به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تکتم زاده احمد افزود: از مجموع این تعداد مادر باردار منصرف شده از سقط ۲۹۴ مورد مربوط به مشهد بوده است و در میان شهرستانهای استان خراسان رضوی نیز چهار شهر نیشابور، سبزوار، درگز و گناباد به ترتیب با ۱۲۵، ۵۶، ۳۳ و ۳۱ مورد بالاترین آمار پیشگیری از سقط را ثبت کرده اند.
وی ادامه داد: از این تعداد یک مورد چهارقلوزایی بود که زایمان آنها با موفقیت انجام شده است.
مدیر مرکز نفس خراسان رضوی با بیان اینکه حمایتهای این مرکز در چهار حوزه مشاورهای، معیشتی، درمانی و دارویی است، گفت: خدمات مشاورهای شامل روانشناسی،خدمات معیشتی شامل بستههای غذایی، سیسمونی و شیرخشک، خدمات پزشکی و درمانی شامل ویزیتهای رایگان پزشکی و خدمات دارویی شامل حمایتهای دارویی و تامین داروهای مورد نیاز بوده است.
زادهاحمد برگزاری دوره آموزشی کشوری برای حدود ۲۰۰ نفر از دغدغهمندان حوزوی جمعیت، کمک به افتتاح مرکز نفس در حدود ۲۸ استان کشور، برگزاری دوره حضوری تبیین سقط جنین و بحران جمعیت برای ماماها و مراقبان سلامت مراکز بهداشتی و درمانی خراسان رضوی را از جمله اقدامات مرکز نفس در سال گذشته برشمرد.
وی مهمترین برنامه امسال مرکز نفس را شامل توانمندسازی نیروهای شاغل در مرکز نفس سراسر کشور و گسترش و شبکه سازی در این زمینه عنوان کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم در آینده روی آمار سقط کشور و افزایش جمعیت کشور موثر باشیم.
به گزارش ایرنا، نخستین مرکز نفس کشور در مشهد افتتاح شد، هماکنون علاوه بر شهر مشهد، مراکز نفس در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی دایر است، این مراکز در سه حوزه شناسایی، حمایت و فرهنگسازی فعال هستند.
مرکز نفس با هدف کمک همه جانبه به خانواده هایی که به علل مختلف مبادرت به سقط جنین می کنند، ایجاد شده است.
در این طرح با همکاری پزشکان متخصص زنان افرادی که قصد سقط جنین دارند، شناسایی و به مرکز نفس معرفی می شوند تا با حمایت های هم جانبه خانواده را در حفط فرزند یاری کنند.
در این مرکز مادران باردار تحت حمایت قرار می گیرند و طی ۹ ماه بارداری، بسته های کمک معیشتی دریافت می کنند.
نظر شما