به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد روز چهارشنبه در جلسه ثبت جهانی هگمتانه با اشاره به اینکه ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» نقش بسیار ارزشمندی در معرفی همدان به مردم جهان دارد اظهار داشت: با ایجاد معبر و دسترسی جدید مشکلی برای عبور و مرور مردم ایجاد نشود.
وی با تاکید بر اصلاح فضاهای نامتجانس این محوطه تاریخی گفت: دستگاههای خدمات رسان و شهرداری با مدیریت و طبق نظر میراث فرهنگی و گردشگری استان ساماندهی بازار و زیباسازی سردرب مغازه ها، یکسان سازی ۱۲ گنبد دور میدان امام خمینی(ره) و نماها را حداکثر تا آخر اردیبهشت در دستور کار قرار دهند.
استاندار همدان با تاکید بر لزوم همافزایی همه دستگاههای اجرایی برای رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان گفت: فراهمسازی امکانات لازم همراه با رعایت موازین تعیین شده بافت های تاریخی و ثبت جهانی آن بسیار مهم و ضروری است و عملکرد دستگاهها در این باره طی یک ماه آینده مورد ارزیابی قرار می گیرد.
قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه جلسات اقناع سازی برای بازاریان در محوطه ثبت جهانی هگمتانه تشکیل شود اظهار داشت: مغازه داران توجیه شوند که فرایند ثبت جهانی هگمتانه و تغییر رویکرد کسب و کار به سمت گردشگری در رونق فعالیت آنها اثربخش است.
وی گفت: بناهای قدیمی و معابر عمومی بازسازی و ایمن سازی شود و مقاوم سازی جداره ها در دستور کار قرار گیرد و در جلسه بعدی میزان پیشرفت کارها بررسی میشود.
استاندار همدان تاکید کرد: با همکاری اصناف و شرکت شهرک های صنعتی بازار بنکداران راه اندازی و از اواخر اردیبهشت ماه تردد کامیون و ماشین های باربری به بازار حسینخانی ممنوع شود.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه ثبت جهانی هگمتانه با قدمت چند هزار ساله تاریخ و تمدن خیلی زودتر از این زمان باید صورت می گرفت گفت: وجود ساختمانها و نماهای آزار دهنده چندان خوشایند نیست و تلاش می کنیم فضا را برای ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» آماده کنیم و از سوی دیگر فضا باید متناسب با فرهنگ، تاریخ و تمدن ما بازسازی شود.
شهردار همدان نیز گفت: ۷۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی شهرداری برای پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» پیش بینی شده است.
سید مسعود حسینی اظهار داشت: پیاده راه سازی خیابان باباطاهر، فضاسازی و زیباسازی بصری مبلمان شهری محوطه ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان در دستور کار شهرداری قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه اعتبار خوبی برای مرمت فضای بازار در راستای ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان در سفر رئیس جمهور به این استان در نظر گرفته شده است، ابراز امیدواری کرد که ثبت جهانی این پرونده با هم افزایی بین مجموعه مدیریتی استان و هدایت های استاندار در آینده نزدیک محقق شود.
محسن معصومعلیزاده افزود: وسعت «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در این پرونده حدود ۱۰۰ هکتار درنظر گرفته شده که شامل تپه هگمتانه، بازار، بافت و ۱۴۰ اثر تاریخی است و با ثبت جهانی این اثر، انتظار میرود بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راههای شهر همدان حفظ شود.
پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» بهمن ماه سال گذشته به یونسکو رفت.
پرونده ثبتجهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» گسترهای از محوطه باستانی هگمتانه، میدان مرکزی شهر، بازار تاریخی همدان، آرامگاه بوعلیسینا و خیابانهای تاریخی این محدوده را شامل میشود.
نظر شما