به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، حجت الاسلام علی لطیفی افزود: باتوجه به شعار محوری سال ۱۴۰۲ مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، امسال نیز اولویت سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در تأمین کاغذ و مقوای مورد نیاز برای چاپ کتب درسی، کاغذ و مقوای تولید داخل کشور است.
وی ادامه داد: سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی هر ساله اقدام به برگزاری مناقصه بینالمللی از طریق یکی از شرکتهای عهدهدار چاپ کتب درسی (افست یا چاپ و نشر) میکند، اما امسال با توجه به تأکید مجدد مقام معظم رهبری بر رشد تولید و تجربهای که در سال گذشته رقم خورد، در کمیتهای که به همین منظور برگزار شد، مقرر شد که امسال مناقصه بینالمللی را در مرحله اول حذف کنیم.
وی افزود: بر این اساس، ابتدا مناقصه داخلی متناسب با نیاز اعلامی دو شرکت افست و چاپ و نشر به کاغذ و مقوا برای چاپ کتابهای درسی سال آینده برگزار میکنیم. به هر میزان که شرکتهای داخلی توانایی تأمین داشتند، تفاهمنامه را منعقد کرده و برنده را اعلام میکنیم و در نهایت قرارداد میبندیم.
لطیفی ادامه داد: اگر نیاز ما بیشتر از توان شرکتهای داخلی و تفاهمنامههای منعقده باشد، برای تأمین مابهالتفاوت، مناقصه بینالمللی برگزار خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه تا زمانی که کاغذ و مقوای مورد نیاز برای چاپ کتب درسی با استفاده از ظرفیتهای داخلی تأمین شود، به هیچ وجه به سراغ شرکتهای خارجی نخواهیم رفت، درباره زمان برگزاری مناقصه، گفت: فراخوان این مناقصه ۱۱ اردیبهشت ماه منتشر خواهد شد.
برای چاپ کتب درسی سال تحصیلی جاری به ۴۸ هزار تن کاغذ و مقوا نیاز داشتیم
لطیفی در پاسخ به اینکه برای چاپ کتب درسی امسال چه میزان کاغذ و مقوا مصرف شد و سهم بازارهای داخلی چقدر بود؟ گفت: برای چاپ کتب درسی سال تحصیلی جاری به ۴۸ هزار تن کاغذ و مقوا نیاز داشتیم که ۳۰ هزار تن آن از طریق شرکتهای تولیدکننده داخلی تأمین شد.
وی ادامه داد: به سهم حدود ۷۰ درصدی کاغذ تولید داخل رسیدهایم و بسیار مهم است که بدانیم قیمت تمام شده کاغذهای داخلی پایینتر از کاغذ خارجی است، زیرا کاغذ خارجی وابسته به ارز است و اگر همانند سا ل های گذشته کاغذ مورد نیاز را از خارج وارد میکردیم، قیمت کتابهای درسی، رشد حدود چهار برابری پیدا میکرد، اما استفاده از کاغذهای تولید داخل باعث شد قیمت کاغذ در تفاهمنامه ما از ابتدای سال تا آخر سال ثابت بماند.
نظر شما