۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۲:۱۷
کد خبر: 85099779
T T
۴۸ نفر

برچسب‌ها

تنفس مصنوعی برای احیای طرح شکست خورده غرب علیه سپاه در پارلمان انگلیس

لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به درخواست غیرقانونی شماری از نمایندگان پارلمان این کشور درخصوص افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهاد رسمی نظامی ایران به فهرست سازمان‌های موسوم به تروریستی، بطور غیر مستقیم اشاره کرد که دولت در این خصوص به اجماع نرسیده است.

به گزارش ایرنا، جیمز کلورلی روز سه‌شنبه طی سخنانی در مجلس عوام انگلیس گفت: ما (دولت) درباره قرار گرفتن نام‌های جدید به فهرست سازمان‌های تروریستی صحبت و گمانه‌زنی نمی‌کنیم. اما مایلم یادآوری کنم که سپاه به طور کامل تحریم شده است.

وی عنوان کرد که وزارت امور خارجه با وزارت کشور انگلیس که مسئول تصمیم‌گیری درباره قرار دادن نام‌های جدید در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور است همکاری دارد اما «هرگونه تصمیم در این رابطه ناگزیر نظر مشترک دولت خواهد بود.»

وزیر امور خارجه انگلیس در حالی این مطلب را بیان کرد که بر اساس گزارش رسانه‌ها، وزارت امور خارجه این کشور نگران بسته شدن کانال ارتباطی با ایران است و به همین خاطر از این طرح حمایت نمی‌کند.

در همین پیوند روزنامه تایمز چاپ لندن ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ با انتشار گزارشی مدعی شد که دولت لندن برنامه‌های خود را شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی متوقف کرده است. این نشریه انگلیسی ادعا کرد که هرچند وزیر کشور و معاونش از این تصمیم حمایت می‌کنند اما وزارت خارجه انگلیس نگران تبعات اقدام علیه سپاه است.

روزنامه فایننشال تایمز هم در گزارشی نوشت: «برای یک دولت بسیار غیرعادی است که سازمان نظامی یک کشور دیگر را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند و انگلیس باید خطرات و مزایای چنین اقدامی را بسنجد»

این گزارش می‌افزاید: «تحلیلگران معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش ها بین لندن و تهران را تشدید خواهد کرد و خطر اقدامات تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت. همچنین هر گونه امیدهای آینده در خصوص تلاش های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۲۰۱۵ را که ایران با قدرت های جهانی امضا کرد پیچیده خواهد کرد.»

وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه پاسخ به هیاهوی نمایندگان پارلمان این کشور علیه سپاه ادعا کرد: ما بطور مرتب گزینه‌های خود را (در حوزه سیاست خارجی) مورد بازبینی قرار می‌دهیم و مطابق با بهترین روش برای تامین امنیت شهروندان انگلیسی در داخل و خارج از کشور، در چارچوب اهداف گسترده‌تری که در خصوص اعمال فشار بر ایران به منظور ارتقاء سوابق حقوق بشری دنبال، اقدام می‌کنیم.

جمهوری اسلامی ایران بارها درباره تبعات اقدام علیه سپاه هشدار داده و به دولت‌های تندرو در اروپا توصیه کرده که «منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند»

ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقام‌های اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط این‌ها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»

کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و امیدواریم دولت‌هایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha