نیره عابدینزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که حدود ۷۵ درصد از کودکان کار اتباع خارجی در مشهد، اتباع غیر مجاز هستند.
وی بیان کرد: هزار و ۴۰۰ کودک کار طی ۲ سال گذشته در معابر مشهد در جریان اجرای طرح "سایبان مهر" شناسایی شدهاند.
سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد خاطر نشان کرد: ساماندهی و ارائه خدمات به کودکان کار اتباع غیرمجاز با سختی و مشکلات زیادی همراه است، به واسطه غیرمجاز بودن این اتباع نمی توان صورت مساله را حذف کرد.
وی افزود: انسانیت حکم می کند مشکلات این کودکان نیز بررسی و رفع شوند، لذا برای ساماندهی آنها از ظرفیت شبکه خیران استفاده می شود.
عابدین زاده گفت: در جریان اجرای طرح "سایبان مهر" به منظور ساماندهی کودکان کار دستگاه های مختلف از جمله بهزیستی، شهرداری، کمیته امداد، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نهادهای مردمی مشارکت دارند.
وی ادامه داد: پس از شناسایی کودکان کار، این افراد به مرکز غربالگری اعزام و پس از بررسی وضعیت آنها و مشکل خانوادگی شان، تصمیم گیری برای برگشت آنها به خانواده ها و یا بهزیستی انجام می شود.
معاون دادستان مشهد با بیان اینکه اولویت برگشت کودکان کار به خانواده است، افزود: اگر برگشت کودک مخاطره ای برای وی نداشته باشد، وضعیت خانواده بررسی و مشکل آنها برای ممانعت از کارکردن کودک با اقداماتی نظیر یافتن شغل برای یکی از اعضای موثر خانواده، درمان اعتیاد والدین و غیره رفع می شود تا کودک در فرایند آموزش و ادامه تحصیل قرار گیرد.
وی بیان داشت: پس از تحویل کودکان به خانواده، تیم مددکاری برای کودک پرونده شخصیت تشکیل می دهد و با ارتباط گیری با خانواده، اقدامات مشاوره ای و مددکاری و همچنین آگاه سازی خانواده از مخاطرات کار کودکان و اهمیت آموزش انجام می شود.
جمع آوری کودکان کار در کلانشهر مشهد به همت استانداری، اداره کل دادگستری و ادارهکل بهزیستی خراسان رضوی و با همکاری شهرداری مشهد و فرماندهی انتظامی این شهرستان از آبان ۱۳۹۹ آغاز شده است.
نظر شما