به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، نگهداری آب شرب در ساختمانها یکی از دغدغههایی است که با گرم شدن هوا اهمیت بیشتری پیدا میکند. معمولا در ساختمانها برای ذخیرهسازی آب و تامین فشار مورد نیاز در مصارف خانگی از مخازن ذخیرهسازی پلیاتیلن استفاده میشود.
در ابتدا مخازن پلی اتیلن به صورت بی رنگ و تک لایه تولید میشدند که به علت نیمه شفاف بودن نسل اول مخازن پلی اتیلنی تک لایه، نور از جداره مخزن عبور میکرد و امکان رشد جلبک در لایه داخلی یا داخل مخزن پر از آب را فراهم میکرد.
این جلبکها عامل برخی فعالیت زیستی درون آب بودند که در نهایت موجب تغییر رنگ و بوی نامطبوع آب میشدند. از این رو یک لایه تیره به مخزن اضافه شد تا با کنترل نور ورودی، تشکیل جلبک را به حداقل برساند.
براساس گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در حال حاضر شرکت تهران پلیمر یاران مهر از نانوذرات اکسید روی و نقره در لایه سوم بدنه مخازن پلی اتیلن استفاده کرده و این مخازن را به صورت سه لایه تولید میکند که برای ذخیره سازی و نگهداری انواع مایعات آشامیدنی قابل بهره داری است.
این مخازن که دارای نشان ملی استاندارد از سازمان ملی استاندارد و پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو است برای استفاده در مناطق سردسیر و گرمسیر بدلیل انتقال حرارتی بسیار پایین مناسب بوده و در برابر تابش اشعه یو وی (UV) خورشید نیز مقاوم هستند.
از ویژگیهای مثبت این مخازن میتوان به وزن سبک و استحکام بالا، نصب و راه اندازی آسان، مقاوم در برابر خوردگی و حمل و نقل آسان آن اشاره کرد.
نظر شما