چگونه می توان به شعار سال در کهگیلویه و بویراحمد جامه عمل پوشاند؟

یاسوج- ایرنا- رشد تولید و مهار تورم همواره از دغدغه‌های مسئولان ارشدکشور و به تبع آن درکهگیلویه و بویراحمد است که همین امر درسال۱۴۰۲ به‌ عنوان شعار سال مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفت و کارشناسان امر معتقدند که سفته بازی، بورس بازی و نرخ بهره و ارز در قیمت تمام شده اثر تورمی بدنبال دارد.

به گزارش ایرنا، اکنون کشور در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار گرفته و بسیاری از قدرت های جهانی با اعمال فشارهای بی رحمانه و تحریم های ظالمانه خواهان بر هم زدن اقتصاد ایران هستند.

امسال پر رنگ تر از سال های گذشته، برنامه‌های عملیاتی جهت "مهار تورم و رشد تولید" در دولت سیاست گذاری شده و مجموعه دولت و حاکمیت نسبت به تحقق این هدف اهتمام خواهند ورزید.

استان کهگیلویه و بویراحمد سال های متمادی در نرخ تورم رتبه اول را داشته است اما اکنون با ۲۷ پله ترقی در جایگاه بیست و هفتم کشور قرار گرفته است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تحقق شعار امسال در گفت و گو با ایرنا می گوید: این روزها در بخش عمده ای از بازار ما شاهد قیمت هایی هستیم که توان مصرف کننده را تحت الشعاع و تحت فشار قرار داده است.

چگونه می توان به شعار سال در کهگیلویه و بویراحمد جامه عمل پوشاند؟

سید احسان عسکری افزود: مدیریت بازار و کنترل قیمت ها و مهار تورم یک اولویت در استان کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود که در سرلوحه تیم اقتصادی این استان قرار گرفته است .

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری با یک رویکرد هوشمندانه بحث مهار تورم و رشد تولید را در کنار هم قرار داده چرا که رشد تولید متناظر و هم عرض رشد اشتغال است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحم براین باور است که امروز تورم در اقتصاد ایران بیش از آن‌که ناشی از حجم پول باشد ناشی از سفته‌بازی و بورس‌بازی است و چنانچه مسیرهای سفته بازی و بورس را خوب مهار کنیم می توانیم بخش مهمی از این تورم را مهار کنیم.

عسکری تاکید کرد: افزایش قیمت با تورم به لحاظ تکنیکی تفاوت هایی دارند و چنانچه بخواهیم رونق تولید را به همراه کاهش تورم داشته باشیم، رونق تولید به همراه رشد تولید است باید نرخ بهره بانکی کاهش پیدا کند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: افزایش نرخ بانکی خود باعث کاهش و رکود تولید می شود و همزمان موجب افزایش تورم می شود و صرفا شاید در کوتاه مدت باعث کندی در تورم شود اما در اندک مدتی این روند تورم شروع خواهد شد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق سیاست هایی که استان برای مهار تورم و رشد تولید اتخاذ کرده، اولویت با مهار تورم است چون تورم هدفگذاری های اقتصاد کلان را مخدوش می کند و امکان برنامه ریزی از سرمایه گذار سلب می شود.

عسکری تاکید کرد: مهار تورم بخواهد در کنار رکود قرار بگیرد ما شاهد یک رکود تورمی خواهیم بود زیرا چنانچه عرضه ما به اندازه کافی صورت نگیرد این کمبود عرضه خود منجر به افزایش قیمت خواهد شد.

وی ادامه داد: نسبت به افزایش قیمت‌های غیرمتعارف، غیرمنطقی و خارج از چارچوب کارشناسی واکنش نشان می دهیم و با تزریق تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ به بنگاه های اقتصادی بزرگتر و مشاغل خرد و خانگی حتماً تقویت قدرت اقتصادی استان را پیگیری خواهیم کرد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ظرفیت خالی در اقتصاد استان وجود دارد، افزود: یکی از نکات برای افزایش تولید در استان، تأمین تسهیلات سرمایه در گردش است.

عسکری با اشاره به یک رشد بسیار مهم در کهگیلویه و بویراحمد، اضافه کرد: در حالی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰، رتبه تورم استان در بین سایر استان‌ها، یک بود، اما از آن موقع تاکنون کهگیلویه و بویراحمد در هر ماه بین دو تا سه پله ارتقا پیدا کرده و در حال حاضر در جایگاه ۲۷ کشوری قرار دارد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۲۷ پله نسبت به یک سال گذشته ارتقا پیدا کرده ایم که این کار، کار بزرگی است و البته نارضایتی هایی از گرانی ها وجود دارد که گران فروشی با گرانی فرق می کند.

وی تاکید کرد: بنابراین می توان نتیجه گرفت که آثار سفته بازی، بورس بازی و نرخ بهره در قیمت تمام شده و نرخ ارز نشان می دهد و بازتاب آن در قیمت های داخلی به شکل مارپیچ به سمت بالا یکدیگر را هل دهند.

عسکری ادامه داد: بازار ارز، پول، سفته بازی باید در کنار هم دیده شود و مهم تر از همه کنترل بازار سفته بازی و بورس بازی در حوزه مسکن، زمین و فولاد اولویت دارد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: استفاده از بورس برای بسیاری از کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم امر قابل قبولی نیست و باعث می شود شرایط به گونه ای برسد که شرایط در آستانه غیر قابل تحملی قرار گیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نظیر سال‌های اخیر که موضوعات اقتصادی را به عنوان شعار سال انتخاب کرده بودند، امسال هم به ۲ امر مهم اقتصادی برای توجه بیشتر در سال و برنامه‌ریزی برای تحقق، تاکید کردند که این ۲ موضوع مهار تورم و رشد تولید را شامل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha