ادعای نشریه انگلیسی درباره تحرکات روسیه علیه شبکه انرژی این کشور

لندن – ایرنا – روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن در گزارشی ادعا کرد که کشتی‌های جاسوسی روسیه برای خرابکاری در زیرساخت‌های حیاتی انگلیس، سرگرم نقشه‌برداری از مزارع بادی و کابل‌های ارتباطی کلیدی در سواحل این کشور هستتند.

به گزارش ایرنا، این نشریه انگلیسی ادعا کرد: ناوگانی از کشتی‌های روسی که اغلب به شکل شناورهای ماهیگیری یا تحقیقاتی، اما مسلح به نیروهای نگهبان فعالیت می‌کنند، توسط آژانس‌های اطلاعاتی اروپایی شناسایی شده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که اهداف احتمالی آن‌ها شامل کابل‌های اینترنت، مزارع بادی فراساحلی و اتصالات حامل خطوط برق و گاز است.

بر اساس این گزارش ادعایی، آژانس‌های اطلاعاتی اروپایی یک فروند کشتی روس را که در سواحل شرقی انگلیس سرگرم تحقیقات بود ردیابی کردند. «گمان می‌رود کشتی دیگری دهم نوامبر سال گذشته وارد منطقه موری فرث شده باشد.» این درحالیست که بر اساس ادعای دیلی تلگراف، روسیه در حال نقشه‌کشی برای مقابله با غرب در صورت بروز جنگ تمام عیار است.

توبیاس الوود رئیس کمیته پارلمانی دفاعی مجلس عوام انگلیس در واکنش به این گزارش ادعایی هشدار داد: «ما با نیروی دریایی، هوایی و ارتش که برای زمان صلح سازمان‌دهی شده است نمی‌توانیم از دریاهای نزدیک خود محافظت کنیم.» وی بر همین اساس تقویت نیروهای مسلح و ارتش انگلیس را متناسب با تحولات بین‌المللی، خواستار شد.

سایر مقام‌ها و دستگاه‌های نظارتی انگلیس نیز پس از آغاز جنگ اوکراین نسبت به وضعیت شکننده ارتش هشدار داده‌ و خواستار تقویت قوای نظامی این کشور در برابر آنچه تهدیدهای فزاینده از سوی کشورهای متخاصم می‌خوانند، شده‌اند.

کمیته محاسبات عمومی انگلیس دیروز در با انتشار گزارشی که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان منتشر شد، تصریح کرد که برنامه این کشور برای مسلح کردن ارتش، در بحبوحه جنگ اوکراین شکست خورده است. این گزارش نسبت به چشم‌انداز تدارکات نظامی انگلیس ابراز تردید کرده و سیستم نظارت بر تجهیزات دفاعی و پشتیبانی این کشور - شاخه ای از وزارت دفاع انگلیس که مسئول تهیه تجهیزات نظامی است –را شکست خورده توصیف کرد.

یافته‌های شبکه اسکای نیوز هم نشان می‌دهد که اگر جنگ شود، مهمات نیروهای مسلح انگلیس «در عرض چند روز» تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و هلیکوپتر به میدان بیاورد.

بر اساس این گزارش حدود ۳۰ درصد از نیروهای بریتانیایی که آمادگی بالایی دارند، نیروهای ذخیره هستند که نمی‌توانند در چارچوب زمانی ناتو بسیج شوند. بخش عمده ناوگان خودروهای زرهی ارتش انگلیس هم بین ۳۰ تا ۶۰ سال پیش ساخته شده‌اند و برنامه‌ای برای جایگزینی کامل آنها هنوز تدارک دیده نشده است.

از سویی انگلیس ادعا می‌کند که هکرهای همسو با روسیه «توجه خود را به حملات علیه این کشور معطوف کرده‌اند». مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس اخیرا ادعا کرده است که هکرهای روس در حال برنامه‌ریزی برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی غرب هستند. براساس اعلام این نهاد دولتی انگلیس، هکرهای روس تاکنون کارزارهای آنلاین و عمدتا بی ضرری را انجام داده اند. اما مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس در هشداری تاکید کرد برخی از این هکرها به طور فعال در حال طراحی راه‌هایی برای وارد کردن آسیب بیشتر هستند. این نهاد در ادامه خاطرنشان کرد که تاثیرات مخرب بر زیرساخت های حیاتی غرب برخی از تلاش هکرهای روس است.

این نهاد ضمن هشدار نسبت به حملات احتمالی سایبری علیه زیرساخت های حیاتی غرب خاطرنشان کرد که هرچند این گروه‌ها انگیزه‌های ایدئولوژیک دارند و خود را با منافع دولتی مسکو همسو می‌دانند، اما تحت فرمان دولت روسیه نیستند و به همین دلیل حملات آنها غیرقابل پیش بینی است.

به گزارش ایرنا، انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است. دولت لندن همچنین تحریم‌هایی را به بهانه مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین وضع کرده است.

جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن می‌گذردِ، در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

کرملین طی این مدت بارها به غرب به سرکردگی آمریکا نسبت به تحویل تسلیحات پیشرفته به اوکراین هشدار داده و آنرا عبور از خطوط قرمز خود اعلام کرده، اما کشورهای عضو ناتو با نادیده گرفتن این هشدارها به تجهیز اوکراین و تحریک روسیه ادامه می‌دهند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کی‌یف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی تحت تاثیر القائات مقام‌های جنگ‌طلب غرب عنوان کرد زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهوری دیگری در روسیه به قدرت برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha