به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در خصوص کمک های سازمان ملل به افغانستان گفت که این واقعیت که کارمندان سازمان ملل مجبور شده اند از خانه کار کنند، بر عملیات های توزیع کمک ها تاثیر گذاشته است اما ارائه کمک های بشردوستانه در افغانستان متوقف نشده است.
وی در خصوص اظهارات امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه در خصوص تایوان نیز گفت: سیاست سازمان ملل در خصوص چین تاثیر گرفته از قطعنامه های شورای امنیت است.
دوجاریک درباره عراق نیز گفت که ما بار دیگر بر حمایت کامل سازمان ملل از تمامیت ارضی عراق حمایت می کنیم و از کشورهای منطقه و فراتر از آن می خواهیم تا به این تمامیت ارضی احترام بگذارند.
به گزارش ایرنا، نمایندگی سازمان ملل با اشاره به دستور طالبان مبنی بر ممنوع شدن کار کارمندان زن این نهاد در بیانیه ای اعلام کرد: با اجرا کردن این ممنوعیت، مقامات موقت طالبان به دنبال مجبور کردن سازمان ملل متحد به انتخاب وحشتناک میان ماندن و ارائه خدمات در حمایت از مردم افغانستان و پایبندی به هنجارها و اصولی که سازمان ملل موظف به حمایت از آنها است، هستند.
این نمایندگی بازبینی عملیات خود در افغانستان را آغاز کرده و از حدود ۳ هزار کارمند زن و مرد خود خواسته است تا ۵ می (۱۵ اردیبهشت) در خانه بمانند.
در بیانیه این نمایندگی آمده است که در این مدت، سازمان ملل رایزنی های لازم، تنظیمات عملیاتی مورد نیاز و برنامه ریزی اضطراری برای همه احتمالات را انجام خواهد داد.
سازمان ملل هشدار داد که هرگونه پیامد منفی این بحران برای مردم افغانستان بر عهده مقامات موقت طالبان خواهد بود.
پیش از این، مقامات ارشد سازمان ملل متحد خواستار بازنگری طالبان در تصمیم خود درباره همکاری زنان افغانستان با این نهاد بین المللی شدند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پائولینا کوبییاک سخنگوی مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران در نیویورک گفت: چابا کروشی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل تصمیم طالبان برای ممنوع کردن همکاری زنان افغان با سازمان ملل در این کشور را به شدت محکوم می کند.
وی تصریح کرد: این اقدام نقض فاحش حقوق بشر زنان در افغانستان است و فعالیت سازمان ملل در افغانستان را تضعیف می کند. عواقب این تصمیم به مردم افغانستان و آسیب پذیر ترین قشر جامعه این کشور صدمه خواهد زد. رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از طالبان می خواهد در این تصمیم بازبینی کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل نیز در جمع خبرنگاران گفت: تصمیم طالبان برای ممنوع کردن همکاری زنان افغان با سازمان ملل نقض حقوق زنان این کشور است.
وی افزود: این تصمیم تعهدات طالبان در مقابل سازمان ملل را نقض می کند. دبیرکل سازمان ملل تاکید می کند که کارکنان زن، برای عملیات های سازمان ملل ضروری هستند و این تصمیم به میلیون ها افغان که به کمک نیاز دارند صدمه می زند. دبیرکل سازمان ملل از طالبان می خواهد تا فورا تصمیم خود برای ممنوع کردن کار و آموزش زنان و دختران را لغو کند.
طالبان همزمان با اعلام ممنوعیت کارمندان زن در موسسات داخلی و خارجی اعلام کرده است که کارمندان زن سازمان ملل نیز از این امر مستثنی نیستند.
نظر شما