۲۲ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۱۶
کد خبر: 85079705
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

"لولا" در راه چین؛ از روابط دوجانبه تا رایزنی برای حل بحران اوکراین در دستور کار

تهران- ایرنا - در آستانه سفر مهم رئیس جمهوری برزیل به چین، روزنامه چینی گلوبال تایمز در گزارشی سفر لولا داسیلوا به پکن را در راستای طیفی از اهداف اقتصادی-سیاسی و در راس آن دو هدف مهم تقویت همکاری دوجانبه و دستیابی به راهکاری برای حل و فصل سیاسی جنگ اوکراین عنوان کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از گلوبال تایمز، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل پس از گذراندن دوران نقاهت بیماری که باعث به تعویق افتادن برنامه سفر از پیش برنامه ریزی شده وی به چین شد، از امروز سه شنبه(22 فروردین) تا جمعه به این کشور شرق آسیا سفر می کند. کارشناسان معتقدند این سفر در تحکیم و تقویت روابط دوجانبه به سطحی بالاتر و همکاری همه جانبه نه تنها در زمینه های سنتی مانند تجارت و سرمایه گذاری بلکه در زمینه هایی همچون مسائل مالی و ضد فقر در کنار همکاری در چارچوب پروژه نوآوری کمربند و جاده و میانچیگری در بحران اوکراین منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، از آنجا که چین و برزیل به عنوان بزرگترین قدرت های اقتصادی آسیا و آمریکای لاتین به شمار می روند، هر دو مواضعی مشترک و نزدیک به هم در خصوص مقابله با یکجانبه گرایی های آمریکا و تلاش برای مستقل کردن اقتصادهای خود از دلار آمریکا دارند و هر دو دولت مواضعی نزدیک و همسو در خصوص مهم ترین مسائل جهانی نظیر جنگ اوکراین دارند، سفر لولا داسیلوا به چین را باید یکی از مهم ترین رویدادهای بین المللی در شرایط کنونی دانست. این سومین سفر رسمی لولا داسیلو به چین محسوب می شود . وی در دوران ریاست جمهوری خود در دولت های پیشین برزیل دو بار به چین سفر کرده بود.

براساس گزارش گلوبال تایمز، کارشناسان چینی و برزیلی از برنامه ریزی سریع این دیدار متعجب شدند و این موضوع نشان می دهد که دولت های هر دو کشور اشتیاق بسیاری برای پیشبرد شراکت استراتژیک جامع دارند و قصد دارند تا با تلاش هایشان بر شک و تردیدها در حوزه بین المللی فائق آیند.

برزیل از جمله چندین کشوری است که قرار است به پروژه کمربند و جاده بپیوندد. وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اینکه آیا سفر رئیس جمهوری برزیل به چین در جهت توافقنامه همکاری این پروژه است پاسخ داد این پروژه ابتکاری برای همکاری شفاف و آزاد است و ما مشتاقیم تا با تمام کشورهای جامعه جهانی برای پیشبرد همکاری مشترک در ساختن کمربند و جاده مشارکت کنیم و شاهد توسعه مشترک تمامی کشورها در کنار هم باشیم.

گوئو کونهایی کارشناس مطالعات آمریکای لاتین در دانشکده علوم اجتماعی به روزنامه گلوبال تایمز گفت اگر سفر لولا داسیلوا به چین، برزیل را به شکل رسمی وارد پروژه کمربند و جاده کند بدین معناست که ۲۲ کشور آمریکای لاتین رسما به این پروژه خواهند پیوست و نشانگر این است که این ابتکار در این قاره مورد استقبال قرار گرفته است.

وی در ادامه افزود آرژانتین در سال ۲۰۲۲ تفاهمنامه ای همکاری در چارچوب پروژه ابتکار کمربند و جاده امضا کرد. اگر برزیل این بار به این پروژه ملحق شود بدین معناست که این پروژه به شکلی موثر تمامی قسمت های آمریکای جنوبی را پوشش خواهد داد و این موضوعی نمادین است.

علاوه بر این جدا از همکاری پروژه کمربند و جاده اعلام تبادل تجاری برزیل و چین با واحد پول یوآن نشانه مهم دیگری به عنوان اقتصاد در حال رشد و اصلی برای جهان بود. چین و برزیل تصمیم دارند تا دوران پس از همه گیری ویروس کرونا را با همکاری یکدیگر سپری کنند و از شک ها و تردیدها و اختلالاتی که آمریکا و برخی متحدانش ایجاد کردند خلاص شوند. همچنین کارشناسان معتقدند این دو کشور در تلاش برای برطرف کردن وابستگی به دلار آمریکا در تجارت و سرمایه گذاری بین المللی هستند.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد این کشور از تمامی تلاش ها برای کمک به دستیابی راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ اوکراین استقبال می کند. وی افزود: « ما مشتاقیم که با تمامی کشورهای جامعه جهانی از جمله برزیل برای ایجاد نقشی سازنده در پیشبرد راه حل سیاسی بحران اوکراین همکاری کنیم. »

روزنامه فایننشال تایمز روز ۲۴ مارس و پیش از بیماری لولا داسیلوا که منجر به لغو سفر ماه گذشته این مقام سیاسی به چین شد در گزارشی نوشته بود قرار است رئیس جمهوری برزیل در سفر به چین پیشنهادی مبنی بر " باشگاه صلح " با چین برای میانجیگری در پایان دادن به جنگ در اوکراین ارائه کند.

مائورا ویئرا وزیر امورخارجه برزیل نیز در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت : « ما علاقه مندیم تا برای کمک به تشکیل و برگزاری برخی جلسات که منجر به روند صلح در اوکراین شود مشارکت کنیم. رئیس جمهوری بارها گفته درباره جنگ اوکراین بسیار شنیده اما کمتر درباره صلح حرفی به میان آمده است. وی به گفتگوهای صلح آمیز علاقه مند است. »

گوئو کونهایی کارشناس چینی نیز خاطرنشان کرد چین و برزیل هر دو از قدرت های اصلی بی طرف با تاثیرگذاری جهانی هستند که قادربه تاب آوری فشار هستند تا استقلال خود را برای تصمیم گیری و دیپلماسی حفظ کنند. ایده رئیس جمهوری برزیل برای ایجاد " باشگاه صلح " کشورهای بی طرف بسیاری را به همکاری و میانجیگری دعوت می کند. برزیل نقش سازنده چین را در کمک به حل و فصل سیاسی بحران ها به رسمیت می شناسد. بنابراین بسیار محتمل است که دو طرف همکاری و مشارکتی برای میانجیگری در جنگ اوکراین داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha