به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه توانمندیهای سازمان اتکا با محوریت امنیت غذایی دانش بنیان افزود: ابعاد بزرگ توانمندی های خانواده اتکا قابل درک و مشاهده است. ویژگی نیروهای مسلح این است که همواره به عزمی استوار، کار را به بهترین شکل پیش برده و در حوزه غذا نیز به دستاوردهای خوبی توجه داشته است.
وی ادامه داد: شرکت های زیر مجموعه اتکا، سهم خوبی از بازار را در دست دارند و به نظر میرسد با توجه به جریان بسیار مهم امنیت غذا، این موضوع باید در رأس اولویتهای بخشهای تصمیمساز و اثرگذار کشور باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور به راهبردی و اقتدارآفرین بودن حوزه امنیت غذا اشاره و خاطرنشان کرد: دنیا به سوی استفاده از فناوریهای نوین، روشهای نوآورانه در ارتقای بهرهوری، تولید و توزیع غذا حرکت کرده است و شرکتهای بزرگ میتوانند با بهرهبردن از ظرفیت فناورانه و نیروی انسانی، سهم کشور را از صنعت غذا ارتقا داده و گامهای ارزشمندی در حوزه تامین و امنیت غذا بردارند.
دهقانی، حوزه امنیت غذا را یکی از اولویتهای مهم و اصلی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: سازمانهای بزرگ و توانمندی همچون اتکا، به خوبی اهمیت بهرهمندی از فناوری و نوآوری در حوزه غذا را درک کردهاند و از این ظرفیت در جهت بهبود فعالیتهایشان و کمک به تامین امنیت غذایی کشور گام برداشتهاند.
وی تاکید کرد: ما آمادگی داریم تا در تحقق اولویت مهم و راهبردی همچون امنیت غذا، تعامل و هم افزایی لازم را با این سازمان و دیگر شرکتهای توانمند که میتوانند در این عرصه گامی اثرگذار بردارند، داشته باشیم.
سازمان اتکا، سازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح یک هلدینگ تحت مالکیت وزارت دفاع است که تامین امنیت غذایی نیروهای مسلح را در صدر وظایف خود دارد، این سازمان با استفاده از ظرفیتهای زیستبوم فناوری و نوآوری به حوزه امنیت غذا، چرخه تولید تا عرضه و رسوخ نوآوری در حوزه غذا ورود پیدا کرده است.
اتکا یک چرخه فناورانه در اتکا ایجاد کرده و از ایده پردازی تا تجاری سازی و فروش را در دل این سازمان شکل داده و بر مبنای نوآوری باز، توسعه شبکه و نهادهای فناوری تلاش شده است تا این زیست بوم فناورانه و نوآورانه شکل بگیرد.
سازمان اتکا با ورود به نظام مسایل نیز تا کنون ۱۰۰ نیاز فناورانه در کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع غذایی، فروشگاهی را شناسایی کرده که ۶ نیاز فناورانه، نوظهور و بدیع هستند.
همچنین این سازمان، رویداد صنایع غذایی با صندوق نوآوری و شکوفایی، رویداد کشاورزی با دانشگاههای تهران و همدان، رویداد دامپروری با دانشگاه زنجان و رویداد هوشمندساز زنجیره امنیت غذایی با شرکت صاایران را در همین راستا برگزار کرده است.
براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، اتکا در حوزه ایجاد نهادهای میانجی، به اقداماتی چون ایجاد کارخانه نوآوری هوشمندسازی زنجیره غذایی، کارخانه نوآوری زیتون و روغنهای فراسودمند، کارخانه نوآوری طیور، کارخانه نوآوری کشاورزی و دامپروری، کارخانه نوآوری صنایع غذایی در تهران، کارخانه نوآوری نساجی، کارخانه نوآوری لوازم خانگی و کارخانه نوآوری طیور دست زده است.
ایجاد نقشه راه بذور تجاری، استفاده از فناوری سنجش از دور در حوزه کشاورزی، ایجاد مزارع تحقیقاتی در اراضی شرکت های تابعه، تدوین نقشه راه کشت گیاهان دارویی، هوشمندسازی برداشت، ذخیره و توزیع، تولید پکتین از تفاله چغندر قند و تولید اسید آسپارتیک از ملاس چغندر قند برخی از فعالیت های فناورانه این سازمان در حوزه کشاورزی، تامین و امنیت غذایی است.
نظر شما