اردشیر شهرکی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۱۳۹ هکتار از سطح باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت توت درختی اختصاص دارد که ۱۰۹ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی افزود: امسال پیشبینی میشود ۵۰۰ تن از این محصول در سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: شهرستانهای خاش، زاهدان و منطقه سیستان عمده مناطق کشت توت درختی در این استان به حساب میآید.
وی افزود: از منظر کارشناسان تغذیه توتها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین سی، منگنز، مس، و فولات هستند. مصرف یک فنجان توت، نیاز بدن به ویتامین سی در طول روز را برطرف می کند.
شهرکی تصریح کرد: میوه توت به صورت تازه، خشک و فرآوری شده قابل مصرف بوده و پزشکان مصرف توت را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان، افزایش طول عمر، درمان کم خونی، تصفیه خون، تقویت کلیهها و استفاده از توت خشکباری شده را برای مصرف بیماران دیابتی به جای قند توصیه میکنند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.
هماینک در بیشاز ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میشود.
نظر شما