جواد جعفری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال ۲ میلیون و ۲۲۲ هزار تن کالا به ارزش یک میلیون و ۴۳۴ هزار دلار از گمرک ها و بازارچه های مرزی خراسان رضوی به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ در وزن ۱۵ درصد کاهش اما در ارزش ۱.۲ درصد افزایش داشت.
وی میزان صادرات کالا از گمرکها و بازارچه های مرزی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰ را ۲ میلیون و ۶۰۸ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۱۹ هزار دلار ذکر کرد.
ناظر گمرک خراسان رضوی بیان کرد: پارسال ۲۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۶۵۲ میلیون دلار از گمرکها و بازارچه های مرزی خراسان رضوی وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در وزن ۲۱ درصد و در ارزش ۱۸ درصد افزایش داشت، این در حالی است که میزان واردات کالا به استان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۲۹ هزار تن و به ارزش ۵۷۹ میلیون دلار بوده است.
جعفری اظهار داشت: عمده کالاهای صادراتی از گمرکها و بازارچه های مرزی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ شامل محصولات کشاورزی مانند زعفران،پسته، سیب و محصولات صنعتی مانند پریفورم، کف پوش و سیم و کابل بوده است، عمده کالاهای وارداتی از گمرکها و بازارچه های مرزی استان در سال گذشته شامل تلفن همراه، پنبه، برنج، ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای تولیدی می باشد.
وی گفت: میزان ترانزیت خارجی نیز از گمرکهای خراسان رضوی در سال گذشته یک میلیون و ۹۸۷ هزار تن کالا بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۳ درصد افزایش داشت، این در حالی است که میزان ترانزیت خارجی از گمرکات استان در سال ۱۴۰۰ به میزان یک میلیون و ۴۷۸ هزار تن بود.
به گزارش ایرنا، خراسان رضوی پنج گمرک شامل لطفآباد و باجگیران در شهرستان های شمالی درگز و سرخس با کشور ترکمنستان، دوغارون شهرستان تایباد در شرق خراسان رضوی در مرز افغانستان و همچنین ۲ بازارچه مرزی در منطقه دوغارون دارد، مرز شمتیغ در خواف از مرزهای جدید رسمی خراسان رضوی است که فعلا گمرک آن به دلیل شرایط سیاسی افغانستان تعطیل است.
۲ گمرک سرخس و لطفآباد خراسان رضوی نیز در حوزه ترانزیت خروجی کالا از کشور، پس از بنادر امام خمینی (ره) و بندرعباس قرار دارند، حدود یک چهارم ترانزیت ورودی و خروجی کالا از گمرکهای لطفآباد و سرخس توسط کامیونهای ترکیهای ورودی از مرز بازرگان انجام میشود.
برای مطالعه مطالب بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما