به گزارش ایرنا، فریدون فعالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در بخش مصوبات سفر رییس جمهور به حوزه میراث فرهنگی استان کرمان اختصاص یافت که روز گذشته ۱۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار به صورت متمرکز به این وزارتخانه ابلاغ شد.
وی ادامه داد: پروژه هایی برای محل هزینه این اعتبار تعریف شده که در اولین فرصت کار در این پروژه ها وارد فاز اجرایی می شود، در واقع این اعتبار در بخش زیرساخت ها هزینه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در ادامه با اشاره به کاوشهای انجام شده پیش از انقلاب اسلامی هیاتی از دانشگاه هاروارد آمریکا به سرپرستی لامبرگ کارلوفسکی در تپه یحیی واقع در دشت صوغان شهرستان ارزوییه گفت: کاوش های این تپه باستانی پس از دهه ها توقف، امسال انجام می شود.
وی تصریح کرد: بحث ساماندهی و کاوش باستان شناسی تپه یحیی در برنامه امسال اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان قرار گرفته و کار در این پروژه به زودی آغاز خواهد شد.
هشت اثر ثبت جهانی شامل ارگ سترگ و تاریخی بم، باغ سحرانگیز شاهزاده، روستای شگفتانگیز و دستکند میمند در شهربابک، بخشی از بیابان عظیم لوت و قنات های پر آب و حیاتبخش گوهرریز جوپار، اکبرآباد و قاسمآباد بم، استان کرمان را بر قله آثار ثبت جهانی کشور نشانده اند و این هفت اثر را بگذارید در کنار گلیم شیرکی پیچ سیرجان که به همراه روستای دارستان و این شهرستان عنوان دهکده جهانی را از آن خود کرده است.
در کنار این هشت اثر جهانی، ثبت ملی گلیم بیدکردوییه بافت و انتخاب پنج شهر کرمان به عنوان شهر ملی صنایع دستی (راور - شهر ملی قالی -، شهربابک - شهر ملی فیروزه، قلعه گنج - شهر ملی حصیر بافی و راین - شهر ملی چاقو سازی) موقعیت بسیار ممتازی به استان کرمان در حوزه صنایع دستی بخشیده است.
وجود مناطق ییلاقی و خوش آب و هوا و جاذبه های کم نظیر طبیعی در سراسر کرمان، مسافران و گردشگران داخلی و خارجی فروانی را سالانه راهی این دیار می کند که ارزش افزوده خوبی را نصیب اقتصاد این استان می کند.
نظر شما