۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۳۴
کد خبر: 85077039
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

درهای هفت آسمان برای زدودن زنگار گناه گشوده شد

۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۳۴
کد خبر: 85077039
درهای هفت آسمان برای زدودن زنگار گناه گشوده شد

کرمانشاه - ایرنا - در آستانه شب‌های قدر، آسمان ستاره باران شده و درهای هفت آسمان برای پاک کردن و زدودن دل از زنگار گناه، گشوده شده است.

به گزارش ایرنا، آسمان امشب ستاره باران است و من تا سحر، ستاره می‌چینم. درهای آسمان، آن چنان گشوده است که همه دل‌های شکسته و عاشق میل به رهایی پیدا کردند؛ دست برافشانده ام تا مصائب دنیوی و شعله های شیطانی رهایم کنند، من ستاره ای می خواهم از جنس آفتاب؛ دستی می خواهم به بلندای یک قنوت مستجاب؛ پایی می خواهم به استقامت یک کوه.

شب قدر، شب نزول قرآن کریم بر پیامبر اعظم (ص) و خدای متعال این شب را بهتر و برتر از هزار شب معرفی می کند در این شب مومنان را یاد و برای شفای بیماران دعا کنیم. در شب قدر همه دعاهای ما مورد قبول در گاه حق قرار می گیرد.

لحظاتی گران‌بها در زندگی انسان وجود دارد که انسان با بهره جستن از آن می‌تواند بهترین‌هایی، برای باقی روزهای زندگی خویش رقم زند. یکی از این اوقات، لیالی قدر است. شب قدر یکی از شب‌های با فضیلت و یکی از الطاف و موهبت‌های ویژه خداوند در ماه رمضان است.

در روایات اهل بیت (ع) آمده است: فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می‌شوند، بر مجالس مؤمنین گذسته بر آنان سلام کرده و برای دعای آنان آمین می‌گویند، تا آنگاه که سپیده دم طلوع کند و در این شب دعای کسی رد نمی‌شود، مگر دعای عاق والدین، قطع کننده رحم، کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مومنی در دلش باشد.

تحلیل امام باقر(ع) از فلسفه شب قدر
امام باقر (ع) در روایتی در پاسخی به اینکه چرا شب قدر به وجود آمده اشاره به فلسفه شب قدر دارد که اگر خداوند کار های مومنین را چند برابر نکند این‌ها به کمال نمی‌رسند اما از راه لطف، کار های نیک آنها را چند برابر می‌کند که نقص ها و کاستی های آنها جبران شود.

شب قدر؛ فرصت خود شناسی و خداشناسی
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در این راستا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به آیات الهی که خداوند خطاب به حضرت موسی(ع) می فرماید:« ای موسی گرسنگی بکش و مرا ببین»، اظهار کرد: گرسنگی و تشنگی که در روزه هست یک حالت تجرّد را به همراه دارد و یک حالت الهی و معنوی در انسان ایجاد می کند.

آیت الله «مصطفی علما» افزود: یکی از نام های ماه مبارک رمضان «شهرالطهور» است یعنی ماهی که انسان پاک و پاکیزه و طیب و طاهر می شود.

وی بیان کرد: اگر چه فضایل زیادی در مورد ماه مبارک رمضان برای ما بیان شده و کتاب های فراوانی نیز در خصوص این ماه نوشته شده است و بزرگان دین نیز سخنان و تفسیرهای زیادی راجب این ماه مطرح کرده اند اما جوهره ماه مبارک رمضان در لطافت روح و جان انسان است.

امام جمعه کرمانشاه، همچنین ابراز کرد: باید از فرصت شب قدر برای خودشناسی و خداشناسی نهایت استفاده را ببریم.

درب‌های هفت آسمان برای زودن زنگار گناه گشوده شد

شب های قدر؛ فرصت استثنایی خدا به بنده های خود
امام جمعه شهرستان پاوه نیز در این راستا از شب های قدر به عنوان یک فرصت استثنایی یاد کرد که خداوند با رحمت بی انتهای خود به انسان عنایت کرده است.

به گفته «ملا قادر قادری» اهمیت لیالی قدر تا جایی است که خداوند در قرآن کریم یک سوره در مورد آن نازل کرده است.

او گفت: خداوند در قرآن کریم به صراحت برای این شب پاداشی به اندازه هزار ماه قائل شده و قرار دادن ثواب اینچنینی برای این شب نشان از جایگاه و عظمت این شب در نزد باریتعالی و رحمت و لطف خداوند بر بندگانش دارد.

وی افزود: ما وظیفه داریم تا از این شب ها نهایت بهره را برده و به خداوند نزدیک و نزدیک تر شویم.

وی احیاء و شب زنده داری را از اعمال مهم و اصلی شب های قدر برشمرد و گفت: در روایات آمده که پیامبر اکرم(ص) دهه آخر ماه مبارک رمضان را در مساجد می ماند و به احیاء و شب زنده داری در این شب ها می پرداخت و این مسئله نشان از ارج و ارزش این شب ها نزد ایشان داشته است.

درب‌های هفت آسمان برای زودن زنگار گناه گشوده شد

شب قدر از هزار ماه با فضیلت تر است
امام جمعه کنگاور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، در خصوص اهمیت شب های قدر اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های شب قدر این است که خداوند این شب مبارک را بهتر از هزار ماه معرفی کرده و فرموده است: "لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ‏ شَهْرٍ" شب قدر ، بهتر از هزار ماه است.

حجت الاسلام «سیدرضا حسینی» افزود: از امام صادق(ع) سؤال کردند چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است؟ امام(ع) فرمود: انجام عمل صالح در آن شب از انجام آن در هزار ماهی که شب قدر در آنها نباشد بهتر است.

امام جمعه کنگاور در ادامه افزود: با توجّه به عظمت شب قدر جا دارد که برای نحوه بهره گیری و بهره برداری بیشتر از فیض های معنوی آن، سیری در سیره پیشوایان معصوم علیهم السلام در شب قدر داشته باشیم.

او خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در شب قدر بیدار بود، بلکه شب های فرد دهه سوم ماه مبارک رمضان کاملاً بستر خواب را جمع می کرد و به عبادت می پرداخت.

وی با بیان اینکه در هنگام دعا برای دیگران ثواب دعاکننده محفوظ خواهد ماند، افزود: در این لیالی قدر فرصت را غنیمت شمرده و برای اقوام، ارحام، اساتید و دوستان و آشنایان دعا کنید.

حجت الاسلام حسینی در ادامه با تاکید بر اینکه در این شب های قدر دعا در حق دیگران و مقدم داشتن خواست و نیاز دیگران بر خود به عنوان یک مهم فراموش نشود، اظهار داشت: امام باقر(ع) می فرمایند: "سریع ترین دعا برای اجابت دعا برای برادر دینی است که هم دعا در غیاب او باشد و هم اول برای او دعا کند."

وی گفت: حضرت حافظ در این باره می گوید: دعای گوشه نشینان بلا بگرداند/ چرا به گوشه چشمی به ما نمی‌نگری

درب‌های هفت آسمان برای زودن زنگار گناه گشوده شد

مسلمانان خود را برای بهره‌گیری از برکات شب‌های قدر آماده کنند
امام جمعه جوانرود نیز با اشاره به اهمیت شب‌های قدر گفت: شب‌های قدر اوج معنویت رمضان است و باید خود را برای بهره‌گیری از برکات این شب‌ها آماده کنیم.

ماموستا مُلا «احمدفخری» در خطبه های نماز جمعه این هفته جوانرود افزود: شب‌های قدر فرصت مناسبی برای بخشش، توبه، استغفار و دعا و اوج ضیافت الهی است.

وی اظهار کرد: شب قدر، شب برکت است و این شب در ماه رمضان است و قرآنی که در این شب نازل شده است، برکت است و اینها همه برای کسانی است که می‌خواهند زندگی با برکتی داشته باشند.

درب‌های هفت آسمان برای زودن زنگار گناه گشوده شد

شب نوزدهم ماه: این شب، اوّلین شب از شب‌های قدر است و از این شب، انجام اعمال شب‌های قدر آغاز می‌شود.

اعمال شب های قدر بر دو قسم است. یک قسم آن مشترک میان هر سه شب است، قسم دیگر، اعمالی است که مخصوصِ هر یک از این سه شب می باشد.

اعمال مشترک شب های قدر: غسل شب قدر است، مرحوم 'علاّمه مجلسی' می‌فرمایند: بهتر است غسلِ شب های قدر را همزمان با غروب آفتاب انجام دهند که نماز مغرب را با غسل بخوانند.

دو رکعت نماز بخواند که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره قُل هُوَ اللّه را تلاوت کند و بعد از پایان نماز، هفتاد مرتبه بگوید: اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ اِلَیْهِ در روایتی از رسول خدا(ص) آمده است: کسی که این عمل را بجا آورد، از جای خویش برنخیزد مگر این که خداوند متعال او و پدر و مادرش را بیامرزد و خداوند فرشتگان را مأمور می کند تا سال آینده برای وی حسنات بنویسند.

امام باقر(ع) درباره عمل دیگر این شب فرمود: قرآن را بگشاید و در برابر خود قرار دهد وبگوید: اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ وَما فیهِ،وَفیهِ اسْمُکَ [الاَْعْظَمُ] الاَْکْبَرُ،وَ اَسْماؤُکَ الْحُسْنی،وَما یُخافُ وَیُرْجی،اَنْ تَجْعَلَنی مِنْ عُتَقائِکَ مِنَ النّارِ سپس حاجت خود را از خدا بخواهد.

مراسم قرآن به سر گرفتن است، به فرموده امام صادق(علیه السلام): قرآن مجید را بر سر بگذارد و بگوید: اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ، وَ بِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِن مَدَحْتَهُ فیهِ، وَبِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ، فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ.

آنگاه ده مرتبه بگوید: بِکَ یا اللهُ و ده مرتبه بِمُحَمَّد(ص) و ده مرتبه بعَلِیٍّ(ع) و ده مرتبه بِفاطِمَةَ(ع) و ده مرتبه بِالْحَسَنِ(ع) و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ(ع) و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ(ع) و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ(ع) و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّد(ع) و ده مرتبه بِمُوسَی بْنِ جَعْفَر(ع) و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُوسی(ع) و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ(ع) و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّد(ع) و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ(ع) و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ(ع); در پایان هر حاجتی که دارد از خداوند طلب کند و در تمام این اذکار، نهایت حضور قلب و توجّه به درگاه خدا را حفظ کند.

اگر می خواهند توسّل گرفته، یا ذکر مصیبتی کنند بهتر است قبل یا بعد از دعا باشد و دعا را قطع نکنند.

زیارت امام حسین(ع)؛ به فرموده علامه مجلسی، زیارت امام حسین(ع) در هر یکی از این سه شب، مستحب موکد است، و در روایتی آمده است که سبب آمرزش گناهان می‌شود و اگر دسترسی به زیارت از نزدیک نداشته باشد، از دور زیارت کند.

احیا داشتن شب‌های قدر است؛ یعنی این شب را تا صبح بیدار باشد و با عبادت. دعا تلاوت قرآن و جلسات سخنرانی دینی و پرسش و پاسخ های مذهبی و یا مطالعه کتاب های تفسیر و عقاید و مواعظ سپری کند.

در روایتی از امام باقر(ع) آمده است: هر کس شب قدر را احیا دارد، گناهان او آمرزیده شود، هرچند زیاد باشد، و بهتر است روز قبل مقداری استراحت کند و غذا و نوشیدنی کمتر بخورد تا خواب بر او غلبه نکند و کسانی که توانایی بر احیا ندارند، بهتر است اوّل شب را استراحت کنند و سحرگاهان بیدار باشند و عبادت نمایند.

صد رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که اگر توانایی داشته باشد، در هر رکعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره قل هو اللّه را بخواند.

در روایتی آمده است که شخصی خدمت رسول خدا(ص) رسید و عرض کرد: اگر شب قدر را درک کردم، چه چیزی را از خداوند طلب کنم؟ فرمود: عافیت و سلامتی را بخواه.

اعمال مخصوص هر یک از شب های سه گانه قدر:اعمال شب نوزدهم که این اعمال چند چیز است: صد مرتبه بگوید: اَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إلَیْهِ.صد مرتبه بگوید: اَللّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمیرِالْمُؤْمِنینَ. دعایی را که در اعمال روزهای ماه رمضان ذکر کردیم (یا ذا الّذی کان...) را بخواند.

آری باید قدرشناس لحظات سرنوشت‌ساز شب قدر بود و از خوابیدن و یا در خواب غفلت ماندن پرهیز نمود تا در این شب پرستاره سرنوشت زیبا و سعادت‌آفرین، نصیب انسان شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha