به گزارش ایرنا، فدراسیون اسکیت کشورمان در چهارم شهریور ۱۳۸۴ تاسیس شد؛ فدراسیونی که پیش از آن با عنوان انجمن فعالیت خود را آغاز کرده بود اما در این تاریخ به صورت رسمی و در قالب یک فدراسیون کار خود را آغاز کرد که در همان ابتدا با استقبال پرشور نوجوانان و جوانان علاقهمند به ورزش همراه بود.
تحتپوشش بودن رشتههای مختلفی از جمله اسکیت سرعت، هاکی، هنری، اسکوتر، فری استایل، بورد، رولبال و ... باعث شد جامعه بزرگی از علاقهمندان به این رشته گرد هم جمع شده و برای خود و ورزش ایران افتخاراتی را هم کسب کنند.
این رشته به دلیل جذابیتهایی که دارد مورد توجه کمیته بینالمللی المپیک (IOC) هم قرار گرفت و شاهد حضور اسکیت بورد در المپیک هم هستیم. با وجود میزان علاقهمندی ورزشکاران از یک سو و جذابیتهایی که این رشته دارد چه بسا این رشته به عنوان یکی از رشتههای ثابت این رویداد بزرگ ثبت شود، موضوعی که در حال حاضر در مرحله آزمایش است و به نظر میرسد به جدیت در دستور کار مسوولان برگزاری بازیهای المپیک قرار دارد.
از دیگر مسایلی که باید به آن توجه داشت این است که اسکیت به دلیل شرایط خاص، ورزشکارانی از ردههای سنی مختلف را در خود میبیند، حتی ممکن است یک قهرمان اسکیت در سنین پائین موفق به کسب عناوین مختلف جهانی شود و این به دلیل شرایط خاص این رشته ورزشی است. در کشور ما نیز اسکیت علاقهمندان بسیاری را به خود میبیند و اگر در روز مسابقات سری به استادیوم آزادی و پیست اسکیت این مجموعه بزنید خواهید دید که خانوادهها در حاشیه پیست فضایی را برای خود مهیا کرده تا در کنار فرزندان خود حضور داشته و ساعتی را به ورزش آنان اختصاص بدهند.
موضوع دیگری که میتوان به آن اشاره کرد به حضور قهرمانان اسکیت جهان در قاره آسیا باز میگردد، خوشبختانه یا متاسفانه بسیاری از قهرمانان به نام اسکیت دنیا در قاره آسیا و به ویژه در منطقه غرب و جنوب شرق این قاره پهناور سکونت دارند و این به معنای آن است که نقطه قوت این رشته در آسیا است. از سویی دیگر ورزشکاران کشورمان در رقابتهای آسیایی و رویدادهای این قاره عملا باید با قهرمانان جهان رقابت کنند که این مساله نیازمند حمایت و توجه بیشتر است چرا که اگر در آسیا برای خود حرفی داشته باشیم در جهان نیز میتوانیم به دنبال سکو و عناوین قهرمانی باشیم.
اسکیت از جمله ورزشهای تجهیزات محور است، تامین هزینههای چرخ برای ورزشکاران مشکلاتی را ایجاد کرده به ویژه این که پیست اسکیت آزادی استاندارد نیست و نوع آسفالت مورد استفاده هم در ثبت رکودها اثر منفی دارد. سالها از ساخت این پیست میگذرد و باید ترمیم و مورد بازبینی قرار بگیرد. این امر طبیعی است که وقتی پیست استاندارد نباشد چرخها زودتر مستهلک شده و باید تعویض شود و از سویی دیگر نمیتوان به دقت رکوردهای قهرمانان اسکیت کشورمان را به ثبت رساند و این به معنای آن است که ارزیابی دقیقی از عملکرد ورزشکاران کشورمان نسبت به سایر رقبا هیچگاه وجود نخواهد داشت.
تاکید و توجه به زیرساختها موضوع مهمی است که با توجه به شرایط موجود، نیازمند حمایت و پشتیبانی مسوولان ورزش کشور است و قهرمانان اسکیت ایران این انتظار به حق را دارند در آستانه بازیهای آسیایی هانگژو حداقل در بحث پیست مشکلی نداشته باشند.
نظر شما