۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۳۳
کد خبرنگار: 1052
کد خبر: 85098431
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ابعاد کنگره بین‌المللی بزرگداشت شیخ صدوق تبیین شد

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۳۳
کد خبر: 85098431
ابعاد کنگره بین‌المللی بزرگداشت شیخ صدوق تبیین شد

شهرری - ایرنا - نشست خبری با هدف تبیین ابعاد مختلف کنگره بین المللی بزرگداشت شیخ صدوق برگزار و در این نشست به پرسش‌های مطرح شده از سوی خبرنگاران حاضر در جلسه پیرامون برگزاری این گنگره توضیحاتی ارایه شد.

به گزارش ایرنا، دبیر کنگره بزرگداشت شیخ المحدثین شیخ صدوق روز دوشنبه در این نشست ضمن پاسخگویی به پرسش های مطرح شده از سوی خبرنگاران حاضر در جلسه توضیحاتی پیرامون این کنگره ارایه کرد.

سید جلال عرفانیان گفت: مراسم افتتاحیه نخستین کنگره حضرت شیخ صدوق عصر پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت در محل شبستان این آستان در شهرری برگزار و طی آن ابعاد گوناگون علمی و فقهی این عالم برجسته تشریح می شود.

وی اضافه کرد: سخنران این مراسم آیت الله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه مدرسین کشور است که به بیان زوایای علمی حضرت شیخ صدوق می پردازد و علاوه بر اندیشمندان و صاحبنظران و صدوق پژوهان داخلی تعدادی از علما و فعالین مذهبی و فرهنگی از سایر کشورهای اسلامی نیز در زمره مدعوین کنگره هستند.

دبیر کنگره شیخ صدوق افزود: نمایشگاه آثار و مستندات مرتبط با شیخ صدوق، اجرای تواشیح توسط یکی از گروه های مطرح کشوری ، برپایی موکب و چندین برنامه فرهنگی و قرانی در این آیین اجرا خواهد شد.

عرفانیان خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی ها و با حمایت مدیریت آستان شیخ صدوق و سایر نهادهای اجرایی و فرهنگی به نام نامی حضرت حجت بن الحسن العکسری (عج) تعداد ۳۱۳ برنامه فرهنگی، اجتماعی ، قرانی، عمرانی تا روز ششم اسفند سال جاری مقارن با نیمه شعبان انجام می شود.

۱۵ اردیبهشت هر سال به عنوان روز نکوداشت شیخ صدوق از عالمان برجسته و یکی از محدثین بزرگ شیعی نامگذاری شده است.

به گزارش ایرنا، ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به (شیخ صدوق) یکی از بزرگترین مرزبانان حماسه جاوید و خدمتگزاران مکتب اهل بیت (ع) و از شاخص ترین دانشمندان جهان اسلام است که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حدیث شیعه و پاسداری از فرهنگ مهدویت صرف کرد.

این عالم ربانی که در صف اول محدثین و علمای اثناعشر جای دارد و به عنوان یکی از ارکان فقه شیعه به شمار می رود.پس از گذشت ۱۰ قرن از وفات این محدث بزرگ شیخ صدوق، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا ۱۵ اردیبهشت را به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری کنند.

شیخ صدوق در سال های ۳۰۶ یا ۳۰۷ هجری قمری در خاندان علم و تقوی در شهر مذهبی قم دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار شیخ صدوق، علی بن حسین بن موسی بن بابویه از علما و فقه های بزرگ زمان خود بود. گرچه در آن روزگار، عالمان و محدثان بسیاری در قم می زیسته اند ولی پرچم هدایت و مرجعیت بر دوش این عالم عابد و محدث زاهد یعنی علی بن بابویه (پدر شیخ صدوق ) بوده است.

پدر شیخ صدوق دکه ای کوچک در بازار قم داشت و از طریق کسب و کار و در نهایت زهد و عفاف، امرار معاش می نمود و در ساعاتی دیگر از روز در منزل خود به تدریس و تبلیغ احکام و نقل روایات می پرداخت.

جلالت شان و منزلت شیخ صدوق تا بدان پایه رسید که امام حسن عسگری (ع) طی نامه ای، او را با لقب(شیخ )، (فقیه )، (معتمد) مورد خطاب قرار داده و توفیقات او را برای کسب رضای پروردگار درخواست کرد.شیخ صدوق روزگار طفولیت و سنین جوانی را در دامان علم و فضیلت و تقوای خانوادگی اش سپری کرد و تحت تعلیم و تربیت پدر قرار گرفت، به گونه ای که به لحاظ تیزهوشی و حافظه فوق العاده قوی در مدتی کوتاه به قله های بلندی از کمالات انسانی دست یافت و توانست در کمتر از بیست سالگی، هزاران حدیث با سلسله سند آنها را حفظ نماید و از همه مهمتر به آنها عمل نماید.

پیکر مطهر این عالم ربانی در آرامستان ابن بابویه در شهرری مدفون است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha