کهگیلویه و بویراحمد پیشتاز در نسخه نویسی الکترونیک

یاسوج - ایرنا- طرح نسخه نویسی الکترونیک یکی از برنامه های دولت سیزدهم برای شفاف سازی هزینه های درمان است که استان کهگیلویه و بویراحمد از مناطق پیشتاز کشور در خصوص اجرای این طرح است.

به گزارش ایرنا،بررسی ها نشان می دهد بیش از ۹۹درصد از نسخه های رسیده به بیمه های سلامت و تامین اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد به شکل الکترونیک ثبت شده که این امر ضمن حذف دفترچه‌های کاغذی ،زمینه انتقال سابقه بیمار به داروخانه‌ها و سایر مراکز درمانی به راحتی را امکان پذیر و شفافیت در هزینه‌های سلامت را فراهم کرده است.

کاهش ضریب خطاهای ناشی از نسخه های بدخطی برخی پزشکان، هدفمند شدن تجویز، مصرف دارو و منطقی شدن هزینه‌های بیماران از دیگر مزایای این طرح است.

در طرح نسخه نویسی الکترونیکی بیمار با اعلام کد ملی خود معاینه و اقلام دارویی هم در سامانه تمامی داروخانه‌های کشور قابل مشاهده است که موفقیت مسئولان بیمه سلامت و تامین اجتماعی برای تحقق قابل قبول نسخه نویسی الکترونیک چشم انداز روشنی برای ارائه خدمات درمانی در استان ترسیم کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد رتبه نخست نسخه نویسی الکترونیک

مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان رتبه نخست نسخه نویسی الکترونیکی پزشکان را در میان استان های کشور در سال ۱۴۰۱ کسب کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد پیشتاز در نسخه نویسی الکترونیک

یونس محمودیان با اشاره به اینکه این طرح سال ۱۴۰۰ آغاز بکار کرده و از دستاوردهای دولت سیزدهم است تاکید کرد: ۹۹.۶درصد نسخه های پزشکی رسیده به بیمه تامین اجتماعی استان در سال ۱۴۰۱ به شکل الکترونیک بوده است.

وی عنوان کرد: ۴۵۹هزارو۷۱۱ نسخه پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته به بیمه تامین اجتماعی رسیده است.

مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در حالی که پزشکان برخی استان های کشور مشارکت کمرنگی در این طرح داشته اند که این امر سبب نارضایتی بعضی از بیمه شدگان شده اما این طرح درهمه نقاط استان با وضعیت مطلوبی در حال اجراست و تنها زمانی نسخه به صورت کاغذی نوشته می شود که برق قطع شده و یا زیرساخت های آن در برخی مناطق دور دست استان فراهم نشده باشد.

محمودیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح نسخه نویسی الکترونیکی چند روز آینده آغاز می شود خاطرنشان کرد: در این طرح ثبت الکترونیک نسخه های گران قیمت به صورت پیامک بر روی تلفن همراه بیمه شدگان ارسال می شود تا پس از قرائت یک کد از سوی بیمه شده در داروخانه نسخه تحویل درخواست کننده می شود.

وی عنوان کرد: این طرح به منظور شفاف سازی و صحت سنجی نسخه های پزشکی برای بیمه شدگان واقعی و نسخه های گران قیمت با بیش از ۵۰ میلیون تومان صورت می گیرد.

محمودیان عنوان کرد: در زمان حاضر ۴۴.۵رصد از جمعیت ۷۲۶ هزار نفری استان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد هستند.

وی تاکید کرد:هم اکنون ۱۷۲ پزشک عمومی،۱۱۴ مرکز داروخانه، ۱۲۹ مرکز پاراکلینیکی مانند رادیولوژی و آزمایشگاه و ۶۶ درمانگاه خصوصی و دولتی، ۹بیمارستان و در مجموع۵۱۱ موسسه پزشکی طرف قرارداد تامین اجتماعی استان هستند.

مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۱۳۰ هزار نفر در شهرستان بویراحمد،۱۰۰ هزار نفر در شهرستان گچساران و ۵۲ هزار نفر در شهرستان های چهارگانه کهگیلویه زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی استان هستند.

سرپرست بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: حدود ۱۰۰ درصد از نسخه های پزشکی این بیمه در سال ۱۴۰۱ به صورت الکترونیک صورت گرفته است.

محسن عزیزی تاکید کرد: هم اکنون ۴۸۵ پزشک کهگیلویه و بویراحمدی طرف قرارداد با بیمه سلامت نسخه های خود را به صورت الکترونیک ثبت می کنند.

وی عنوان کرد: تاکنون بیش از یکهزار و ۳۰۰مؤسسه مستقل و غیر مستقل پزشکی استان با بیمه سلامت تفاهم نامه همکاری منعقد کرده اند.

عزیزی افزود: همچنین ۱۰۰درصد داروخانه ها، مراکز فیزیوتراپی، آزمایشگاه ها،بیش از ۹۸ درصد پزشکان،۹۲درصد مراکز تصویربرداری، ۸۰درصد مراکز بستری با این اداره کل تفاهم نامه همکاری دارند.

دیگر اقدام ها برای دسترسی بهتر بیماران به دارو

طرح دارویار گامی دیگری در راستای دستیابی سریع و آسان بیماران به داروهای مورد نیاز می باشد که سدی محکم در مقابل قاچاق و بازار سیاه دارو است و از رنج مضاعف بیماران و خانواده آنها کم می کند.

کهگیلویه و بویراحمد پیشتاز در نسخه نویسی الکترونیک

توسعه عدالت بهداشتی و درمانی در تمامی نقاط کشور به منظور بهره مندی تمامی اقشار جامعه از اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی است که با اجرای طرح های تسهیلگری همچون دارویار مسیر تعالی را در پیش گرفته است.

در اجرای طرح دارویار تمامی داروهای تولید داخل شامل یکهزار و ۶۰۰ قلم کد ژنریک دارو، مشمول اصلاح سیاست‌های ارزی خواهد شد که افزایش قیمت یکهزار و ۴۰۰ کد ژنریک توسط بیمه ها پوشش داده می شود و ۲۰۰ قلم دیگر هیچ تغییری در نرخ نخواهد داشت.

بر این اساس داروهای خارجی بدون افزایش قیمت طبق روال گذشته عرضه می شود و بیماران مزمن ضمن مراجعه دوره‌ای برای ویزیت مجدد، داروی خود را به اندازه مصرف آن دوره تا ویزیت بعدی دریافت می‌کنند.

کهگیلویه و بویراحمد پیشتاز در نسخه نویسی الکترونیک

مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح دارویار که از مرداد ماه پارسال و به همت دولت سیزدهم عملیاتی شد میزان پرداخت به داروخانه های استان را افزایش داده است.

محمودیان افزود: در حالی که میزان پرداخت به داروخانه ها در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۱ برای نسخه دارویی به داروخانه های کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ میلیارد تومان بود در هشت ماه منتهی به پایان سال ۱۴۰۱(مرداد تا اسفند) بیش از ۷۱ میلیارد تومان به داروخانه های استان پرداخت شد.

وی تاکید کرد: در صورتی که قرار بود به روال پیش از اجرایی شدن طرح دارویار یعنی چهار ماه نخست سال گذشته پیش می رفت باید ۶۰ میلیارد تومان به داروخانه های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت می شد.

مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: با این اقدام دولت سیزدهم دارو هم اکنون با قیمت شهریور سال ۱۴۰۱ به دست بیماران می رسد.

وی جلوگیری از قاچاق معکوس دارو و اصلاح شیوه مصرف آن را از مزایای طرح دارویار اعلام کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha