به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری روز چهارشنبه در ارتباط ویدیویی با سفیر ایران در چین، افزود: در سفر بهمن ماه پارسال رییس جمهور به چین سندهای مختلفی برای توسعه همکاری بیشتر به امضا رسید، در این راستا چین در ساخت قطار سریع السیر مشارکت دارد.
وی ادامه داد: توجه به زمینه های فراهم شده برای ارتباط بیشتر با شُرکای چینی به ویژه ترانزیت اقتصادی و سرمایهگذاری، لازم است تا موضوعات مختلف مرور و شرایط بهتر از پیش فراهم شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: با استانهایی در چین که رابطه مستقیم و بیشتری با خراسان رضوی دارند، می توان روابط خاص برقرار کرد. همچنین با شرکت های چینی که معرفی شوند میتوانیم ارتباطات موضوعی و جغرافیایی برای روابط بیشتر برقرار کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی هم گفت: برپایی نمایشگاه توانمندی های صنعتی و خدماتی به طور مشترک در چین یا مشهد از اقدامات پیشنهادی است.
ابوافضل چمندی ادامه داد: از شرکای چینی برای توسعه همکاریها در ایران خودروی خراسان در ساخت ماشین های سنگین، نیمه سنگین و اتوبوسهای برقی استقبال میکنیم.
سفیر ایران در چین هم اظهار داشت: با توجه به شرایط ایجاد شده در روابط ایران و چین و محدودیت های کرونایی فرصت مغتنمی برای افزایش همکاری ها با این کشور وجود دارد.
محمد کشاورز افزود: مرکبات، لبنیات، عسل، میگو و پای مرغ در چین برخی از اقلامی است که بازار بسیار خوبی دارد و محصولات با کیفیت ایرانی میتوانند جای خود را بیش از این در چین باز کنند.
بررسی افزایش حجم ترانزیت کالا از مرز سرخس
همچنین روابط عمومی استانداری خراسان رضوی نیز به نقل از معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گزارش داد: افزایش حجم ترانزیت کالا از منطقه ویژه اقتصادی سرخس با بهره گیری از ظرفیتهای کشور چین مورد توجه مسوولان در دیدار وبیناری استاندار خراسان رضوی با سفیر ایران در چین قرار گرفت.
ابوالفضل چمندی افزود: این دیدار با هدف پیگیری توافقات سفر رییس جمهور به چین در خصوص خراسان رضوی انجام گرفت که در این خصوص مسوولان بحث و تبادل نظر کردند تا مباحث به سمت اجرایی شدن پیش رود.
وی اظهار داشت: در این دیدار در خصوص ظرفیتهای موجود در چین اعم از گردشگری، صادرات و واردات، انتقال فناوری مباحثی مطرح شد و برای یافتن شرکای جدید در خصوص سرمایه گذاری و افزایش حجم ترانزیتی از منطقه ویژه سرخس گفتگوهای مفصلی انجام گرفت.
به گزارش ایرنا، ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱، آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران در پاسخ به دعوت «شی جینپینگ» همتای چینی و به عنوان نخستین مهمان دولت چین در سال نو چینی به منظور انجام سفری سه روزه به چین سفر کرد.
بیانیه مشترکی در پایان سفر رییسی به پکن بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین امضا شد، سندی محکم و پشتوانه ای قوی برای تقویت انگیزه واراده طرفین برای سرعت بخشیدن به توافق ها و قراردادهای همکاری مشترک از جمله سند همکاری ۲۵ ساله 2 کشور است.
برای مطالعه مطالب بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
سفر رئیسی به چین؛ پیام «شی» به منطقه و جهان چه بود؟
نظر شما