به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت در اولین نشست قرارگاه تحقق شعار سال که در استانداری برگزار شد کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری، صنایع دستی، فناوری اطلاعات و مرز را جزو حوزههای پیشران اقتصادی استان برشمرد و افزود: برای پرداختن به این پیشرانهای اقتصادی در حال تعریف سه محور اقدامات عملیاتی، سیاستهای حمایتی و برنامههای زیرساختی هستیم.
وی تاکید کرد: در محور اقدامات عملیاتی باید ظرفیتهای جدید در زمینههای مختلف را در سطح استان شناسایی کنیم و در ظرفیتهای قبلی متوقف نشویم همچنین در سال جاری باید به تکمیل زنجیرههای تولید توجه ویژهای داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی ارتقای بهرهوری و اصلاح ساختارها با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و نخبگان مورد تاکید قرار داد و گفت: از گلایههای رؤسا و اعضای هیات علمی دانشگاههای استان این بود آنچنان که باید دستگاههای اجرایی از ظرفیت آنان استفاده نمیکنند.
وی به ادامه تلاشها برای احیای واحدهای تولیدی راکد استان در سال جاری تاکید کرد و افزود: سال گذشته در این حوزه اتفاق خوبی رقم خورد و از ۳۶۰ واحد تولیدی راکد و نیمه تعطیل خراسان جنوبی، تعداد ۱۹۹ واحد به چرخه تولید بازگشت.
قناعت با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه اکتشاف و تکمیل مطالعات برای شناسایی ذخایر جدید معدنی در استان گفت: ظرفیتهای معدنی ناشناخته بسیاری در خراسان جنوبی داریم که باید اداره کل صمت به سراغ شناسایی آنها برود تا شاهد استفاده بهتر از این ظرفیتهای معدنی باشیم.
مرز یکی از حوزههای پیشران اقتصادی است
وی با اشاره به اینکه مرز یکی دیگر از حوزههای پیشران اقتصادی است تاکید کرد: باید به موضوع مرز بیشتر پرداخته شود و هماهنگیهای لازم بین پایانههای مرزی، گمرک، منطقه ویژه اقتصادی و مرزبانی صورت بگیرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: سال گذشته در ترانزیت کالا افزایش داشتیم اما ظرفیتهای مرز بسیار بیشتر است و نباید به همین حد بسنده کنیم، اگر طرف افغانستانی همراهی خوبی داشته باشد در آینده نزدیک، شاهد راهاندازی مرز یزدان هم خواهیم بود.
وی در ادامه به پیشبینی تخصیص یارانه سود و کارمزد تسهیلات برای واحدهای تولیدی و بهرهگیری از سازمانهای توسعهای مانند ایمیدرو، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و شستا برای توسعه استان و تولید اشاره کرد و گفت: تدوین اطلس سرمایهگذاری استان هم اقدام خوبی بود که سال گذشته انجام شد و انتظار میرود از این ظرفیت استفاده شود.
قناعت بر میدانی بودن مدیران استان و نتیجهمحور بودن اقدامات آنان تاکید کرد و افزود: برای بهرهمندی استان از منابع ملی به منظور تکمیل زیرساختهای استان باید برنامهریزی داشته باشیم.
دستگاههای اجرایی طرحهای مبتنی بر رشد تولید را ارائه دهند
وی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی استان طرحها و پروژههای اقتصادی مبتنی بر رشد تولید که قابلیت عملیاتی شدن تا پایان سال ۱۴۰۲ را داشته باشند به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ارائه دهند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نظارت و پایش بر اقدامات تحقق شعار سال برعهده کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری ذیل شورای برنامهریزی و توسعه استان است گفت: براساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خراسان جنوبی رتبه دوم کشور را در زمینه تعهد اشتغال کسب کرده است.
وی اجرای تعهدات اشتغال دستگاههای اجرایی در سال جاری را مورد تاکید قرار داد و افزود: فرمانداران پیگیر اجرای تعهدات اشتغال در شهرستانها باشند و برنامه عملیاتی دستگاههای اجرایی برای تحقق شعار سال را در کمیته برنامهریزی تصویب کنند.
قناعت نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری را هدفگذاری و تعیین اولویتهای نظام و دستگاههای اجرایی در سال جدید عنوان و اظهار کرد: بحثهای تئوری و علمی مکمل و مبنای کار اجرایی برای تحقق شعار است و باید در این زمینه تضارب آرا و بحثهای تئوری و کارشناسی باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز فرصتی شد برخی دستگاههای اجرایی استان گزارشی از عملکرد تحقق سال گذشته را ارائه دهند گفت: انتظار است در جلسه بعدی نیز شاهد اجرایی شدن موضوعات تحقق شعار سال جدید باشیم.
تورم دلایل مختلف دارد
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با یادآوری نامگذاری سال ۱۴۰۲ با عنوان "مهار تورم و رشد تولید" از سوی مقام معظم رهبری افزود: چند دهه است که نظام و کشور درگیر تورم است که دلایل و موضوعات مختلفی دارد.
وی بیان کرد: برای مهار تورم شاید یکی از موضوعات اصلی که باید زیاد به آن پرداخته شود، وابستگی کشور به دلار است لذا در حوزه اجرایی و دولت باید وابستگی به دلار کاهش یابد که در این حوزه شاهد اتفاقات خیلی خوبی هستیم و بسیاری از مبادلات تجاری ایران با کشورهایی مانند عراق، چین و روسیه با واحد پولی آنها در حال انجام است.
قناعت گفت: با انجام مبادلات تجاری با ارزهای ملی در آینده نزدیک شاهد کمرنگ شدن دلار در عرصههای بینالمللی و اقتصادی همچنین کاهش وابستگی اجرایی و روانی به آن خواهیم بود.
وی افزود: افزایش تولید باید توسط مسئولان و مردم رقم بخورد و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند «مهار تورم متوقف است به افزایش تولید و افزایش تولید، دست مردم است».
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه باید به سمتی برویم که حداکثر جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی را برای استان رقم بزنیم گفت: بهرهوری از موضوعات جدی است که در این راستا باید از ظرفیت اساتید و هیاتهای علمی دانشگاهها برای حل مشکلات استان استفاده کنیم.
جلوگیری از خامفروشی نباید در حد حرف باقی بماند
وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی نباید در حد حرف باقی بماند افزود: سال گذشته با سرمایهگذاری بخش خصوصی عملیات اجرایی احداث کارخانه تولید فلورین اسید در شهرستان نهبندان و عملیات اجرایی واحد فرآوری کرومیت شهرستان سربیشه آغاز شد.
قناعت بر جذب سرمایهگذاران توانمند و خوشنام در استان تاکید کرد و گفت: ۲ فرمانداری که سریعتر با احصای مشکلات اقتصادی و واحدهای تولیدی شهرستان زمینه برگزاری اولین جلسه کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید را فراهم کنند، تشویق خواهند شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: یکی از تاکیدات دولت سیزدهم، تحقق شعار سال حسب منویات رهبر معظم انقلاب است و شعار سال ۱۴۰۲ از ۲ بخش سلبی و ایجابی تشکیل شده، یعنی در کنار مهار تورم بر راهبرد رشد تولید تاکید دارد.
جواد اشرفی افزود: آنچه در سطح استان بیشتر مبتلا به آن هستیم و باید برایش برنامهریزی کنیم، رشد تولید است لذا در همه دستگاههای اجرایی و شهرستانها وظیفه داریم با کمک هم گامهای موثری در راستای رشد تولید و تحقق شعار سال برداریم.
وی با بیان اینکه فرمانداران رئیس کارگروه نظارت تحقق طرحهای اشتغال روستایی و عشایری هستند گفت: اگر فرآیند طرحی به لحاظ اشتغال و تعهد متقاضی مشکل دارد باید بررسی کنند تا اصلاح و تعیین تکلیف شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی به ارجاع چهار پرونده واحدهای تولیدی استان به کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید اشاره و تصریح کرد: خروجی و نتیجه همه کارگروهها و کمیتهها در تحقق شعار سال خلاصه میشود.
نظر شما