جا پای محکم پلنگ ایرانی در مازندران

ساری-ایرنا- کاهش صدور مجوز شکار برای منابع تغذیه‌ای و ارتقاء فرهنگ مردم شاخص های مهمی است که توانست جا پای پلنگ ایرانی به عنوان یکی از گربه‌سانان در حال انقراض را در جنگل‌های مازندران سفت کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اگرچه در سال‌های اخیر طبق گزارش رسمی و با شیوه ردزنی آمار پلنگ در جنگل‌های مازندران به حدود ۱۱۰ قلاده تخمین زده شد، ولی پیش بینی می شود که آمار این گربه سانان در جنگل های هیرکانی در این خطه شمال کشور تا به ۱۵۰ قلاده نیز برسد و بررسی میدانی محیط زیست مازندران نشان می دهد با وجود این که این گربه سانان همچنان در زمره گونه های تحت حمایت قرار دارند، ولی از خط قرمز انقراض خارج شده است.
رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس شیوه رد زنی برای آمارگیری، تعداد پلنگ موجود در جنگل های مازندران ما بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ قلاده است و شاید آمارهای بیش از این تا ۱۵۰ قلاده نیز برآورد می شود که به دلیل شمارش نشدن نزدیک این گربه سانان نمی تواند مورد اطمینان باشد.
کوروس ربیعی گفت: به هر حال در سال‌های اخیر با کاهش و یا حتی ممنوع کردن صدور مجوز شکار برای منابع تغذیه ای این گربه سانان در جنگل ها از جمله گراز و ارتقاء فرهنگ عمومی برای حمایت موجب شده تا تعرض به این گربه سانان رو به کاهش برود و جا پای آنها در جنگل های هیرکانی سفت شود.
این مقام مسوول اضافه کرد: اگرچه این گونه از گربه سانان همچنان در زمره گونه های حیوانی مورد حمایت قرار دارند که شکار آن می تواند جریمه های چند ۱۰ میلیونی را به دنبال داشته باشد، ولی از حالت انقراض تا حد زیادی خارج شده و آمارشان به نقطه اطمینان بخشی رسیده است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران تصریح کرد: حیواناتی که به صورت گله‌ای زندگی نمی‌کنند، فردی هستند و روز فعال نیستند مانند علف خواران شمارش آنها به صورت عادی مرسوم نیست اما نشانه‌هایی وجود دارد که شمارش آنها همواره در جریان است.

ربیعی اضافه کرد: از طریق دوربین‌های نصب شده مشاهداتی داریم و در زیستگاه هایی در ارتفاعات، یا پایین دست و در میان‌بند نیز مشاهداتی از پلنگ وجود دارد.

به گزارش ایرنا، پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگ ترین یا یکی از بزرگ ترین زیرگونه‌های پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.

جا پای محکم پلنگ ایرانی در مازندران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha