"حمل یکسره" اولویت جابجایی کالا از مرزهای خراسان رضوی به ترکمنستان است

مشهد-ایرنا- رییس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: طبق توافقنامه کمیته مشترک حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای با ترکمنستان در اسفندماه پارسال، اولویت حمل کالای تجاری از مرزهای سرخس و لطف‌آباد، "حمل یکسره" کالا توسط ناوگان ایرانی است.

نصیر برادران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مطابق توافقنامه بین ایران و ترکمنستان که در اسفندماه ۱۴۰۱ در مشهد صورت گرفت، طرفین بر ضرورت افزایش سهم حمل و نقل یکسره در جایگزینی با شیوه های قبلی تعویض یدک و ترانشیپمنت کالا تأکید و مراتب آمادگی خود را در این خصوص اعلام نموده اند.

وی بیان کرد: از بهمن سال گذشته و در پی رفع محدودیت های ناشی از کرونا برای تردد رانندگان ایرانی در خاک ترکمنستان، اولویت تردد ناوگان تجاری به صورت حمل یکسره اعلام و با تصمیم کمیته هماهنگی مرز برای حمل یدک یا ترانشیپمنت کالا در پایانه مرزی سرخس محدودیت تعیین شد تا شرکتهای حمل و نقل رویه قانونی حمل یکسره را در پیش بگیرند.

رییس اداره ترانزیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به مطالبه شرکتهای حمل و نقل بین المللی کالا و جلوگیری از بروز مشکل و معطلی ناوگان و روان سازی تردد در مرز سرخس با هماهنگی های صورت گرفته مقرر شد عملیات تعویض یدک و ترانشیپمنت در منطقه ویژه اقتصادی سرخس صورت گیرد.

برادران خاطر نشان کرد: در عین حال ناوگان ترانزیتی که قصد تردد به صورت حمل یکسره به ترکمنستان و یا سایر کشورهای آسیای مرکزی از مرز سرخس را دارند در اولویت خروج نسبت به فرآیندهای تبادل یدک و ترانشیپمنت می باشند تا به تدریج با افزایش حمل یکسره کالاهای ترانزیتی به آسیای مرکزی همانند دوران قبل از کرونا، موجبات افزایش سهم ناوگان ایرانی در ترانزیت و توسعه بیشتر فعالیت های اقتصادی فراهم گردد.

چند نفر از مدیران و اعضای انجمن شرکتهای حمل ونقل بین المللی خراسان رضوی به نامهای "ابراهیم عطایی، جواد رخشانی و محمد صباغی " در تماس با خبرنگار ایرنا از اعمال محدودیت تردد برای ناوگان ترانزیتی در مرز سرخس گلایه کرده و معتقدند: اعمال محدودیت در تردد ناوگان ترانزیتی به صورت تعویض یدک، موجب معطلی و خواب کامیونهای تجاری تا ۹ شب در این پایانه مرزی شده است.

برای اطلاع از وضعیت ترانزیت جاده ای کالا از خراسان رضوی به ترکمنستان این گزارش را بخوانید.

پارسال باتوجه به رفع محدودیت های کرونایی و افزایش ظرفیت پذیرش ناوگان و نیز پیگیری های توافقات مرزی صورت گرفته بیش از ۳۱۴ هزار دستگاه کامیون حامل چهار میلیون و ۳۰۲ هزار تن بار صادراتی، وارداتی و ترانزیتی از سه پایانه مرزی دوغارون، لطف آباد و سرخس تردد کردند که حدود ۱۳۰ هزار دستگاه از این ترددها مربوط به ترددهای ترانزیتی از مرزهای یاد شده است.

مطابق اعلام راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی؛ تردد کالای ترانزیتی از گذرگاه های مرزی استان در سال گذشته ۴۸ درصد رشد داشته است، همچنین طی پارسال میانگین تردد روزانه از مرز دوغارون با افغانستان ۵۲۶ دستگاه و میانگین تردد روزانه از مرزهای مشترک با ترکمنستان ۶۱۷ دستگاه کامیون ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، خراسان رضوی از سمت شمال و شمال شرق ۵۳۱ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان و از سمت شرق ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.

گذرگاه های مرزی سرخس، لطف آباد و باجگیران با ترکمنستان و دوغارون با افغانستان هم اکنون فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha