«داریوش فرمانی» عصر دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به پایان سفرهای نوروزی افزود: در نوروز امسال تلاش کردیم تا با اجرای برنامههای متنوع، خلاقانه و شادی بتوانیم کرمانشاه را خوب به گردشگران معرفی کنیم.
وی اظهار داشت: از حدود یک ماه پیش از شروع تعطیلات نوروزی با همکاری دستگاههای عضو ستاد خدمات سفر برنامهریزیهایی را با تشکیل کمیتههای ۱۰ گانه آغاز کردیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه ادامه داد: با شروع تعطیلات نوروز برنامه بدرقه از اولین گروه مسافران نوروزی کرمانشاهی و استقبال از نخستین گروه میهمانان نوروزی را در محل فرودگاه و راهآهن برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: در ورودیهای استان با استقرار کیوسکهای اطلاعرسانی و نصب بنرهایی ضمن خوش آمدگویی به مسافران نوروزی، راهنماییهایی درخصوص جاذبههای گردشگری استان و توصیههای سفر به آنها انجام شد.
فرمانی گفت: با ورود هر مسافر نوروزی به ستان یک پیامک برای او ارسال میشد که در آن آدرس سامانه کرمانشاه گشت قید شده بود تا گردشگران بتوانند با ورود به آن اطلاعات کاملی را از جاذبههای گردشگری و تاسیسات گردشگری استان دریافت کنند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات، توزیع دفترک، کتابچه و نقشه کرمانشاه و جاذبههای آن بین مسافران نوروزی بود، عنوان کرد: بیش از ۳۰۰ هزار دفترک، کتاب و نقشه تهیه و در ورودیهای شهر بین مسافران نوروزی توزیع شد.
او افزود: همچنین برای معرفی صنایعدستی استان در مجموع ۲۷۰ غرفه در ورودی شهرها و پایگاههای ملی و جهانی استان برپا شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه به اجرای برنامه نوروزگاه در پنج پایگاه ملی و جهانی استان اشاره کرد و گفت: در بیستون برای نخستینبار با پای کار آمدن بخش خصوصی جشنواره نوروز ملی را با هزینهای بایش از سه میلیارد تومان برگزار کردیم که کاری جدید و خلاقانه بود.
او افزود: زیپ لاین، بالن سواری، پاراگلایدر سواری، نمایشگاه صنایع دستی، سالنهای تیراندازی، برپایی سیاه چادر و اجرای زنده رادیو کرمانشاه بخشی از برنامههای این جشنواره در بیستون بود.
فرمانی ادامه داد: در پایگاه ملی طاقبستان نیز برنامه دفنوازی، تنبور نوازی، اجرای شاهنامهخوانی کودکان، جشنواره اقوام، نمایشگاه صنایعدستی، برپایی خیمه معرفت، برگزاری مسابقه قرآن بخوان جایزه بگیر، نصب چادر نماز برای بانوان و آقایان، نصب چادر استراحت و محل شیردادن برای مادران دارای نوزاد شیرخوار، غرفه کودک و غرفه سلامت، تاکید بر لزوم رعایت شئونات اسلامی و اهدای گلونی به بانوان بیحجاب، بازدید رایگان از محوطه برای بانوان محجبه، جلوگیری از ورود حیوانات خانگی همراه بازدیدکنندگان به داخل محوطه، برپایی نمایشگاه عکسهای قدیمی با عنوان طاق بستان در گذر زمان و راهاندازی غرفه عکاسی با لباس محلی از جمله مهمترین برنامههای نوروزی بود.
او یکی از برنامههای شاخص در این محوطه تاریخی را برگزاری آیینهای مذهبی همچون برپایی نماز جماعت و تاکید کارکنان میراث فرهنگی بر لزوم حفظ شئونات اسلامی و حجاب از سوی بازدیدکنندگان در این محوطه عنوان کرد و گفت: اجرای چنین برنامههایی باعث شد تا از سراسر کشور پیام های قدردانی زیادی از سوی مردم خداجو و امت شهید پرور از نقاط مختلف ایران دریافت کنیم.
فرمانی گفت: در سایر پایگاههای ملی و جهانی استان یعنی معبد آناهیتا، محور ساسانی و منطقه اورامانات نیز برنامه های مختلفی برگزار شد.
وی با بیان اینکه در ایام نوروز نزدیک به ۲ میلیون نفر گردشگر از جاذبههای کرمانشاه بازدید کردند، گفت: حدود ۳۰۰ هزار مسافر نوروزی در مراکز اقامتی استان اسکان پیدا کردهاند.
او تاکید کرد: امسال علاوه بر مراکز اقامتی رسمی زیرنظر اداره کل میراث فرهنگی، حدود ۱۱۰ مدرسه و سه پارک برای اسکان در نظر گرفته شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه، گفت: امسال شهرداری کرمانشاه با استقرار ۲ اتوبوس گردشگری در محل مراکز اسکان کرمانشاه تورهای رایگان گردشگری شهری را برگزار کرد.
به گزارش ایرنا، وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، ۲ اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیدهاندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سرابهای نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
در استان کرمانشاه ۲۶ هتل، پنج هتل آپارتمان، ۲۰ میهمانپذیر، ۱۸ مجتمع خدمات رفاهی و ۴۴ اقامتگاه بوم گردی فعالیت میکند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در دو هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.
نظر شما