹۱ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷.۳ درصد کاهش یافت و این درحالی است که در دیگر ماه‌های سال آمار مراجعان نزاع بیش از ۴۰ هزار نفر و در مرداد با بالاترین تعداد، ۵۹ هزار و ۹۸۶ نفر رسیده بوده است.

بازخوانی گزارش پزشکی قانونی کشور از آمار مراجعان نزاع و درگیری را اینجا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha