به گزارش ایرنا، ماهیگیری دریای خزر در محدوده استان گلستان از سوی افزون بر ۸۰۰ صیاد مجاز در قالب ۱۸ شرکت تعاونی انجام میشود و همه امید این صیادان برای بردن نان بر روی سفره، بخشندگی دریا در فصل صید است.
هر ساله فصل صید ماهی از دریای خزر به مدت ۶ ماه و از ۱۵ شهریورماه آغاز و در ۱۵ فروردین ماه پایان مییابد که در پی درخواست صیادان گلستان مبنی بر کاهش بهتور انداختن ماهی، صید ماهیان استخوانی تا ۲۱ فروردین تمدید شد.
ماهیگیری در سواحل خزر به روش «پره» انجام میشود به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) گسترده و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور به وسیله تراکتور به ساحل کشیده میشود.
سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند)، تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور)، قایقران و راننده تراکتور از نیروهای اصلی در انجام صید پره هستند.
به گفته معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گلستان گفت: در صیادان گلستان در فصل صید امسال هزار و ۲۲۳ تن انواع ماهی استخوانی از جمله سفید، کفال و کپور را از آبهای استان صید کردند.
محسن یحیایی اظهار کرد: امسال صیادان استان توانستند ۱۶۷ تن ماهی سفید، ۶۱۵ تن ماهی کفال، ۳۷۴ تن ماهی کپور، ۱۹ تن ماهی کلمه و ۴۷ تن سایر گونه ها را صید کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مسوولیتهای صیادان و ناظران پره جلوگیری از صید بچه ماهیان خاویاری است گفت: در فصل صید امسال ۱۹۳ قطعه بچه ماهی خاویاری که در تور صیادان اسیر شده بودند در دریا رها شدند.
یحیایی افزود: همچنین ۹ قطعه ماهی خاویاری استاندارد و بالغ نیز از سوی صیادان به مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی شهید مرجانی آققلا تحویل داده شد.
حدود ۱۳۰ کیلومتر از سواحل دریای خزر در محدوده شهرستانهای بندرگز، ترکمن و گمیشان قرار دارد که شغل تعدادی از اهالی این شهرهای ساحلی، ماهیگیری است.
نظر شما