به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی موسسه تندرستی پردیس، محمد علی طبیبی روز سه شنبه افزود: همچنین ورزش حین دیالیز علاوه بر اینکه موجب کاهش عوارض و مشکلات قلبی و عروقی در بیماران کلیوی می شود،کیفیت دیالیز را افزایش داده و وضعیت تغذیه را نیز بهبود میبخشد.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان در ادامه به تحقیقات پژوهشگران در زمینه تاثیرات ورزش در حین دیالیز به روی بیماران گفت: این تحقیقات نشان داد که ورزش حین دیالیز باعث می شود تا از تحلیل عضلانی آنان جلوگیری و همچنین موجب بهبود پوکی استخوان، کم خونی و کاهش التهاب دراین بیماران شود.
وی در ادامه با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده تا سال ۲۰۴۰، بیماری کلیوی به پنجمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل می شود، گفت: در زمان حاضر ۱۵ درصد مردم جهان از بیماری کلیوی رنج میبرند و این بیماری به دلیل سبک زندگی ماشینی و کم تحرکی که بین مردم دنیا در حال گسترش است و همچنین نوع تغذیه نامناسب یکی از شایعترین بیماری هایی که روز به روز بر مبتلایان آن افزوده می شود.
مسئول آموزش و پژوهش بیماران خاص و پیوند اعضا استان اصفهان ، در ادامه با بیان اینکه در صورتی که بیماری کلیوی در مراحل اولیه شناسایی شود قابل کنترل است افزود: با این وجود افراد زیادی هستند که بیماری آنان به مرحله دیالیز کشیده می شود و این بیماران روی خط قرمز مرگ و زندگی گام برمی دارند و چنانچه نتوانند پیوند کلیه داشته باشند به صورت میانگین پنج سال بیشتر عمر آنان به طول نمی انجامد.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد زیادی از بیماران دیالیزی در صف انتظار پیوند کلیه هستند، ادامه داد: اما این صف انتظار برای بسیاری از افراد خیلی طولانی می شود و نه تنها فرایند دیالیز باعث مشکلات فراوان جسمی، روحی و روانی برای آنان می شود بلکه آنان را در معرض خطر مرگ قرار می دهد.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان در ادامه با بیان اینکه مدت دیالیز چهار ساعت است و باید هر بیمار در هفته سه بار برای دیالیز به مراکز مخصوص مراجعه کنند و بعد از دیالیز نیز هر بیمار به دلیل خستگی فراوان به چهار تا شش ساعت استراحت نیاز دارد و این زمان زیاد مشکلات فراوانی از جمله در زمینه اشتغال را برای آنان موجب می شود.
وی یادآور شد: از دیگر مزایایی که در این تحقیقات مشخص شد که ورزش در حین دیالیز موجب کاهش میزان خستگی ، کاهش افسردگی، کاهش بستری شدن در بیمارستان، بهبود کیفیت خواب و تغذیه افزایش کیفیت زندگی در بیماران می شود.
طبیبی در ادامه با بیان اینکه عمل پیوند اعضا یک عمل پیچیده و دشوار است و باتوجه به آزمایش ها و همچنین پیشرفت روزافزون عمل پزشکی مواردی هستند که بعد از عمل پیوند ، بدن عضو جدید را قبول نمی کند، یادآور شد: در این تحقیق مشخص شد که ورزش در حین دیالیز باعث بهبود فاکتورهایی در بدن بیمار می شود که میزان موفقیت عمل پیوند را افزایش می دهد و بدن بیمار پس از عمل پیوند، عضو پیوندی را بهتر قبول می کند و با مشکلات کمتری مواجه می شود.
وی در ادامه هدف از این تحقیق را معرفی و آشکار نمودن جنبه های ناشناخته ورزش حین دیالیز بیان کرد و گفت: در این تحقیق مشخص شد که در کنار استفاده از دارو ورزش در حین دیالیز باید به یک الزام درمانی تبدیل شود و براساس استانداردهای خاصی و تحت نظر متخصص فیزیولوژی ورزشی انجام شود تا زندگی برای فرد بیمار راحت تر و زیباتر شود.
نظر شما