۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۲۰
کد خبرنگار: 3009
کد خبر: 85096828
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

احداث ۶ واحد بخار در ۲ نیروگاه با سرمایه‌گذاری ٨٠٠ میلیون یورو

تهران- ایرنا- مدیرعامل هلدینگ نیروگاهی بنیاد مستضعفان از آغاز احداث ۶ واحد بخار در ۲ نیروگاه با سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیون یورو خبر داد و گفت: ایرانی سازی ١٦٠ قطعه نیروگاهی توسط شرکت‌های فناوری بعد از محدودیت دسترسی به واردات تجهیزات استراتژیک در حوزه پتروشیمی و صنعت نیروگاهی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش ایرنا از بنیاد مستضعفان، محسن امیری اظهار کرد: دسترسی ما به تجهیزات استراتژیک در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و البته صنعت نیروگاهی که عمدتاً ساخت آلمان، ایتالیا، فرانسه و ژاپن بود در چند سال اخیر با مشکل مواجه شد.

وی با بیان اینکه پیش از تحریم‌ها می‌توانستیم این قطعات را وارد کنیم، اما بعد از فشارهای اتحادیه اروپا، دسترسی ما با محدودیت‌هایی جدی مواجه شد، گفت: برای رسیدن به این هدف، همکاری‌های خود را با شرکت‌های دانش بنیان داخلی و متخصصان کشور توسعه دادیم.

مدیرعامل هلدینگ نیروگاهی بنیاد مستضعفان اضافه کرد: بعد از تحریم‌های اروپا در نیروگاه قم به دنبال رایزنی با شرکت‌های دانش بنیان موفق شدیم از ۱۲ میلیون یورو ارزبری جلوگیری کنیم و شرکت‌های دانش بنیان قطعات مورد نیاز هلدینگ ما را ظرف ۲ تا ۳ ماه ساختند و بر همین اساس توانستیم پروژه ساخت ۱۶۰ قطعه و کار نوآورانه که تکنولوژی آن تا پیش از این فقط در اختیار کشور ژاپن بود به همت نیروهای متخصص ایرانی، داخلی کنیم.

امیری گفت: بر همین اساس در سال گذشته هلدینگ برق و انرژی بنیاد توانست در حوزه تولید ۴ درصد به تولید برق اضافه کنند و این رشد تولید در صنعت برق کشور با توجه به مشکلات و همچنین نیاز صنایع و بخش خانگی بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اضافه شدن ۴۸۰ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاهی بنیاد گفت: ظرفیت تولید برق در بنیاد مستضعفان به بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات رسید و با این حساب سهم خود را حدود نیم درصد در کشور افزایش دادیم و این در حالی بود که متاسفانه سال گذشته در حوزه افزایش ظرفیت نیروگاهی و رشد تولید، اقدام قابل توجهی انجام نشد.

مدیرعامل هلدینگ نیروگاهی بنیاد مستضعفان با اشاره به میزان تولید برق در این هلدینگ طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۱ با افزایش توان، میزان تولید نیروگاه‌های ما بالغ بر ۱۹ میلیون ۵۰۰ هزار مگاوات ساعت بود که نسبت به سال قبل ۴ درصد رشد داشت و این در حالی اتفاق افتاد که یکی از معضلات بزرگ کشور در سال گذشته ناترازی تامین گاز کشور بود و همین موضوع در فصل زمستان مشکلات بسیاری را ایجاد کرد و صنایع بنیاد نیز با قطعی گاز و کمبود سوخت مواجه بودند و در کنار آن در پیک گرمای تابستان گذشته نیز این معضل، صنایع بنیاد را هم درگیر کرد و شاهد قطعی برق در صنایع بنیاد بودیم.

وی ادامه داد: هم اکنون واحدهای گازی نیروگاه‌های خرمشهر و علی‌آباد فعال هستند و بخش بخار آنها تاکنون غیرفعال بوده است که با پیگیری‌های ریاست بنیاد توانستیم مجوز شورای اقتصاد را بابت احداث بخش بخار نیروگاه علی‌آباد و خرمشهر اخذ کنیم.

امیری گفت: برای اجرای این پروژه‌ها، تامین منابع مالی مورد بحث قرار گرفت که نهایتاً توانستیم مجوز شورای اقتصاد را برای تخصیص ارز مورد نیاز احداث این دو نیروگاه از صندوق توسعه ملی (حدود ۸۰۰ میلیون یورو) بگیریم و مصوبه هیات دولت این مجوز را برای این ۲ پروژه اختصاص داد و پیگیری آن در دستور کار امسال ما قرار گرفت؛ لذا امسال با شروع احداث و راه‌اندازی ۶ واحد بخار، ظرفیت تولید ما در این ۲ نیروگاه بالغ بر ۱ هزار مگاوات می‌شود و به هر نیروگاه حدود ۴۸۰ تا ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید اضافه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی این دو واحد بخار در نیروگاه‌های خرمشهر و علی‌آباد به کنترل ناترازی برق و گاز کشور کمک می‌کند و با توجه به اینکه امسال به عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری شده است می‌توانیم در بحث مهار تورم به کشور کمک کنیم، زیرا زمانی که از قطعی برق صنایع جلوگیری شود نه‌تنها افزایش قیمت نخواهند داشت؛ بلکه شاهد رشد تولید در همه صنایع خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha