فصل تنش‌های فراینده در روابط پاریس - واشنگتن

تهران- ایرنا- نشریه پولیتیکو با واکاوی روابط فرانسه و آمریکا، از بروز تنش‌های فراینده بین پاریس - واشنگتن و گسترش بحران‌های لفظی و سیاسی بین این دو متحد خبر داده است.

به گزارش ایرنا، این نشریه آمریکایی روز دوشنبه در این گزارش تحلیلی با اشاره به اظهارات جنجالی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پس از سفر اخیرش به چین و بروز تنش فزاینده میان پاریس - واشنگتن، نوشت: در پی این تنش ها، به نظر می رسد که موضوع توافق بر سر فروش یک شرکت مستقر در فرانسه به ایالات متحده بار دیگر دو متحد را مقابل یکدیگر قرار داده است.

به نوشته این نشریه، پاریس به دنبال آن است که از طریق قرارداد تصاحب، از قرار گرفتن شرکت سگول فرانسه در مالکیت آمریکا جلوگیری کند. برونو لومر وزیر اقتصاد دولت مکرون نیز فرصتی پیدا کرده تا درگیری لفظی دیگری را با واشنگتن آغاز کند.

گفته می شود دولت فرانسه قصد دارد از فروش سگول به عنوان شرکت تامین‌کننده قطعات زیردریایی هسته‌ای به آمریکا جلوگیری کند؛ آن هم درست زمانی که روابط فرانسه و آمریکا بر سر قانون کاهش تورم و بسته کمک ۳۶۹ میلیارد دلاری آن، دوران پرتنشی را تجربه می کنند.

این دو کشور اگرچه با روی کارآمدن جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شاهد کاهش چشمگیر تنش ها بودند، اما در سال ۲۰۲۱ و زمانیکه آمریکا قرارداد چند میلیارد یورویی پاریس و کانبرا را برای خرید زیردریایی ها ربود، سطح اصطکاک به میزان قابل ملاحظه ای بالا گرفت.

اکنون به نظر می رسد تصاحب این شرکت کوچک مستقر در فرانسه با کمتر از ۱۰۰ کارمند، که تا چند هفته پیش برای اکثر فرانسوی‌ها تقریبا ناشناخته بود، به آزمونی برای جاه‌طلبی‌های حاکمیت صنعتی فرانسه تبدیل می‌شود.

مالک کنونی سگول که کانادایی است، براساس قراردادی در اوایل سال جاری این شرکت را به یک آمریکایی فروخته و از آنجاکه سگول یک تامین کننده قطعات زیردریایی های هسته ای است، این نگرانی ها در پاریس به وجود آمده که واشنگتن با این اقدام به فناوری استراتژیک فرانسوی دسترسی پیدا می کند.

این قرارداد در هفته های اخیر به موضوعی بسیار جنجالی در فضای سیاسی فرانسه بدل شده و نمایندگان راست‌گرای پارلمان از وزیر اقتصاد این کشور خواسته‌اند تا مانع از اجرای این قرارداد شود.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع فرانسه اعلام کرده است که تصمیم نهایی در این امر به عهده وزارت اقتصاد است و در عین حال تاکید کرده که دولت در پی یک خریدار فرانسوی است.

بر اساس قانون فرانسه، وزارت اقتصاد باید از تصاحب شرکت‌ها در بخش‌های استراتژیک مطلع شود تا معاملات را وتو کند.

فصل تنش‌های فراینده در روابط پاریس - واشنگتن

فرصتی برای زورآزمایی پاریس-واشنگتن

در این میان کارشناسان می گویند که پرونده سگول می تواند فرصتی برای پاریس باشد تا زوربازوی خود را در برابر واشنگتن نشان دهد.

به عقیده میشل ساپن سوسیالیست که چندین دوره وزیر دارایی و اقتصاد فرانسه بوده، این توافق به دولت مکرون این فرصت را می‌دهد تا با گزافه گویی در مورد صنعتی‌سازی مجدد و حاکمیت صنعتی، خود را مدافع صنایع باارزش ملی معرفی کند.

همزمان نزدیکان مکرون اصرار دارند که تلاش‌های پاریس برای جلوگیری از دسترسی آمریکا به سگول، تلاش برای جلوگیری از سرمایه‌گذاری آمریکا نیست.

اما وزیر اقتصاد فرانسه به عنوان یک عضو کابینه مکرون مواضع تندی علیه واشنگتن دارد و از جمله کسانی بود که آمریکا را متهم کرده که از جنگ روسیه در اوکراین برای ایجاد "سلطه اقتصادی" استفاده می کند و قوانین سازمان تجارت جهانی را با قانون کاهش تورم، زیر پا می گذارد.

لومر در اوایل این ماه گفت که اروپا باید مانند آمریکا و چین، منافع صنعتی خود را در اولویت قرار دهد و از اطاعت از اصول تجارت آزاد دست بردارد.

وی در سفری که در روزهای نخست ماه جاری میلادی به واشنگتن داشت، با استفاده از واژه "برخی" آمریکا را به اعمال استانداردهای دوگانه در تجارت با چین متهم کرد.

لومر افزود: من می بینم که حجم تجارت بین چین و آمریکا تا به حال اینقدر زیاد نبوده است. ما از اروپا می خواهیم تجارتی را که بین واشنگتن و پکن افزایش یافته را کنار بگذارد. ما نمی خواهیم احمق های روستایی باشیم.

جدال بر سر بستن راه خریدار آمریکایی سگول در حالی است که روابط پاریس-واشنگتن در هفته های اخیر با تنش های مختلفی مواجه شده و پس از سفر جنجالی مکرون به چین، موجی از انتقادات رسانه های آمریکایی را در پی داشته است؛ انتقاداتی که فرانسه را متهم به تلاش در جهت نزدیکی به پکن در بحبوحه حمایت نظامی آن از روسیه می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha