گفتگوی ایران و سوریه برای گسترش روابط دریایی، ریلی، بانکی و کاهش تعرفه تجارت آزاد

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی که برای انجام سفر دو روزه به دمشق سفر کرده است، از گفتگوی مقامات ایران و سوریه برای گسترش روابط اقتصادی در بخش‌های دریایی، ریلی، تسهیل در تبادلات بانکی و کاهش تعرفه تجارت آزاد خبر داد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی و رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه، امروز (سه‌شنبه ۵ اردیبهشت) در راس هیاتی بلندپایه برای مذاکرات اقتصادی دو روزه وارد کشور سوریه شد و در بدو ورود مورد استقبال «سامر الخلیل» رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه قرار گرفت.

بذرپاش درباره جزییات سفر دو روزه خود به سوریه گفت: در این سفر به عنوان رییس کمیسیون مشترک ایران با هدف پیشبرد توافقاتی که در گذشته انجام شده بود و زمینه سازی انجام توافقات جدید در حوزه‌های مختلف انجام شده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بین دو کشور روابط بالایی وجود دارد و دو کشور ایران و سوریه در بالاترین سطح روابط سیاسی هستند، اما در حوزه اقتصادی امکان توسعه روابط بسیار فراهم می‌باشد که در صدد هستیم تا روابط اقتصادی را گسترش بدهیم.

رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه بیان کرد: مهم‌ترین موضوعاتی که در کمیسیون مشترک طی امروز و فردا دنبال می‌کنیم شامل اقتصاد دریامحور است که برنامه‌های خوبی تدارک دیده شده است، همچنین در بخش ریلی نیز اتحاد بین ایران، عراق و سوریه و احیا و توسعه خطوط ریلی در حوزه‌های ترانزیت باری و مسافری مدنظر می‌باشد.

وی اضافه کرد: این مسیر در گذشته بین سه کشور بوده است اما در طول سالیان قبل به دلیل جنگ‌ها و مشکلاتی که بر کشور سوریه تحمیل شده است برخی از بخش‌های خطوط ریلی از بین رفته است که نیاز به ترمیم و بهسازی مجدد دارد که یکی از موضوعات جدی مورد بحث در این سفر است .

رایزنی ایران و سوریه برای کاهش تعرفه تجارت آزاد و تبادلات بانکی

بذرپاش از دیگر محورهایی که دو کشور مورد بررسی قرار می‌دهند را کاهش تعرفه تجارت آزاد بین دو کشور عنوان کرد و بر پیشبرد آن تاکید کرد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی کشورمان، موضوع تبادلات بانکی نیز در سفر به سوریه دنبال خواهد شد.

وی گفت: اگر تبادلات بانکی برقرار نباشد تسهیل تجارت اتفاق نمی‌افتد که تمهیدات خوبی را بانک مرکزی ایران اندیشیده است و با بانک مرکزی سوریه طی امروز و فردا گفتگو می‌کنیم تا این تبادلات هرچه سریع‌تر برقرار شود.

بذرپاش ادامه داد: در بخش‌های کشاورزی و صنعتی، ایران کارخانه‌های خوبی را در گذشته در سوریه احداث کرد که به دلیل جنگی که به این کشور تحمیل شد در آنها وقفه افتاد که باید هرچه سریع‌تر این کارخانه‌ها به مدار تولید بازگردد.

رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه اظهار داشت: بازار سوریه برای کالاها و تولیدکنندگان ایران بازار جذابی است همچنین بازار ایران نیز می‌تواند بازار مناسبی برای کشور سوریه باشد تا به‌زودی تراز دو کشور در بخش اقتصادی به تراز مناسبی برسد.

تحکیم و تقویت روابط اقتصادی ایران و سوریه

وی توضیح داد: در صدد هستیم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با تاکید رییس‌جمهور روابط دو کشور در بخش اقتصادی تحکیم و تقویت شود.

وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدواری کرد تا در پایان این نشست دو روزه که با وزرا و مقامات کشور سوریه برگزار می‌شود فصل نوینی بین دو کشور دوست و برادر ایران و سوریه در بخش اقتصادی ایجاد خواهد شد.

بذرپاش همچنین از برگزاری نشستی با فعالان بخش خصوصی ایران و سوریه برای معرفی ظرفیت‌های ایران به فعالان و بازرگانان سوریه و همچنین شناسایی ظرفیت‌های سوریه برای فعالان اقتصادی ایران برای گسترش روابط دو کشور در بخش اقتصادی نیز در ادامه این سفر دو روزه خبر داد.

به گزارش ایرنا، دیدار با وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه به عنوان رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه و سایر وزرا و مسئولان عالی‌رتبه کشور سوریه، و همچنین دیدار با فعالان بخش خصوصی ایران و سوریه، بخشی از برنامه سفر وزیر راه و شهرسازی کشورمان به سوریه است.

توسعه اقتصاد دریامحور، تسهیل در مبادلات بانکی دو کشور، کاهش تعرفه تجارت آزاد، از جمله محورهای گفتگوی دو کشور است.

بررسی توسعه حمل و نقل هوایی و ازسرگیری حضور زائران ایرانی در سوریه، ایجاد خط ریلی سه جانبه بین کشورهای ایران، عراق و سوریه برای فعال سازی ترانزیت و حمل و نقل بار به عنوان شریان اصلی و مهم تبادل کالا بین سه کشور، توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش و آموزش عالی، گردشگری، محیط‌زیست و همکاری‌های دفاعی و همچنین تقویت همکاری‌های سرمایه‌گذاری میان دو کشور و بهره‌مندی شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران و بازرگانان دو کشور از مزایای مشوق‌ها از اهداف سفر وزیر راه و شهرسازی کشورمان به سوریه ذکر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha