مجتبی مهاجر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روزانه بیش از یک هزار نفر در ایام نوروز از حمام موزه مردم شناسی قجر بازدید کردند که اغلب این افراد مسافر بودند.
حمام قجر یکی از کهنترین و بزرگترین گرمابههای قزوین است که در سال ۱۰۵۷ هجری قمری توسط امیرگونه خان از امیران شاه عباس صفوی ساخته شد.
وی اظهار کرد: این اثر تاریخی در محله عبید زاکان فعلی این شهر به نام حمام شاهی بنا شده و پس از مرمت چندین سال که به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
مهاجر ادامه داد: موزه مردم شناسی قجر از سه بخش تالار اقوام، مشاغل و آیینها تشکیل شده است که در قسمت سربینه زندگی اقوام ساکن قزوین مانند تات، مراغی، کرد، لر و ترک به معرض نمایش گذاشته است.
به گفته این مسوول، یک بخش از این موزه با نمایش قسمتی از حرفهها و پیشهها همراه با لباس محلی به معرفی اقوام قزوینی، ترگ و آذری، کرد و لر، تاتها و مراغیها (الموتیها) اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: شیرینی پزی ویژه قزوینیها، گندم کاری و کشاورزی ویژه ترکها و آذریها، پایکوبی ویژه کردها و پوشش بانوان لر، آویزان کردن انگور ویژه تاتها و گلیم باقی نیز ویژه مراغیها از جمله حرفهها و رسومات محلی است که در بخش سربینه این موزه همراه با مجسمهها و ماکتهای طراحی شده بدست هنرمندان به تصویر کشیده شده است.
مدیراجرایی حمام موزه قجر با بیان اینکه در بخشی از این موزه استحمام مردم در زمان قدیم به نمایش درآمده است، تاکید کرد: در بخش میان در این موزه نیز با ۲ تابلو سفال برجسته آیینهای عزاداری مردم قزوین در دوازدهم محرم و آیین گردش در طبیعت موسوم پنجاه بدر به نمایش گذاشته شده است که در روز ۱۹ اردیبهشت برگزار میشود و مراسمی چون سیزده بدر است.
مهاجر ادامه داد: همچنین در بخشی از این موزه مراسم سنتی شیرواره به عنوان نمادی از همکاری و تعاون مردمان قدیم به نمایش گذاشته شده است که مربوط به دوران کم دهی شیر دامها و قرض و کمک مردم با دادن شیر به یکدیگر مربوط است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش گرمخانه نیز به معرفی مشاغل و پیشههای قدیمی همچون حلاجی، آهنگری، طبابت و حجامت، میوه فروشی، عطاری و مسگری پرداخته شده است.
وی یادآور شد: این حمام موزه تاریخی همه روزه از صبح تا عصر آماده بازدید علاقمندان و گردشگران به آثار تاریخی است.
نظر شما