۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۵۲
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 85078861
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جمعی از کشاورزان گلستان خواستار پیگیری خسارت سم علف‌کش به مزارع شدند

گرگان - ایرنا - جمعی از کشاورزان استان گلستان که از سم علف کش «تو فوردی ام اس پی آ» توزیع شده یک شرکت داخلی برای مقابله با علف های هرز در مزارع خود استفاده کرده و منجر به خسارت شده اند، از مسوولان جهادکشاورزی استان خواستار پیگیری خسارت وارده شدند.

یکی از کشاورزان خسارت دیده در روستای «میرزا پانگ» از توابع شهرستان گالیکش، فیلم خسارت وارده به مزارع گندم خود را بر اثر استفاده از سم علف‌کش «تو فوردی ام اس پی آ» که دچار سوختگی شده، در فضای مجازی منتشر کرده و از مسوولان برای پیگیری جبران خسارت استمداد خواسته است.

گفته می‌شود بیشترین خسارت استفاده از این سم علف‌کش در شهرستان گالیکش، گرگان و علی‌آبادکتول بوده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان با تایید خسارت استفاده از سم علف کش «تو فوردی ام اس پی آ» در برخی از مزارع زیرکشت در استان، گفت: مکاتبه‌ای در ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ توسط سازمان حفظ نباتات در پی گزارش‌های دریافت شده از استان‌ها مبنی بر خسارت ناشی از استفاده این سم علف کش وارداتی با ۶۷.۵ درصد از کمپانی هند، به همه استان‌ها از جمله گلستان انجام شد تا ضمن بررسی تکمیلی آزمایشات از وضعیت این سم، توزیع آن خودداری و نسبت به جمع آوری آن هم اقدام شود.

کیانوش حق‌نما به خبرنگار ایرنا افزود: در استان گلستان بلافاصله به مدیریت جهادکشاورزی تمامی شهرستان‌های مکاتبه‌ای صورت گرفت تا براساس مستندات در اسرع وقت فهرست شهرستان، روستاها و کشاورزان و شماره تماس و میزان استفاده از این سم علف کش به جهادکشاورزی استان برای پیگیری ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان این مدیریت هم از تعدادی از مزارع خسارت دیده بازدید داشته و سوختگی ایجاد شده را تایید کرده‌اند.

وی ادامه داد: طبق گزارش دریافت شده، ۵۰۰ لیتر از این سم علف‌کش وارد استان گلستان شده که ۱۶۲ لیتر آن در شهرستان گالیکش، گرگان و علی‌آبادکتول در میان عده‌ای از بهره‌برداران توزیع شده بود.

وی با اشاره به اینکه نمونه این سم برای بررسی کیفیت آن برای آزمایشگاه در تهران ارسال شده است، گفت: جهادکشاورزی گلستان علاوه بر پیگیری سازمان حفظ نباتات، از شرکت تولیدکننده این سم علف‌کش، شاکی بوده و پیگیر جبران خسارت وارده، هست.

حق‌نما به همه بهره‌برداران خسارت‌دیده در گلستان هم توصیه کرد: پیگیر حق و حقوق تضییع شده خود از شرکت باشند.

استان گلستان از قطب‌های مهم تولید محصولات پاییزه از جمله گندم در کشور به شمار می‌رود که هر ساله حدود ۴۰۰ هزار از کشترازهای این استان زیر کشت این محصول راهبردی اختصاص می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha