به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی شامگاه شنبه در نشست شورای توسعه و برنامهریزی استان کرمان افزود: در استان شاهد این هستیم گاها سرمایهگذاری خارجی آمده و بعضی افراد به جای اینکه کمک کنند کارشکنی میکنند، چوب لای چرخ میگذارند و از دستگاههای انتظار داریم بیش از این کمک کنند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه نخستین موتور تولید تورم در کشور است ناترازی بودجه است، گفت: حدود هشت هزار همت، داراییهای شناسایی شده دولت تا امروز است که اگر ۱۰ درصد آنها در مولدسازی به کار گرفته شود، بخش عمدهای از ناترازی بودجه حل می شود.
وی با اشاره به اینکه دومین موتور تولید تورم در کشور ناترازی نظام بانکی است، افزود: در حوزه تورم، آنچه که در کشور باید گتصمیم شود مساله ملی است و نمی تواند برشهای استانی مبنای تصمیم باشد.
این نماینده مجلس بیان کرد: در ارتباط با رشد تولید در اقتصاد کشور، در برنامههای توسعه نرخ رشد هشت درصدی را تقریبا در نظر گرفتیم و در برنامه هفتم توسعه نیز که اردیبهشت ماه ارائه میشود، قرار است این نرخ رشد هشت درصدی در نظر گرفته شود.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه یک سوم این نرخ هشت درصدی از برنامه چهارم توسعه تا به این لحظه در حوزه بهرهوری اختصاص داشته، گفت: طبق ارزیابی بهرهوری در برنامههای توسعه کشور، سال گذشته عدد نرخ بهرهوری در این برنامههای توسعه صفر بوده و معادل یک سوم از این ظرفیت(برنامه توسعه) را نتوانستیم به یک برنامه جامع عمل کنیم.
وی افزود: حوزه بهرهوری مصادیق بسیار زیادی دارد ولی آنچه که در این رابطه در بخش های میدانی با آن مواجه هستیم، موضوعات مربوط به فعال سازی واحدهای راکد است، در این راستا پارسال حدود ۷۰ واحد کارگاه به چرخه فعالیت اقتصادی استان بازگشتند.
پور ابراهیمی ادامه داد: بزرگترین چالش واحدهای راکد موضوع تامین منابع مالی است، یکی از ظرفیتهای ما حوزه بازار سرمایه است که به راحتی می توانیم ضعفی که در این بخش داریم را پوشش دهیم.
وی افزود: سال گذشته کارگروه مشترکی ایجاد شد و قرار شد تیم بازار سرمایه را برای آموزش و عملیاتی کردن به استان دعوت کنیم و باید گفت که حوزه تامین منابع مالی برای افزایش ظرفیت فعالیت واحدهای راکد مبنای تصمیم قرار گیرد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهارداشت: بهرهوری مصادیق دیگری هم دارد و هماینک یکی از ظرفیتهای بهرهوری در حوزه آب در استان ما بخش کشاورزی است که طبق گزارشها سرانه مصرف آب این بخش نسبت به سایر بخش ها از متوسط کشوری بالاتر است و در کشور ۹۰ درصد سهم منابع آب در بخش کشاورزی بوده که در استان کرمان این میزان ۹۴ درصد است.
نظر شما