به گزارش ایرنا، محمد مهدی فداکار روز شنبه در نشست با ذیحسابان دستگاه های اجرایی استان کرمان تاکید کرد: جذب و استفاده از اعتبارات به اشتغال، توسعه و رشد اقتصادی منجر می شود و همه دستگاه ها باید پای کار بیایند تا اعتبارات برگشت نخورد.
به گفته وی اگر اعتباری که به استان تخصیص داده می شود بموقع جذب نشود، به دلیل مسائلی مانند افزایش تورم، کارها عقب می ماند.
فداکار تصریح کرد: برخی دستگاه ها به لحاظ فنی مشکلی برای جذب اعتبار ندارند، البته برخی دستگاه ها نیز زیرساخت فنی مناسبی ندارند که برای آنها باید مشاور بگیرند و کمک شود تا کار غیرکارشناسی انجام نشود.
رصد جذب اعتبارت توسط دستگاه های اجرایی
استاندار کرمان افزود: رصد و ارزیابی بحث جذب اعتبارات در هر دستگاه در دستور باشد تا اگر کم کاری شد، مدیران پاسخگو باشند.
وی اظهارداشت: برخی دستگاهها در استان هنوز اعتبارات سال ۱۴۰۰ را هزینه نکرده اند که گزارش این ادارات به استانداری داده شود و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
فداکار با بیان اینکه در سالهای گذشته بخشی از اعتبارات حتی اعتبار جاری استان برگشت خورده است تصریح کرد: نباید بگذاریم حتی ریالی از اعتبارات دستگاه های استان برگشت بخورد.
وی ادامه داد: امسال بحث اعتبارات سفر رییس جمهور را هم در دستور کار داریم که باید همه دستگاه ها برای جذب آن پای کار بیایند.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی باید در استان تا شهریور امسال هزینه شود که لازم است هرچه زودتر مناقصه ها برگزار شوند؛ البته پرداخت اسناد خزانه به پیمانکاران در سال های قبل مشکل ایجاد کرده بود که این موضوع به حداقل رسیده است.
لزوم مشاوره ذیحسابان برای جذب اعتبارات
وی گفت: ذیحسابان در استان ها در حقیقت شبکه مالی دولت در استان ها هستند و باید به مدیران برای جذب و هزینه کرد اعتبارات مشاوره های لازم را بدهند که البته باید مواظب تخلفات در جذب و هزینه کرد اعتبارت باشیم تا بعد گرفتار نشویم.
فداکار تاکید کرد: مشکلات حاشیه ای مانند مسائل و بدهی به تامین اجتماعی نیز رصد شود تا با تعامل و همکاری قبل از ایجاد مشکل بدهی ها پرداخت شوند.
به گزارش ایرنا مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز در این نشست گفت: در سال ۱۴۰۱ برای استان بودجه عمومی دولت ۱۲ هزار و ۸۵۲ میلیارد ریال و سایر منابع الگوی تامین مالی ۷۸ هزار و ۹۴۸ میلیارد ریال و در مجموع ۹۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود و برای استان رشد ۷.۷ درصدی پیش بینی شده است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر قرار دارد.
صادق سلطانی نژاد با انتقاد از برخی دستگاههای اجرایی به علت جذ نکردن اعتبارات سال ۱۴۰۰ گفت: بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی (عمرانی) در استان در سال ۱۴۰۱ پرداخت شده است اما برخی دستگاه ها هنوز اعتبارات سال قبل را در حساب دارند و امیدواریم دستگاههای اجرایی با برنامهریزی تا شهریور ماه امسال اعتبارات ۱۴۰۱ خود را کامل جذب کنند.
وی افزود: همچنین در بحث تملک از محل دارایی های استان به صورت نقد و اسناد حدود ۲۹ هزار و ۱۷۷ هزار میلیون ریال، تملک اعتبارات ابلاغی حدود ۲۵ هزار و ۷۵۵ هزار میلیون ریال و سایر منابع حدود پنج هزار و ۳۶۴ هزار میلیون ریال بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان بیان کرد: نبود اراده جدی پیمانکاران بومی برای شرکت در مناقصه ها، به تاخیر انداخته شدن مناقصه، صدور بخشنامه های معارض از مراجع مختلف، چالش های مربوط به تامین اجتماعی و تغییر اولویت بندی پرداخت پروژه ها با تغییر مدیران از جمله مشکلات جذب اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در استان است.
وی اظهار داشت: هم راستاسازی اعتبارات ملی و استانی در پیشبرد پروژه های اولویت دار استان، برنامه ریزی ایجاد جذابیت از طریق ارائه مشوق برای پیمانکاران در استان و افزایش مشارکت در پروژه ها و استفاده از ظرفیت آیین نامه مولدسازی برای تکمیل پروژه ها از جمله پیشنهادها برای افزایش جذب اعتبارات تملک دارایی های در استان کرمان است.
سلطانی نژاد تاکید کرد: ذیحسابان دستگاه های اجرایی نقش مهمی در هزینه کردن اعتبارات تملک دارایی دستگاههای اداری استان را به عهده دارند.
نظر شما