۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۲۹
کد خبر: 85093359
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم ناچیز اصناف استان بوشهر در درآمد مالیاتی

۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۲۹
کد خبر: 85093359
سهم ناچیز اصناف استان بوشهر در درآمد مالیاتی

بوشهر – ایرنا – مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر با بیان اینکه سرانه مالیاتی مشاغل در این استان زیر یک میلیون تومان بوده، گفت: در سال گذشته بیشترین سهم اخذ مالیات به شرکت های بزرگ استان تعلق گرفت و فقط ۳.۸ درصد از درآمد مالیاتی استان از واحدهای صنفی به عنوان مودیان حقیقی اخذ شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جواد رستمی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران عنوان کرد: مجموع سهم مشاغل از درآمد مالیات استان بوشهر پنج درصد است و بیشترین سهم را شرکت‌های بزرگ به عنوان مودیان حقوقی دارند.

وی با این توضیح که درآمدهای مالیاتی به ۲ دسته مالیات مستقیم و ارزش افزوده و عوارض تقسیم می‌شود، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان سه هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم (عملکردی مانند حقوق) و هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده و عوارض در استان بوشهر وصول شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر با بیان اینکه مجموع درآمد مالیاتی این استان در ۱۴۰۱ بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده، گفت: مجموع درآمدهای کشور از این محل در این سال، چهار هزار و ۷۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که استان بوشهر سهم نزدیک به ۲ درصدی داشته است.

رستمی یادآور شد: سهمیه وصول درآمد مالیاتی استان بوشهر در بودجه ۱۴۰۱ به میزان ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که ۱۴۳ درصد محقق شد.

وی اضافه کرد: این تعهد در سطح استانی نیز ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که تا ۹۶ درصد تحقق یافت.

رستمی با اشاره به افزایش ۴۳ درصدی درآمد مالیاتی استان بوشهر نسبت به سال پیش از آن، گفت: این استان از نظر میزان تحقق سهمیه مصوب در وصول مالیات، رتبه ۱۳ کشوری را کسب کرد.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: درآمدهای مالیاتی استان بوشهر از پنج سال گذشته تا کنون روند صعودی داشته به گونه‌ای که از سال ۹۷ تا کنون به ترتیب در هر سال ۱۴، ۴۲، ۴۱، ۵۱ و ۴۳ درصد رشد داشته است.

پرداخت ۲۸۰۰ میلیاردی مالیات به شهرداری‌ها و دهیاری‌های بوشهر

وی ادامه داد: علاوه بر این در سال گذشته ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار عوارض بر ارزش افزوده به حساب دهیاری‌ها و شهرداری‌های استان بوشهر واریز شده که برای عمران و آبادانی آنها هزینه می‌شود.

رستمی یادآور شد: این اعتبار به نسبت جمعیت میان شهرستان‌های مختلف استان بوشهر تقسیم می‌شود و بر این اساس سال گذشته ۵۷۶ میلیارد تومان به عنوان بیشترین میزان به شهرداری بوشهر اختصاص یافته و شهردار دیلم ۷۴ میلیارد تومان دریافت کرده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر ادامه داد: پرداخت عوارض بر ارزش افزوده به دهیاری‌ها و روستاهای استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال پیش از آن ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: بی اطلاعی مردم از اینکه درصد بالایی از هزینه‌های عمرانی شهرداری‌ها از محل درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود، سبب ضعف در فرهنگ مالیاتی مودیان شده و قرار است از امسال پرداخت و هزینه‌کرد این درآمدها به صورت فصلی به صورت عمومی اطلاع‌رسانی شود.

سهم ناچیز اصناف استان بوشهر در پرداخت مالیات

۴۰ درصد درآمد مالیات بر ارزش افزوده بوشهر از شرکت گاز وصول می‌شود

رستمی ادامه داد: سال گذشته ۴۵ هزار و ۴۲۳ شخص حقیقی (واحدهای صنفی) اظهار نامه مالیاتی خود را تقدیم کردند که مالیات مقطوع بیش از ۲۶ هزار نفر از آنها پذیرفته شد.

وی بیان کرد: مالیات حدود ۶۰ درصد از این مودیان صفر یا کمتر از یک میلیون تومان بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: حدود ۴۰ درصد از درآمد مالیات بر ارزش افزوده استان بوشهر از شرکت گاز این استان وصول می‌شود که مربوط به تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.

رستمی اضافه کرد: علاوه بر این نیز صنایع بزرگ بیشترین سهم را در این زمینه دارند.

وی عنوان کرد: استان بوشهر در سال گذشته ۴۵ هزار و ۸۰ مودی مالیاتی حقوقی داشته که نسبت به سال پیش از آن ۲۹۵ نفر بیشتر شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ تعهد استان بوشهر برای وصول درآمدهای مالیاتی در این سال ۱۳ هزار میلیارد تومان است که افزایشی ۱۷ درصدی نسبت به سال قبل دارد.

وی یادآور شد: بر این اساس درآمد مالیاتی امسال ۶۵ درصد از کل بودجه کشور را تامین می‌کند.

سامانه پایانه‌های فروشگاهی مانع از فرار مالیاتی می‌شود

رستمی با بیان اینکه تا دی ماه سال جاری همه مودیان مالیاتی باید معاملات خود را به صورت الکترونیک ثبت و به سامانه پایانه‌های فروشگاهی ارائه کنند، اظهار کرد: این سامانه نقص‌های موجود در طرح‌های گذشته را در نظر گرفته و مانع از فرارهای مالیاتی می‌شود.

وی یادآور شد: در فاز نخست اجرای این پایانه الکترونیکی، از آذرماه سال گذشته شرکت‌های پذیرفته شده در بورس همه معاملات خود را به صورت الکترونیکی ثبت و فاکتورهای خود را به این صورت بارگزاری کرده‌اند.

رستمی گفت: در دومین فاز اشخاص حقوقی باید با استفاده از صورت‌حساب الکترونیک به این سامانه بپیوندند و در پایان، از دی ماه ۱۴۰۲ همه مودیان از جمله اصناف باید از این سامانه استفاده کنند.

کاهش هفت درصدی مالیات تولید کننده‌ها

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر اظهار کرد: در راستای حمایت از تولید داخلی، امسال نرخ مالیاتی واحدهای تولیدی هفت درصد تعدیل شد.

وی ادامه داد: پیش از این واحدهای تولید کننده باید ۲۵ درصد از سود حاصل از فعالیت خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند که این میزان امسال به ۱۸ درصد کاهش یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha