**دبیرکل سازمان ملل: آزادی مطبوعات بخش حیاتی حقوق بشر است
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفت آزادی مطبوعات یک اصل دموکراسی و عدالت و بخش حیاتی حقوق بشر است.
دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در مراسمی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات افزود: اما در هر گوشه از جهان، آزادی مطبوعات مورد حمله قرار گرفته است. حقیقت با اطلاعات نادرست و سخنان تنفرآمیز تهدید می شود. این اقدامات به دنبال محو کردن مرزهای بین واقعیت و خیال، بین علم و توطئه هستند.
گوترش تصریح کرد: ما با تمرکز فزاینده صنعت رسانه در دستان تعداد معدود، سقوط مالی تعداد زیادی از سازمانهای خبری مستقل و افزایش قوانین و مقررات ملی محدود کننده خبرنگاران، افزایش سانسور و تهدید در مقابل آزادی بیان مواجه هستیم .
دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: در همین حال، روزنامهنگاران و کارمندان رسانهها بهطور مستقیم در داخل و خارج از محیط کار خود هدف قرار میگیرند. خبرنگاران به طور معمول مورد آزار و اذیت، ارعاب، بازداشت قرار گرفته و زندانی می شوند.
گوترش تصریح کرد: دست کم ۶۷ خبرنگار در سال ۲۰۲۲ کشته شدند که افزایش باورنکردنی ۵۰ درصدی نسبت به سال قبل است. نزدیک به سه چهارم زنان روزنامه نگار خشونت در فضای مجازی را تجربه کرده اند و از هر چهار نفر یک نفر مورد تهدید فیزیکی قرار گرفته است.
وی افزود: در روز جهانی آزادی مطبوعات، جهان باید با یک صدا صحبت کند و بگوید: تهدیدات و حملات را متوقف کنید. بازداشت و زندانی کردن روزنامه نگاران به دلیل انجام وظایفشان را متوقف کنید. دست از انتشار دروغ و اطلاعات نادرست بردارید. هدف قرار دادن حقیقت و حقیقت گویان را متوقف کنید.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: روزنامه نگاران از حقیقت دفاع می کنند و جهان در کنار آنها می ایستد.
https://irna.ir/xjMmwn
**آمریکا: نشانه ای برای ارتباط بالون رهگیری شده جدید با چین نیست
یک مقام نظامی آمریکایی اعلام کرد که نشانه ای وجود ندارد که بالون جدیدی که واشنگتن رهگیری کرده است، متعلق به چین یا کشور دیگری باشد.
وزارت دفاع (پنتاگون) و اداره هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرده اند که از هفته گذشته مشغول ردیابی یک بالن بر فراز سواحل هاوایی بوده اند اما یک مقام نظامی آمریکا روز سهشنبه به وقت محلی گفت هیچ نشانهای ارتباط این بالون با چین یا هرکشور دیگری وجود ندارد و هیچ تهدیدی برای هوانوردی یا امنیت ملی ایجاد نمیکند.
این مقام پنتاگون به خبرنگاران آمریکایی گفت: بالون در ارتفاع حدود ۳۶ هزار فوتی (۱۱ هزار متری) از سطح زمین درحال پرواز است و بر فراز هیچ زیرساخت دفاعی مهم یا تاسیسات حساس آمریکا پرواز نکرده است.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، افزود: ارتش آمریکا پس از اینکه اطمینان یافت این بالون هیچ تهدیدی برای مردم روی زمین یا هوانوردی بر فراز هاوایی ایجاد نمی کند، اقدامی برای سرنگون کردن آن انجام نداد.
به گفته این مقام نظامی آمریکا، مشخص نیست این بالون متعلق به کیست که اکنون از حریم هوایی هاوایی خارج شده است.
سه مقام آمریکایی روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کردند، ارتش امریکا در حال ردیابی یک بالون مرموز است که بر فراز خاک آمریکا پرواز کرده است، اما به گفته این مقامات، مشخص نیست این بالون چیست و به چه کسی تعلق دارد.
به گفته این مقامات، این شی در بخش هایی از هاوایی پرواز کرده اما از هیچ منطقه حساسی عبور نکرده است. شبکه خبری ان بی سی آمریکا در گزارشی اعلام کرد: یک مقام آمریکایی گفت: ارتش آمریکا از اواخر هفته گذشته این بالون را ردیابی کرده و به این نتیجه رسیده است که هیچ تهدیدی برای ترافیک هوایی یا امنیت ملی ندارد و سیگنالی ارسال نمیکند.
به گفته این مقام، مشخص نیست که این یک بالون هواشناسی است یا شی دیگری. وی افزود که اگر به سرزمین آمریکا نزدیک شود، واشنگتن می تواند آن را ساقط کند.
به گفته مقامات آمریکایی ، این شی که به نظر می رسد قابلیت مانور ندارد، به آرامی به سمت مکزیک در حال حرکت بوده و آمریکا همچنان در تلاش برای شناسایی مالک آن است.
به گزارش ایرنا، نخستین بار مقامات آمریکایی در دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) بصورت علنی اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.
سرانجام چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد. ارتش آمریکا در آن مقطع زمانی، چهار شئی را بر فراز آمریکای شمالی ساقط کرد که اولین مورد آن یک بالون اطلاعاتی چینی در سواحل کارولینای جنوبی در ۴ فوریه بود.
نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود. جنجال پرواز بالون چینی بر فراز آسمان ایالت کارولینا منجر به استعفای یکی از مقامات ارتش ایالات متحده نیز شد. اما چین در واکنش گفت که بالون به قصد تحقیقات علمی پرواز کرده و وزش بادهای غیرمنتظره باعث انحراف از مسیر شده است.
https://irna.ir/xjMmww
**آمریکا راکت کوتاهبرد به اوکراین میدهد
رویترز سهشنبه شب به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که واشنگتن برای اولین بار راکت کوتاهبرد در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
آمریکا در نظر دارد چهارشنبه یک بسته جدید ۳۰۰ میلیون دلاری از کمکهای نظامی به اوکراین ارائه دهد که راکتهای کوتاهبرد نیز در این بسته گنجانده شده است.
به نوشته رویترز، این راکت غیرهدایتشونده هوا به زمین، «هیدرا ۷۰» نام دارد و توسط هواپیمای جنگنده شلیک میشود.
بر اساس این گزارش، این راکتها به اوکراین کمک میکند تا مواضع زمینی روسیه را تضعیف کرده و در زمان اجرای حمله بهاری کییف علیه روسها پشتیبانی هوایی برای نیروهای زمینی اوکراین ایجاد کند.
دو مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که آمریکا در بسته نظامی جدید خود توپهای هویتزر ۱۵۵ میلیمتری نیز به اوکراین میدهد.
آمریکا علاوه بر مهمات هویتز و سامانه هیمارس، موشکهای ضدتانک تاو و خمپارهانداز به اوکراین ارسال خواهد کرد.
تجهیزات تخریب و کامیون از جمله اقلام نظامی دیگری است که آمریکا به اوکراین میدهد.
منابع آگاه تاکید کردند که این بسته فعلا نهایی نشده و ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود.
این بسته نظامی بر اساس قانونی تنظیم شده است که به رئیس جمهوری آمریکا اجازه میدهد تا در شرایط اضطراری بدون کسب مجوز از کنگره کمکهای در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد.
اقلام نظامی که قرار است آمریکا به اوکراین بدهد از اقلام مازادی که در انبارها و زاغههای مهمات ایالات متحده قرار دارد، تامین میشود.
کمکهای جدید آمریکا سی و هفتمین بسته کمکی واشنگتن به اوکراین از زمان آغاز جنگ در آن کشور خواهد بود که مجموع کمکهای ایالات متحده به کییف را به حدود ۳۶ میلیارد دلار خواهد رساند.
https://irna.ir/xjMmwt
**حماس: سناریوی حمله رژیم صهیونیستی به غزه شکست خواهد خورد
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بامداد چهارشنبه در واکنش به حملات کور رژیم صهیونیستی به نوار غزه تأکید کرد که این تهاجم به اهداف خود نرسیده و شکست خواهد خورد.
تهاجم صهیونیستها علیه نوار غزه در تحقق اهداف خود برای جلوگیری از این که ما به وظیفه خود که دفاع از ملت و نمادهای آن است، اقدام نکنیم، شکست خواهد خورد.
این گروه مقاومت بار دیگر اعلام کرد: با وجود جنایتهای اشغالگران صهیونیستی، همچنان به دفاع از ملت فلسطین ادامه خواهیم داد.
جنگندههای رژیم صهیونیستی سه شنبه شب به مناطق مختلف نوار غزه حمله کردند.
رسانه های فلسطینی و عربی گزارش دادند که جنگندههای رژیم اشغالگر چندین منطقه در غرب و مرکز شهر غزه را هدف قرار دادند و به دنبال آن گروههای مقاومت نیز شهرکهای صهیونیستی در اطراف نوار غزه را موشک باران کردند.
در پی این حملات آژیر شلیک راکت در شهرکهای صهیونیستی به صدا در آمد.
ارتش رژیم صهیونیستی سه شنبه شب از آغاز حمله هوایی این رژیم به نوار غزه خبر داد و به دنبال آن پهبادهای ارتش رژیم صهیونیستی نیز ۳ منطقه السفینه، البیدر و مناطق جنوبی محله زیتون در شهر غزه را هدف قرار دادند.
منابع محلی فلسطینی پیش از این از شنیده شدن چندین صدای انفجار در غرب شهر غزه خبر دادند.
پایگاه خبری عبری زبان واللا سه شنبه شب اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای حمله گسترده به غزه آماده میکند و شاید این حمله امشب انجام گیرد.
به دنبال این اقدام علاوه بر موشک باران سرزمین های اشغالی در پاسخ به حمله هوایی صهیونیست ها به نوار غزه، گردانهای کتائب «القسام» شاخه نظامی جنبش حماس سحرگاه روز چهارشنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این گردان با موشکهای زمین به هوا به حملات جنگندههای رژیم اشغالگر پاسخ داده است.
گروههای مقاومت فلسطین سهشنبه شب نیز شهرکهای مجاور نوار غزه را مجددا هدف حملات راکتی خود قرار دادند.
گروههای مقاومت فلسطین سهشنبه شب بار دیگر شهرکهای صهیونیستنشین در جنوب فلسطین اشغالی را هدف حملات راکتی خود قرار دادهاند.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که روز سه شنبه در مجموع ۳۷ راکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با اذعان ضمنی به ناکارآمدی سامانه گنبد آهنین گفت که طی ساعات گذشته، تنها ۶ فروند راکت شلیک شده به سمت شهرکهای مجاور غزه رهگیری شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی از ترس اینکه گروههای مقاومت شهرکنشینان صهیونیست را هدف قرار دهند، تمامی جادههای منتهی به شهرکهای مجاور باریکه غزه را بستند.
برخی منابع در گفتوگو با شبکه اردنی «الغد» از تلاش مصر برای جلوگیری از تنش و درگیری بین ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت در غزه خبر داده و اعلام کردند که قاهره خواستار تسلیم فوری پیکر شهید خضر عدنان به طرف فلسطینی شده است.
عصر روز (سه شنبه) نیز شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه واقع در جنوب فلسطین اشغالی، هدف حملات راکتی گروههای مقاومت فلسطین قرار گرفت که در نتیجه آن، ۶ شهرکنشین زخمی شدند.
در حملات راکتی عصر دیروز سه شنبه که در پی شهادت شیخ «خضر عدنان» در زندانهای رژیم صهیونیستی انجام گرفته است، شهرکهای صهیونیستنشیبن «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» هدف قرار گرفتهاند.
https://irna.ir/xjMmwD
**زخمی شدن ۲ صهیونیست درپی حمله راکتی مقاومت
منابع عبری زبان از زخمی شدن ۲ صهیونیست به دنبال راکت باران گروههای مقاومت فلسطین به سرزمینهای اشغالی خبر دادند.
به دنبال حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه، نیروهای مقاومت نیز مناطق مختلف رژیم صهیونیستی را موشک باران کردند.
منابع عبری زبان گزارش دادند که به دنبال این موشک تاکنون یک شهرک نشین ۴۶ ساله و یک زن صهیونیستی ۶۳ ساله در نتیجه شلیک راکتهای مقاومت زخمی شدند.
از سوی دیگر بیمارستان «برزیلای» سرزمین های اشغالی اعلام کرد که ۲ تن در شهرک سدیروت در جنوب سرزمینهای اشغالی در نتیجه موج اخیر راکتی از نوار غزه زخمی شدند.
این درحالی است که منابع فلسطینی اعلام کردند که تا این لحظه حملات هوایی صهیونیستی به نوار غزه تلفات جانی نداشته است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی سه شنبه شب به مناطق مختلف نوار غزه حمله کردند.
رسانه های فلسطینی و عربی گزارش دادند که جنگندههای رژیم اشغالگر چندین منطقه در غرب و مرکز شهر غزه را هدف قرار دادند و به دنبال آن گروههای مقاومت نیز شهرکهای صهیونیستی در اطراف نوار غزه را موشک باران کردند.
در پی این حملات آژیر شلیک راکت در شهرکهای صهیونیستی به صدا در آمد.
ارتش رژیم صهیونیستی سه شنبه شب از آغاز حمله هوایی این رژیم به نوار غزه خبر داد و به دنبال آن پهبادهای ارتش رژیم صهیونیستی نیز ۳ منطقه السفینه، البیدر و مناطق جنوبی محله زیتون در شهر غزه را هدف قرار دادند.
منابع محلی فلسطینی پیش از این از شنیده شدن چندین صدای انفجار در غرب شهر غزه خبر دادند.
پایگاه خبری عبری زبان واللا سه شنبه شب اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای حمله گسترده به غزه آماده میکند و شاید این حمله امشب انجام گیرد.
به دنبال این اقدام علاوه بر موشک باران سرزمین های اشغالی و در پاسخ به حمله هوایی صهیونیست ها به نوار غزه، گردانهای کتائب «القسام» شاخه نظامی جنبش حماس سحرگاه روز چهارشنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این گردان با موشکهای زمین به هوا به حملات جنگندههای رژیم اشغالگر پاسخ داده است.
گروههای مقاومت فلسطین سهشنبه شب نیز شهرکهای مجاور نوار غزه را مجددا هدف حملات راکتی خود قرار دادند.
گروههای مقاومت فلسطین سهشنبه شب بار دیگر شهرکهای صهیونیستنشین در جنوب فلسطین اشغالی را هدف حملات راکتی خود قرار دادهاند.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که روز سه شنبه در مجموع ۳۷ راکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با اذعان ضمنی به ناکارآمدی سامانه گنبد آهنین گفت که طی ساعات گذشته، تنها ۶ فروند راکت شلیک شده به سمت شهرکهای مجاور غزه رهگیری شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی از ترس اینکه گروههای مقاومت شهرکنشینان صهیونیست را هدف قرار دهند، تمامی جادههای منتهی به شهرکهای مجاور باریکه غزه را بستند.
برخی منابع در گفتوگو با شبکه اردنی «الغد» از تلاش مصر برای جلوگیری از تنش و درگیری بین ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت در غزه خبر داده و اعلام کردند که قاهره خواستار تسلیم فوری پیکر شهید خضر عدنان به طرف فلسطینی شده است.
عصر روز (سه شنبه) نیز شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه واقع در جنوب فلسطین اشغالی، هدف حملات راکتی گروههای مقاومت فلسطین قرار گرفت که در نتیجه آن، ۶ شهرکنشین زخمی شدند.
در حملات راکتی عصر دیروز سه شنبه که در پی شهادت شیخ «خضر عدنان» در زندانهای رژیم صهیونیستی انجام گرفته است، شهرکهای صهیونیستنشیبن «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» هدف قرار گرفتهاند.
https://irna.ir/xjMmwH
**هکرهای سودانی برق تلآویو و شهرهای بزرگ سرزمین های اشغالی را قطع کردند
هکرها که در چند روز گذشته خسارت شدیدی به مراکز زیرساخت رژیم صهیونیستی وارد کردند، بامداد چهارشنبه نیز در حمایت از ملت و مقاومت فلسطین در غزه، برق تل آویو و دیگر شهرهای بزرگ سرزمین های اشغالی را قطع کردند.
گروه هکری "آنانیموس سودان" اعلام کرد که در حمایت از ملت و مقاومت فلسطین در غزه، برق شهرهای اشغالی نتانیا و تل آویو را قطع کرده است.
این گروه هکری که پیشتر نیز چندین مرکز راهبردی رژیم صهیونیستی را هک کرده بود، به این رژیم هشدار داد که به حملات گستردهتری علیه رژیم صهیونیستی دست خواهد زد.
رسانههای صهیونیستی همچنین سه شنبه اعلام کردند که تعدادی از سایتهای کابینه رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری «آنانیموس سودان» مورد حمله سایبری قرار گرفت.
بر پایه این گزارش، در این حمله همچنین سایت اداره زندانهای رژیم صهیونیستی نیز هک و از دسترس خارج شد.
این حمله سایبری جدید در حالی انجام شده که سه شنبه شب منابع رسانهای اعلام کردند، هکرها به تارنمای حزب «صهیونیسم دینی» و «قدرت یهودی» حمله و آنها را از دسترس خارج کردند.
روز دوشنبه نیز هکرهای گروه «آنانیموس سودان» به تارنمای احزاب «شاس»، «کولانو»، «کار»، «خانه یهودی» و «اجودات یسرائیل» حمله کرده بودند.
آنانیموس سودان دوشنبه شب اعلام کرده بود که همه حملات سایبری گذشته به پایان رسید و حملات سایبری جدید علیه اسرائیل را آغاز خواهیم کرد.
روز یکشنبه نیز به رادیو رژیم صهیونیستی و همچنین تارنمای شرکت نرمافزارهای امنیتی Check Point، حمله سایبری شده بود.
پیش تر نیز تارنماها و تاسیسات رژیم صهیونیستی از جمله زیر ساخت تاسیسات برق این رژیم هدف حملات سایبری قرار گرفته بود.
در چند هفته گذشته چندین بار پایگاههای اینترنتی مراکز مختلف رژیم صهیونیستی به صورت روزانه هدف حمله سایبری قرار گرفته است.
شکنندگی رژیم صهیونیستی در مقابل این موج حملات سایبری به حدی بوده که حتی حساسترین سایت های آن از جمله سایتهای سازمان اطلاعات و عملیات ویژه رژیم صهیونیستی موسوم به موساد و همچنین کِنست (پارلمان این رژیم) نیز هک شدند.
با وجود حملات گسترده علیه رژیم صهیونیستی در زمینه سایبری اما این رژیم همواره بسیاری از اطلاعات مربوط به ماهیت این حملات را پنهان و همزمان تلاش می کند که خود را برخوردار از توانمندی دفاعی سایبری بزرگی معرفی کند
تا از این طریق از یک سو جلوی حملات مشابه به خود را گرفته و از سوی دیگر وجهه خود را به عنوان یک رژیم توانمند در منطقه حفظ کند.
با این حال، گستره حملات اخیر و تاثیر آن در محافل داخلی رژیم صهیونیستی نشان از میزان دغدغه و نگرانی های شدیدی دارد که مسئولان رژیم صهیونیستی در سایه ناتوانی خود با آن روبرو هستند و هر روز نیز بر دامنه این حملات و به تبع آن نگرانی ها افزوده می شود.
https://irna.ir/xjMmwN
**برآورد منابع صهیونیستی: بیش از ۷۰ موشک از غزه به اسرائیل شلیک شده است
منابع صهیونیستی بامداد چهارشنبه برآورد کردند که ۷۰ موشک از غزه به سرزمین های اشغالی شلیک شده است.
روزنامه معاریو در این باره با اعلام این خبر، بازه زمانی شلیک این موشک ها را از بامداد روز سه شنبه تاکنون دانسته که به ادعای این رسانه به سوی شهرکهای اطراف نوار غزه شلیک شده است.
از سوی دیگر خبر می رسد که حملات راکتی مقاومت به سمت شهرک های مختلف رژیم صهیونیستی دوباره آغاز شد و آژیرخطر در این شهرها به صدا در آمده است.
در همین راستا، مقاومت فلسطین لحظاتی پیش چند راکت دیگر به سمت منطقه نتیو هعسرا و کارمیا در مجاورت باریکه غزه شلیک کرد.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی دیروز اعلام کرد که روز سه شنبه در مجموع ۳۷ راکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است.
به دنبال حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه، نیروهای مقاومت نیز مناطق مختلف رژیم صهیونیستی را موشک باران کردند.
منابع عبری زبان گزارش دادند که به دنبال این موشک تاکنون یک شهرک نشین ۴۶ ساله و یک زن صهیونیستی ۶۳ ساله در نتیجه شلیک راکتهای مقاومت زخمی شدند.
از سوی دیگر بیمارستان «برزیلای» سرزمین های اشغالی اعلام کرد که ۲ تن در شهرک سدیروت در جنوب سرزمینهای اشغالی در نتیجه موج اخیر راکتی از نوار غزه زخمی شدند.
به دنبال این اقدام علاوه بر موشک باران سرزمین های اشغالی و در پاسخ به حمله هوایی صهیونیست ها به نوار غزه، گردانهای کتائب «القسام» شاخه نظامی جنبش حماس سحرگاه روز چهارشنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این گردان با موشکهای زمین به هوا به حملات جنگندههای رژیم اشغالگر پاسخ داده است.
https://irna.ir/xjMmwQ
**گالوپ: آمریکاییها ضعف رهبری سیاسی را بزرگترین مشکل کشورشان میدانند
نتایج نظرسنجی گالوپ نشان میدهد که آمریکاییها کیفیت ضعیف رهبری سیاسی را بزرگترین مشکل پیش روی ایالات متحده میدانند.
نتایج نظرسنجی گالوپ که سهشنبه منتشر شد، حاکی است: بسیاری از آمریکاییها همچنان از رهبری دولت بیش از هر چیز دیگری بعنوان مهمترین مشکل پیش روی کشور نام میبرند.
نظر سنجی این موسسه نشان می دهد ، ۱۸ درصد از بزرگسالان آمریکایی رهبری سیاسی کشور را بزرگترین مشکل میدانند.
این موسسه بدون اشاره به نحوه نظرسنجی و شمار شرکت کنندگان اعلامکرد، وضع اقتصادی آمریکا دومین مساله نگرانکننده از نظر مردم این کشور است؛ بطوریکه ۱۴ درصد از پاسخدهندگان به نظرسنجی گالوپ درباره آن ابراز نگرانی کردهاند.
همچنین نگرانی از تورم با ۹ درصد و مساله مهاجرت با ۸ درصد و حمل سلاح با ۷ درصد جزو نگرانیهایی است که در ردههای سوم تا پنجم قرار گرفتهاند.
گالوپ افزود: جنایت و خشونت، فقدان وحدت در کشور، روابط نژادی یا نژادپرستی، فقر و افول اخلاق، مذهب و خانواده هر کدام با سه درصد جزو ۱۰ نگرانی اصلی مردم هستند.
نتایج نظرسنجی دیگری که هفته گذشته منتشر شد، نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد آمریکاییها آینده کشورشان را تا سال ۲۰۵۰ از نظر سیاسی و اقتصادی، ضعیف و رو به افول پیش بینی کردند.
نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی پیو نشان می دهد که بیش از ۷۰ درصد آمریکاییها معتقدند که ایالات متحده تا سال ۲۰۵۰ کشور چندان مهمی نخواهد بود.
همچنین یک ماه پیش نتایج نظرسنجی وال استریت ژورنال نشان داد اهمیت ارزشهای سنتی برای آمریکاییها در سراسر کشور بشدت کاهش یافته است.
https://irna.ir/xjMmxh
**پولیتیکو: اوکراین اطلاعات ضدحمله علیه روسیه را از غربیها پنهان میکند
مقامهای اروپایی به پولیتیکو گفتند که پس از افشای اسناد محرمانه آمریکا درباره جنگ اوکراین، اکنون کییف اطلاعات حساس درباره ضدحمله بهاری خود علیه روسیه را از غربیها پنهان میکند.
پولیتیکو سهشنبه به نقل از دو مقام اروپایی نوشت که اوکراین اطلاعات مربوط به زمان و محل ضدحمله علیه روسیه و تعداد نیروهای مشارکتکننده در آن را از متحدانش کتمان میکند.
رهبران نظامی اوکراین نگران هستند که انتشار اطلاعات مربوط به ضدحمله موجب آسیب رسیدن به این عملیات شود.
یک قانونگزار اوکراینی به پولیتیکو گفت که فقط تعداد اندکی از مقامهای اوکراینی از جزییات ضدحمله خبر دارند و کییف صرفا اطلاعات پایهای را با آمریکا و سایر متحدان غربی در میان گذاشته است.
افشای اسناد و جزییات محرمانه طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه و نیز اسناد محرمانه دیگر دولت بایدن در شبکههای اجتماعی توئیتر و تلگرام بازتاب های بسیاری داشت و افشاکننده وقایع بسیاری در حوزههای مختلف است.
اف بی آی (پلیس فدرال آمریکا) ۲۴ فروردین ماه اعلام کرد جک تکسیرا مظنون افشای اسناد اطلاعاتی بسیار محرمانه در فضای مجازی را دستگیر کرده است.
اسناد اطلاعاتی فاششده آمریکا نشان میدهد واشنگتن به اوکراین هشدار داده بوده که نمی تواند کنترل شهر باخموت را حفظ کند و برای کاهش خسارات، این شهر را ترک کند اما مقامهای کییف به این هشدار بیتوجه بودند.
یک سند دیگر نشان میدهد که اوکراین میتواند علیه مسکو گام هایی از جمله استفاده از مهمات پیشرفته، انجام کمپینهای اطلاعاتی و استفاده از فناوری ضد پهپاد برای «تحمیل هزینههای آتی» بر نیروهای روسی بردارد.
https://irna.ir/xjMmx9
**روسای جمهوری آرژانتین و برزیل برای حذف دلار تشکیل جلسه دادند
آلبرتو فرناندز رئیس جمهوری آرژانتین برای دیدار با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و رایزنی درباره حذف دلار از روابط تجاری دو کشور به برزیل سفر کرده است.
آسوشیتدپرس نوشت، در حالی که مقامهای دو کشور در حال بررسی دلار از روابط تجاری خود هستند فرناندز سهشنبه به اقامتگاه ریاست جمهوری برزیل رفت.
به گزارش رویترز، داسیلوا پس از این دیدار در کنفرانس خبری مشترک با فرناندز گفت: ما فقط درباره کمک به آرژانتین گفتوگو نکردیم. ما باید به شرکتهای برزیلی نیز که به بوینس آیرس صادرات دارند، کمک کنیم؛ همانطور که چین به صادرکنندگان چینی کمک میکند.
پس از کاهش ارزش پزو واحد پول آرژانتین و کاهش ذخایر دلاری در بانک مرکزی این کشور، اقتصاد بوینس آیرس آسیبپذیر شده است.
گابریل گالیپولو دبیر اجرایی وزارت دارایی برزیل سهشنبه گفت که داسیلوا قصد دارد پیشنهاد افتتاح یک خط اعتباری برای تامین مالی شرکتهای صادرکننده کالا به آرژانیتن را مطرح کند. هدف از این اقدام جلوگیری از استفاده از دلار آمریکا در روابط تجاری دو کشور همسایه است.
فرناندو حداد وزیر دارایی برزیل نیز گفته بود که بیش از ۲۰۰ شرکت برزیلی صادرات به آرژانتین را متوقف کردهاند یا به دلیل کمبود ارز خارجی، پولی از آرژانتین دریافت نکردهاند.
برزیل بزرگترین شریک تجاری آرژانتین است و توافق در زمینه حذف دلار میتواند فرصت تنفسی برای بوئنوس آیرس ایجاد کند زیرا آرژانتین در مواجهه با کمبود دلار قصد دارد که ابزارهای جدیدی برای ادامه تجارت پیدا کند.
آرژانتین هفته گذشته با پکن به توافقی رسید که بر اساس آن قرار است در ازای واردات از چین، یوان پرداخت کند.
داسیلوا نیز ماه گذشته در سفر به چین از توافق دو کشور برای استفاده از یوان در مبادلات تجاری دو طرف استقبال کرد.
https://irna.ir/xjMmxk
**آمریکا برای مقابله با نفوذ چین در تونگا سفارت دایر میکند
آمریکا برای افزایش حضور دیپلماتیک خود و مقابله با گسترش نفوذ چین در اقیانوس آرام در کشور جزیرهای تونگا سفارتخانه جدید دایر میکند.
دانیل کریتنبرینک دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوس آرام سهشنبه در یکی از کمیتههای فرعی سنا گفت که این سفارت در ماه جاری میلادی (می) دایر خواهد شد.
وی تاکید کرد که آمریکا به تعامل با وانواتو و کریباتی برای بازگشایی سفارتخانههای جدید در این کشورها ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه آمریکا بهمن ماه گذشته برای مقابله با افزایش نفوذ چین در اقیانوسیه سفارت خود را در «هونیارا» پایتخت جزایر سلیمان دایر کرد.
ایالات متحده در سال ۱۹۹۳ در تلاش برای کاهش پستهای دیپلماتیک و تغییر اولویتهای دوره جنگ سرد سفارت خود در جزایر سلیمان را تعطیل کرد.
«پنی ونگ» وزیر خارجه استرالیا اخیرا اعلام کرد در شرایطی آمریکا و چین برای افزایش نفوذ خود در منطقه هند و اقیانوسیه در رقابت شدید هستند، ملتهای این منطقه با این مساله که از سوی یک قدرت جهانی به آنها دیکته شود، بسیار مخالفند.
وانگ در جریان یک سخنرانی در باشگاه مطبوعات ملی هشدار داد که رقابت استراتژیک بین آمریکا و چین باید مسئولانه مدیریت شود و صرفا مربوط به این مساله نباشد که چه کسی در منطقه هند و اقیانوسیه قدرت برتر است.
این در حالی است که انگلیس و آمریکا با هدف مقابله با چین و جلوگیری از نفوذ پکن در اقیانوسهای آرام و هند تصمیم دارند استرالیا را تا اوایل دهه ۲۰۳۰ با زیردریاییهای تهاجمی هستهای خود تجهیز کنند.
https://irna.ir/xjMmwB
**دو شهروند کانادایی همراه نیروهای اوکراین در باخموت کشته شدند
دو شهروند کانادایی که در نیروهای مسلح اوکراین می جنگیدند در درگیری های باخموت جان باختند.
تاس به نقل از شبکه خصوصی کانادا CTV روز سه شنبه اعلام کرد، این دو شهروند کانادایی به نام کول زلنکو ۲۱ ساله از انتاریو و کایل پورتر ۲۷ ساله از آلبرتا در تیپ ۹۲ مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین خدمت می کردند.
آنها در اثر گلوله باران جان باختند. مشخص شده است که زلنکو و پورتر تنها شهروندان کانادایی در واحد خود بودند.
وزارت امور خارجه کانادا هنوز اطلاعات دریافتی را تایید نکرده است.
با خموت یک مرکز حمل و نقل مهم برای تامین تجهیزات گروه نیروهای اوکراینی در دونباس بود.
یان گاگین مشاور سرپرست موقت جمهوری خلق دونتسک، گزارش داد، نیروهای روسیه در حال حاضر تقریباً ۹۰ درصد از قلمرو باخموت را کنترل می کنند.
به گفته دنیس پوشیلین، رئیس موقت جمهوری خلق دونتسک، نیروهای روسی در بخش های شمال غربی و غربی شهر پیشروی کرده اند، اما وضعیت در باخموت همچنان متشنج است.
https://irna.ir/xjMmxp
**اردوغان : یک میدان نفتی در ترکیه کشف شد
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از کشف یک میدان نفتی با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار بشکه در روز در جنوب شرق این کشور خبر داد.
اردوغان کشف این میدان نفتی را در مراسم افتتاحیه چندین پروژه از جمله نیروگاه خورشیدی کاراپینار و سد بوزکر در قونیه بیان کرده است.
وی با بیان این که این میدان نفتی در منطقه جودی گابار در استان شرناق در جنوب شرق ترکیه کشف شد، اظهار کرد: ترکیه پس از این دیگر صادرکننده انرژی خواهد بود.
رئیس جمهوری ترکیه افزود: ما شروع به تولید نفت از چاه هایی کردیم که با سیمان پوشانده شده بود و ادعا می شد دارای هیچ نفتی نیست و نیز از مناطقی که به دلیل وجود تروریسم مجبور به ترک آن ها شده بودیم.
اردوغان گفت: ترکیه می تواند ظرفیت تولید خود را با احداث ۱۰۰ چاه در این منطقه روزانه به ۱۰۰ هزار بشکه برساند.
وی چاه نفت در گابار را به نام معلمی به نام «آیبوکه یالچین» نام گذاری کرد که دولت آنکارا مدعی است که توسط گروه پ. ک.ک که آن را یک گروه تروریستی و تجزیهطلب می داند، کشته شده است.
رئیس جمهوری ترکیه گفت که میدانی که چاه نفت آیبوکه یالچین در آن قرار دارد خود به تنها یی به اندازه تمام چاههای نفت ترکیه نفت تولید خواهد کرد.
وی افزود: این میدان نفتی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و در ۲۰ کیلومتری شهرستان «جیزره» در استان شرناق در جنوب شرق ترکیه قرار دارد.
اردوغان اظهار کرد: با تولید روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت از میدان آیبوکه یالچین، در مسیر خودکفایی ترکیه در زمینه انرژی گام جدیدی بر میداریم.
رئیس جمهوری ترکیه گفت که تمام موانع را از سر راه این برخواهیم داشت که منابع زیرزمینی و فرازمینی ترکیه در دست مردم قرار نگیرد.
وی در پایان افزود: ترکیه در زمینه انرژی دیگر نیازمند نیست، بلکه صادرکننده خواهد بود.
https://irna.ir/xjMmxq
**توقف درگیریها میان مقاومت و رژیم صهیونیستی در غزه
یک منبع در مقاومت فلسطین بامداد چهارشنبه از موفقیت تلاشهای طرفهای میانجی و توقف درگیریها بین مقاومت و رژیم صهیونیستی در غزه خبر داده است.
شبکه الجزیره به نقل از این منبع که خواست نامش محفوظ بماند، افزود که توافق آرام شدن اوضاع در غزه از بامداد امروز وارد مرحله اجرا شده است.
براساس گزارش منابع خبری هم اکنون آرامش نسبی بر نوار غزه حاکم و درگیریها متوقف شده است.
آرام شدن شرایط در سرزمینهای اشغالی پس از آن صورت می گیرد که اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس تماسهای زیادی با مسئولان سازمان ملل و میانجیهای قطری و مصری برای توقف حملات جنایتکارانه دشمن صهیونیستی علیه غزه برقرار کرده بود.
جنگندههای رژیم صهیونیستی سه شنبه شب در چندین مرحله تهاجم هوایی به مناطق مختلف نوار غزه را آغاز کردند.
طبق برآورد منابع صهیونیستی از بامداد روز سه شنبه تاکنون ۷۰ موشک از غزه به سرزمین های اشغالی شلیک شده است.
منابع عبری زبان گزارش دادند که به دنبال این موشک تاکنون یک شهرک نشین ۴۶ ساله و یک زن صهیونیستی ۶۳ ساله در نتیجه شلیک راکتهای مقاومت زخمی شدند.
به دنبال این حملات، گزارشهای تأیید نشده از شهادت دو فلسطینی حکایت دارد، هرچند که وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه رسما اعلام کرد که تا این لحظه کسی در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به این باریکه به شهادت نرسیده است.
این حملات پس از آن صورت گرفت که پایگاه خبری عبری زبان واللا سه شنبه شب اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای حمله گسترده به غزه آماده میکند و شاید این حمله امشب انجام گیرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز سه شنبه شب از فرماندهان وزارت جنگ خواست که به حملات راکتی و موشکی نیروهای مقاومت به سرزمینهای اشغالی پاسخ دهند.
وی گفت که ارتش این رژیم بمدت یک یا دو روز به سوی تشدید حملات علیه نوار غزه پیش خواهند رفت.
گروههای مقاومت فلسطین نیز سهشنبه شب نیز در مجموع ۳۷ موشک راهی شهرکهای صهیونیستنشین در جنوب فلسطین اشغالی کردند.
این حملات راکتی سه شنبه به دنبال شهادت شیخ «خضر عدنان» در زندانهای رژیم صهیونیستی انجام گرفت و طی آن شهرکهای صهیونیستنشیبن «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» هدف قرار گرفت.
https://irna.ir/xjMmxt
**تقویت روابط اقتصادی محور سفر رییس جمهور به سوریه است
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تقویت روابط تجاری و اقتصادی محور اصلی سفر رییس جمهور به سوریه است، گفت: امضای چندین توافقنامه همکاری بین دو کشور در این سفر تدارک دیده شده است.
عباس گلرو در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره سفر آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور به سوریه گفت: این سفر بعد از حدود ۱۳ سال که از آخرین سفر رسمی رییس جمهور اسلامی ایران به دمشق میگذرد، انجام خواهد شد. به ویژه اینکه در ۱۰ سال گذشته ارتش سوریه در کنار جبهه مقاومت و حمایت جمهوری اسلامی ایران از جنگ تحمیلی خانمان سوز تروریستها علیه این کشور خارج شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره جنبههای اهمیت این سفر افزود: این سفر در شرایطی انجام میشود که سوریه، پیروز جنگ و بحران ایجاد شده، بود. همچنین تغییرات مدنظر آمریکا با همراهی رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت با طرح معامله قرن به شکست انجامید که نشانه ثبات کشورهای منطقه علیه اتحاد عبری و غربی است.
نماینده مردم سمنان در مجلس با اشاره به ضعف رژیم صهیونیستی در شرایط حاضر عنوان کرد: در چنین شرایطی که همکارهای اقتصادی و سیاسی دو کشور ایران و سوریه در بهترین سطح خود قرار دارد، انجام این سفر و امضاء تفاهم نامههای تهیه شده به تقویت مناسبات دو کشور و جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی خواهد انجامید.
پیام سفر رییس جمهور به سوریه، تقویت منافع کشورهای اسلامی منطقه است
وی که در این سفر رییس جمهور را همراهی می کند، توضیح داد: نخستین پیام این سفر اعلام همبستگی جمهوری اسلامی با مردم، دولت و ارتش سوریه است که در ۱۰ سال گذشته مدافع آن بوده است. همچنین در بُعد منطقهای، این سفر به کشورهای منطقه پیام میدهد که جز با وحدت، همبستگی و همراهی ملتها و حکومتهای اسلامی منطقه، منافع کشورهای اسلامی تامین نخواهد شد.
گلرو ادامه داد: سفر آیت الله رییسی به دشمنان این پیام را خواهد داد که جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار متحدان و دوستان خود خواهد ماند و هیچگاه پشت آنها را خالی نخواهد کرد و حتی در این راه بسیاری از جوانان خود را برای عزت و کرامت جهان اسلام فدا کردند.
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه درباره تاثیر سفر رییس جمهور در بخشهای اقتصادی دو کشور یادآور شد: پیش از بحران سوریه، دو کشور روابط خوبی در بخش اقتصادی داشتند که با آغاز جنگ سوریه این روابط صدمه دید. اما توسعه روابط اقتصادی دو کشور به نفع مردم و دولتهای آنها است و از سال ۲۰۱۳ طرحهای اقتصادی برای دو کشور تعریف شد که برخی از آنها در حال انجام است.
۱۰ توافقنامه همکاری بین دو کشور امضاء خواهد شد
گلرو درباره دیگر جزییات سفر رییس جمهور به سوریه توضیح داد: ۱۰ توافقنامه تجاری و اقتصادی برای این سفر تهیه شده و وزارتخانههای راه و شهرسازی و اقتصاد در کنار بعد سیاسی سفر که با هدف تاثیرگذاری بر کشورهای منطقه است، رییس جمهور را همراهی خواهند کرد تا ملت و دولت ایران و سوریه از این مراودات منتفع شوند.
وی با بیان اینکه تسهیل همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور به بسترسازی لازم نیاز دارد، تصریح کرد: هر دو کشور تحت تحریم اروپا و آمریکا هستند که برای مقابله با این تحریمها باید روابط بین آنها تقویت شود. بر همین اساس بهبود روابط پولی و بانکی و شبکه حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی برای دو کشور در توافقنامهها دیده شده است.
نماینده مردم سمنان در مجلس ادامه داد: یکی از کارهایی که در دستور کار دولت سیزدهم است و مجلس هم از آن حمایت میکند، حذف دلار از مراودات تجاری ایران با سایر کشورها است که این رویه با کشورهایی نظیر روسیه، چین و عراق انجام شده و در قبال سوریه هم باید ساز و کار آن بر اساس ریال یا تومان پیش بینی شود.
حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه به دعوت دولت این کشور است
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس هدف بخش دیگر سفر رییس جمهور را تقابل مشترک دو کشور علیه تهدیدات رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت: اساس رژیم صهیونیستی نامشروع و خارج از اصول بین المللی است و قطعا این رژیم احترامی برای قواعد بین المللی قائل نیست که برای رفع این تهدید برنامه ریزی و توافقاتی انجام میشود.
گلرو درباره حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه خاطرنشان کرد: این امر به دعوت رسمی دولت سوریه و برای دفاع از مردم این کشور در مقابله با تروریستها انجام شده و بارها مقامات سوری به این موضوع تاکید و اذعان کرده اند.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی چهارشنبه - ۱۳ اردیبهشت - به دعوت رسمی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر خواهد کرد.
رئیس جمهور و هیات همراه، در سفر دو روزه خود به سوریه با مقامات عالی این کشور درباره راهکارهای تحکیم و تقویت روابط سیاسی و گسترش و ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین رایزنی خواهند داشت.
علاوه بر این رئیس جمهور اسلامی ایران در این سفر در نشست مشترک تجار ایران و سوریه حضور یافته و با آنان به گفتگو و تبادل نظر خواهد پرداخت.
دیدار و گفتگو با ایرانیان مقیم و زیارت اماکن مقدسه سوریه از دیگر برنامههای سفر آیت الله رئیسی به سوریه است.
این نخستین سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به سوریه پس از ۱۳ سال است.
https://irna.ir/xjMmkY
**انفجار شدید در مرکز خارطوم
منابع خبری صبح امروز چهارشنبه از وقوع انفجار شدیدی در مرکز شهر خارطوم پایتخت سودان خبر دادند.
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری اعلام کرد: انفجار شدیدی مرکز شهر خارطوم را لرزاند و به دنبال آن، ستون هایی از دود در اطراف کاخ ریاست جمهوری به هوا برخاست.
این شبکه افزود: جنگنده های ارتش سودان به فرماندهی عبدالفتاح البرهان بر فراز شهر خارطوم و شهر خارطوم البحری به پرواز درآمده اند و در مقابل، پدافند هوایی نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو ملقب به حمیدتی در به سمت آنها شلیک می کنند.
برپایه این گزارش، صدای دو انفجار نیز در شمال شهر خارطوم البحری شنیده شده است.
این انفجار و درگیری ها درحالی صورت می گیرد که «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «محمد حمدان دقلو» (معروف به حمیدتی) فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع برای یک آتش بس از فردا ۴ ماه مه، به مدت یک هفته توافق کرده اند.
https://irna.ir/xjMmyz
**قرارداد صادرات سه مدل خودرو به روسیه و بلاروس منعقد شد
شرکت سایپا از انعقاد قرارداد سه مدل خودروی تولیدی این شرکت به کشورهای روسیه و بلاروس خبر داد.
برپایه اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، گروه خودروسازی سایپا در خصوص اخبار منتشره در رسانهها مبنیبر صادرات محصولات این شرکت به روسیه اعلامکرد: با عنایت به تحولات اخیر روسیه و کمبود عرضه خودرو در آن کشور، قرارداد صادرات خودروهای شاهین، کوئیک و ساینا در بازارهای روسیه و بلاروس بهمیزان ۴۵ هزار دستگاه و طی سه سال منعقد شد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: از آنجا که برخی اقدامات از جمله اخذ مجوزات مربوطه، اضافه کردن آپشنها و امکانات خاص متناسب با شرایط اقلیمی و سلایق بازار روسیه، تجهیز شبکه خدمات پس از فروش، ایجاد زیرساختهای لازم و غیره زمانبر است، در صورت رفع موانع پیشرو و صادرات محصولات به کشور روسیه، مراتب در گزارش فعالیت ماهانه به اطلاع عموم خواهد رسید.
ارزش این قرارداد ۴۵۰ میلیون یورو خواهد بود.
به گفته مدیرعامل سایپا، این گروه خودروسازی صادرات محصولات پی ۹۰ (کادیلا) و شاهین به روسیه را در دستور کار دارد.
مسکو پایتخت روسیه با برگزاری نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۲ از ۳۱ مرداد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۱ (برابر با ۲۲ تا ۲۵ اوت ۲۰۲۲) میزبان خودروسازان، قطعهسازان و صنعتگرانی از کشورهای روسیه، ایران، ترکیه، چین و برخی دیگر از کشورها بود.
این نمایشگاه با حضور سفیر ایران در روسیه، وزیر صمت کشورمان و معاون نخست وزیر روسیه افتتاح شد که در محل نمایشگاههای بین المللی مسکو با حضور حدود ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور از جمله چین و ترکیه و در ۳۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار شد.
انعقاد تفاهم ۷۰۰ میلیون یورویی در زمینه خودرو و قطعات با روسیه، از جمله دستاوردهای این نمایشگاه بود.
https://irna.ir/xjMmyS
**تجارت گازی پاکستان-ترکمنستان و مطالبه ایران از اسلامآباد برای اجرای تعهدات گازی
دولت پاکستان درحالی واردات رسمی گاز ال. پی. جی از ترکمنستان از مسیر افغانستان را آغاز کرده است که همسایه شرقی همچنان در پیشبرد خط لوله انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران منفعلانه عمل کرده و منتظر آنچه مسوولان پاکستانی رفع موانع تحریمی عنوان میکنند، هستند.
طی روزهای اخیر این کشور همسایه شرقی ایران در بحبوحه کمبود شدید انرژی که به قطع گاز حتی پس از سپری شدن فصل زمستان رسیده است، به طور رسمی واردات گاز ال پی جی از ترکمنستان را آغاز کرد.
منابع خبری در پاکستان اعلام کردند که محمولههای گازی ترکمنستان از مسیر افغانستان وارد بلوچستان پاکستان شده است. مسیر افغانستان همواره عامل اصلی عدم تکمیل پروژه گازی تاپی نیز عنوان میشود که طی آن قرار است گاز ترکمنستان از افغانستان به پاکستان و سپس به هند صادر شود.
این درحالی است که مسوولان پاکستانی با گذشت یک دهه از پایان ضرب الاعجل قرارداد دوجانبه گازی با ایران همچنان موانع تحریمی را بهانه میکنند و تنها به صدور بیانیه مبنی بر در اولویت قرار داشتن گاز ایران در دستورکار دولت اسلامآباد بسنده میکنند.
وزیر مشاور نفت پاکستان اواسط آبانماه گذشته با تکرار بهانه تحریم، اعلام کرد دولت اسلامآباد به دلیل چالش و ریسک تحریمها پیش روی پروژه گاز ایران، تصمیم به پیشبرد طرح انتقال گاز از ترکمنستان از طریق خط لوله موسوم به "تاپی" (TAPI) گرفته است. اختلافهای کهنه و شدید سیاسی و سرزمینی میان پاکستان و هند و همچنین دعواهای انکارناپذیر میان پاکستان و افغانستان بر سر مسائل مرزی، امنیتی و مبارزه با تروریسم، بخشی از مشکلات پیش روی طرح تاپی به شمار میرود.
وب سایت شبکه خبری «جیو نیوز» پاکستان به نقل از مسوولان گمرک این کشور در مرز چمن واقع در بلوچستان اعلام کرد که اولین محموله گاز ال. پی. جی از ترکمنستان به مقدار ۱۶۰ وارد پاکستان شده و طی روزهای آتی این مقدار به ۶۰۰ تن افزایش خواهد یافت.
اتحادیه صاحبان مراکز توزیع ال. پی. جی در بلوچستان پاکستان مدعی شد که نرخ ال پی جی وارداتی از ترکمنستان ۲۵ درصد ارزانتر از ایران و کیفیت آن نسبتا بهتر میباشد. این ادعا درحالی عنوان میشود که افکار عمومی پاکستان، جامعه بازرگانی، مقامات پارلمانی و صاحبان صنایع این کشور بارها از دولت اسلامآباد مطالبه کردهاند که بدون در نظر گرفتن فشارهای خارجی و سیاسی بازی، تعهد خود را در قبال ایران اجرا کرده و هرچه سریعتر گام عملی را برای تکمیل پروژه مشترک گازی بردارند.
با این حال برخلاف خواسته افکار عمومی پاکستان برای بهرهبرداری از پروژه گاز ایران به جای خرید هنگفت گاز مایع از خارج و یا دل بستن به طرح گازی تاپی، دولت اسلامآباد اصرار بر تبعات تحریمها و برداشتن گامهای لرزان به سمت گاز ترکمنستان دارد.
رسانههای پاکستان به عنوان صدای افکار عمومی این کشور همواره ضمن انتقاد از تعلل دولتهای مختلف اسلامآباد در قبال طرح آی-پی، از این طرح به عنوان کوتاهترین، امنترین، آسانترین و اقتصادیترین مسیر دستیابی این کشور به انرژی گاز نام برده و در موارد متعدد نیز به دولتمردان پاکستان نسبت به احتمال به سر آمدن کاسه صبر ایران و مراجعه آن به مراجع ذیربط بین المللی برای دریافت غرامت سنگین از پاکستان هشدار دادهاند.
«محسن داور» رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ملی پاکستان اخیرا طی مصاحبه با ایرنا در اسلامآباد با اعلام حمایت پارلمان از توسعه مراودات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران بدون در نظر گرفتن فشارهای خارجی، از تعلل دولت اسلامآباد در تکمیل پروژه انتقال گاز ایران انتقاد و تصریح کرد که این تعلل و بهانه قرار دادن تحریمها، هرگز قابل قبول نیست.
«اسد مجید» قائم مقام وزارت امور خارجه پاکستان فروردین ماه امسال به اطلاع کمیته روابط خارجی مجلس این کشور رساند که اسلامآباد برای پیشبرد طرح انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران، مصمم و تکمیل آن همچنان اولویت کاری دولت پاکستان است.
این دیپلمات ارشد پاکستان اظهار داشت که اسلامآباد با تهران در ارتباط و به پیگیری این موضوع و تکمیل پروژه گاز مصمم است.
در قرارداد گازی ایران و پاکستان، پایان سال ۲۰۱۴ به عنوان ضرب الاجل این قرارداد تعیین شده بود. ایران مدتها قبل از این ضرب الاجل، به تعهد خود عمل کرد و خط لوله انتقال گاز به پاکستان را تا نزدیک مرز این کشور احداث کرد. طرف پاکستانی اما با وجود گذشت نزدیک به یک دهه از تاریخ مشخص شده، به بهانه تحریمهای آمریکا هنوز هیچ اقدامی در جهت اجرای تعهداتش انجام نداده است.
طبق مفاد این قرارداد، پاکستان به پرداخت جریمه عدم انجام تعهدات خود موظف است. جمهوری اسلامی ایران تاکنون با توجه به حسن همسایگی، اقدامی حقوقی برای دریافت جریمه از طرف پاکستانی انجام نداده است.
رهبران سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند: دولت باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی پی (خط لوله صلح) در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.
احداث خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان یکی از پروژههای مهم دو کشور همسایه است. در عین حال تهران توانسته به تمامی تعهدات خود در این راستا عمل کرده و لوله انتقال گاز را به نزدیک مرز پاکستان رسانده است. اکنون انتظار میرود این پروژه با تلاش مسئولان پاکستانی و پایبندی به وعدههای رسمی این کشور در قرارداد گازی مشترک عملیاتی شود.
https://irna.ir/xjMmy7
**جهاد اسلامی: مقاومت توقف ندارد/ اتحاد و همدلی مبارزان فلسطینی بار دیگر تجلی یافت
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که راه مقاومت تا آزادسازی قدس شریف از دست صهیونیست های غاصب ادامه خواهد داشت.
"طارق سلمی"، سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در اظهاراتی با اشاره درگیری اخیر مقاومت با نظامیان صهیونیست تاکید کرد: یک مرحله از مراحل درگیری با اشغالگران به پایان رسید، اما مسیر مقاومت ادامه دارد و متوقف نخواهد شد.
وی افزود: به نیروهای مقاومت درود می فرستیم که در پاسخ به شهادت شیخ خضر عدنان توسط رژیم صهیونیستی اتحاد و همدلی را نشان دادند.
به دنبال شهادت روز گذشته (سه شنبه) شیخ "خضر عدنان" اسیر فلسطینی پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در زندانهای رژیم صهیونیستی و حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه، رزمندگان مقاومت سرزمین های اشغالی را هدف آماج موشک های خود قرار دادند.
به دنبال این حملات، آژیر شلیک راکت در شهرکهای صهیونیستی به صدا در آمد.
ارتش رژیم صهیونیستی سه شنبه شب از آغاز حمله هوایی این رژیم به نوار غزه خبر داد و به دنبال آن پهبادهای ارتش رژیم صهیونیستی نیز ۳ منطقه السفینه، البیدر و مناطق جنوبی محله زیتون در شهر غزه را هدف قرار دادند.
عصر روز (سه شنبه) نیز شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه واقع در جنوب فلسطین اشغالی، هدف حملات راکتی گروههای مقاومت فلسطین قرار گرفت که در نتیجه آن، ۶ شهرکنشین زخمی شدند.
حملات راکتی عصر دیروز سه شنبه که در پی شهادت شیخ «خضر عدنان» در زندانهای رژیم صهیونیستی انجام گرفته است، شهرکهای صهیونیستنشیبن «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» هدف قرار گرفتهاند.
منابع خبری اکنون از آرامش نسبی و شکننده در نوار غزه و سرزمین های اشغالی خبر دادند.
https://irna.ir/xjMmyC
**خبرگزاری فرانسه: سفر رئیسی به دمشق فصل نوینی را از روابط ایران و سوریه رقم می زند
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از سفر قریب الوقوع آیت الله سید ابراهیم رئیسی به دمشق، آن را نخستین سفر یک رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از آغاز جنگ داخلی سوریه و همزمان با افزایش تعاملات کشورهای منطقه با این دو متحد دیرینه دانست.
این خبرگزاری نوشت که در طول ۱۲ سال جنگ داخلی سوریه، تهران از این کشور حمایت اقتصادی، سیاسی و نظامی کرد و به آن یاری رساند تا مناطق از دست رفته را پس گیرد. اکنون و با تمرکز بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، بر بازسازی کشور، ایران نقش پیشتاز را در این مرحله نیز ایفا می کند.
در ادامه این گزارش آمده که این سفر تنها چند هفته پس از تجدید روابط تاریخی ایران و عربستان و در گرماگرم توفان دیپلماتیک در خاورمیانه و تغییر روابط کشورهای منطقه با تهران و دمشق انجام میشود.
به نوشته خبرنگار خبرگزاری فرانسه، مقدمات سفر رئیسی از روزها پیش در جریان بوده و موانع بتنی جلوی سفارت ایران برداشته شده است.
محمود احمدی نژاد آخرین رئیس جمهوری ایران بود که سپتامبر ۲۰۱۰ به دمشق سفر کرد. اسد از زمان شروع جنگ داخلی دو بار به طور رسمی به تهران سفر کرده که آخرین سفر وی در ماه مه ۲۰۲۲ انجام شد.
اسامه دنور، تحلیلگر مستقر در دمشق به خبرگزاری فرانسه گفت که این دیدار "برگ جدیدی را در روابط نزدیک دوجانبه خواهد گشود. "
این تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه این سفر "بر راهبردهای اقتصادی بلند مدت متمرکز خواهد بود"،خاطرنشان کرد که ایران "به شدت خود را بهعنوان یک مشارکت کننده در مرحله بازسازی مطرح کرده است. "
روزنامه سوری الوطن نیز گزارش داد که "تعداد زیادی توافقنامه و یادداشت تفاهم" از جمله در حوزه های "انرژی و برق" در سفر رئیسی امضا خواهند شد.
این روزنامه افزود که "رایزنی هایی نیز در مورد اختصاص خط اعتباری جدید ایران به سوریه برای سرمایه گذاری در بخش برق" انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که کمبود برق در این کشور می تواند به خاموشی های ۲۰ ساعته نیز منجر شود.
دنوره گفت که جو منطقه ای پس از نزدیکی عربستان و ایران، سفر رئیسی را "به هنگام" کرده است.
خبرگزاری فرانسه نوشت که اسد همچنین امیدوار است عادی سازی کامل روابط با پادشاهی های ثروتمند حاشیه خلیج فارس و سایر کشورهای عربی نیز به بازسازی سوریه کمک کند.
به گفته دنوره، پیش بینی می شود که روابط سوریه و ترکیه نیز مورد بحث قرار گیرد.
تهران عضوی از مذاکرات چهارجانبه با دمشق، مسکو و آنکارا برای ترمیم روابط سوریه و ترکیه است که در آغاز درگیری ها قطع شد.
https://irna.ir/xjMmB9
**مقام جمهوریخواه: آینده کمک غرب به اوکراین به ضدحمله علیه روسیه بستگی دارد
رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا در تشریح طرح واشنگتن برای پایان دادن به درگیری اوکراین گفت: موفقیت یا شکست ضدحملات مورد انتظار از سوی اوکراین علیه نیروهای روسیه، در تصمیمگیری درباره آینده کمکهای غرب به کییف نقش خواهد داشت.
مایکل مک کال رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ گفت بزودی شاهد ضد حملات خواهیم بود. من فکر می کنم ضد حملات بسیار مهم خواهند بود. موفقیت اوکراین از نگاه مردم آمریکا و جهان عاملی برای ادامه حمایت ها خواهد بود و در غیر این صورت تاثیری منفی خواهد داشت.
این نماینده ایالت تگزاس در تشریح سناریوی احتمالی بعد از آغاز ضدحملات اوکراین علیه مواضع روسیه پیش بینی کرد نیروهای اوکراینی در این ضدحملات پلی را در کریمه هدف قرار دهند و باراهبرد جسورانه باعث عقب نشینی نیروهای روسیه شوند.
به گفته وی، در این صورت کییف ممکن است درخواست آتش بس کند و سپس احتمال دارد بتوانیم مذاکره و در نهایت این بحران را حل کنیم.
جمهوریخواهان در حال حاضر اکثریت کوچکی را در مجلس نمایندگان آمریکا دارند و سنا و مجلس نمایندگان در کنترل دموکرات ها است. برخی از اعضای حزب جمهوریخواه منتقد مقدار سلاح ها، مهمات و پولی هستند که به کییف ارسال می شود. مک کال از جمله اعضای حزب جمهوریخواه است که ارسال کمک های بیشتر و سریع تری را خواستار شده.
اوکراین هفته ها است که وعده آغاز ضد حملات گسترده را داده اما مقام های متعددی درباره فقدان سلاح، مهمات و حتی شرایط آب و هوایی برای انجام این حملات شکایت دارند.
هفته گذشته فرمانده نیروهای ناتو در اروپا به کنگره گفت نیروهای کییف تاکنون ۹۸ درصد از تجهیزات زرهی وعده داده شده از سوی غرب را تحویل گرفته اند. مشاور ارشد ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین با رد این ادعای تلویزیون اوکراین، این براورد را بسیار بیش از واقعیت توصیف کرده است.
وزارت دفاع روسیه تخمین زده است که آمریکا و متحدانش تا دسامبر (آذر/دی) ۲۰۲۲ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سلاح، تجهیزات و مهمات به اوکراین تحویل داده اند. چندین دولت غربی اشاره کرده اند که ذخایر سلاح و مهمات آنها در حال حاضر رو به اتمام است و آماده سازی تولید برای تامین نیازهای کییف سال ها طول می کشد.
https://irna.ir/xjMmzc
**اهداف مهم سفر آیت الله رئیسی به سوریه از نگاه رسانه لبنانی
یک رسانه لبنانی در گزارشی سفر امروز آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه را «تاریخی» و نشان از «روابط راهبردی تهران - دمشق» توصیف و اهداف مهم آن را از نگاه خود تشریح کرد.
روزنامه البناء در آستانه سفر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دمشق در گزارشی نوشت که با این سفر تاریخی فضای بهبودی سوریه تکمیل خواهد شد زیرا فضاهای بوجود آمده نشان می دهد که در روند بازگشت روابط کشورهای عربی با سوریه و روابط راهبردی تهران و دمشق هیچگونه رقابتی وجود ندارد.
این روزنامه افزود که رویکردها درخصوص سوریه یکی شده است و آن رویکرد افزایش عناصر قدرت برای طرح اقتصادی، نظامی و سیاسی آن کشور است.
در بخش دیگر از این گزارش آمده است که این مسائل، محور توافقاتی خواهد بود که در سفر ابراهیم رئیسی به دمشق تحت نظارت وی و بشار اسد رئیس جمهور سوریه میان دو کشور به امضا خواهد رسید.
این رسانه عرب زبان نوشت که در این سفر به بخش اقتصادی به ویژه انرژی اهمیت زیادی داده خواهد شد و در کنار آن توافقات نظامی مهمی نیز امضا خواهد شد.
در بخش دیگر این گزارش نیز به گفت وگوی آیت الله رئیسی با شبکه لبنانی المیادین در آستانه سفر به دمشق و تاکید بر روابط قوی ایران و سوریه اشاره شده است.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی امروز چهارشنبه به دعوت رسمی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر خواهد کرد.
رئیس جمهور و هیات همراه، در سفر دو روزه خود به سوریه با مقامات عالی این کشور درباره راهکارهای تحکیم و تقویت روابط سیاسی و گسترش و ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین رایزنی خواهند داشت.
علاوه بر این رئیس جمهوری اسلامی ایران در این سفر در نشست مشترک تجار ایران و سوریه حضور یافته و با آنان به گفتگو و تبادل نظر خواهد پرداخت.
دیدار و گفتگو با ایرانیان مقیم و زیارت اماکن مقدسه سوریه از دیگر برنامههای سفر آیت الله رئیسی به سوریه است.
در این زمینه «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری در توئیتی نوشت: «غرب آسیا یک دوره تحول ژئوپلتیک ۱۲ ساله به شدت پرتنش را طی کرده که پیروز قطعی آن جمهوری اسلامی ایران و بازنده قطعی آن آمریکاست. جشن پیروزی مقاومت، در سفر آیت الله رئیسی به سوریه برگزار خواهد شد. رحمت الهی بر حاج قاسم شهید که به همه آموخت قدرت در میدان تنها راه موفقیت دیپلماسی است.»
لازم به ذکر است که سفر آیت الله رئیسی به کشور سوریه، نخستین دیدار یک رئیسجمهور اسلامی ایران از سوریه از سال ۲۰۱۱ و زمان آغاز بحران در این کشور خواهد بود. آخرین سفر یک رئیسجمهوری ایران به سوریه به آخرین روزهای سال ۱۳۸۸ بازمیگردد.
در مقابل اما «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه ۲ سفر به ایران داشتهاست. او در آخرین سفر خود که میانه اردیبهشت سال ۱۴۰۱ صورت گرفت، با مقام معظم رهبری دیدار کرد.
https://irna.ir/xjMmBS
**حماس: گروههای مقاومت وحدت ملی و میدانی را به تصویر کشیدند
سخنگوی جنبش حماس با تقدیر از پاسخ "اتاق عملیات مشترک" گروههای مقاومت فلسطین در غزه به تجاوزگری و جنایت های رژیم صهیونیستی تاکید کرد که این حماس همچنان شمشیر و سپر ملت فلسطین باقی خواهد ماند.
حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس از اقدام اتاق عملیات مشترک در پاسخ به جنایت ترور شهید شیخ خضر عدنان از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین از حمایت های ملت فلسطین از مقاومت تمجید و تاکید کرد که اتاق عملیات مشترک و گروه های مقاومت در نوار غزه در این دور از نبرد علیه اشغالگران، جلوه ای از وحدت ملی و میدانی شرافتمندانه را به تصویر کشیدند.
وی خاطرنشان کرد که جنبش حماس در تمامی زمینه های نظامی، سیاسی و رسانه ای نقش ایفا کرد تا دشمن صهیونیستی بهای جنایت خود را پرداخت کند.
حازم قاسم گفت که حماس حامی اسرا و شمشیر و سپر ملت فلسطین در هر نقطه ای خواهد بود.
شیخ "خضر عدنان" اسیر فلسطینی پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در زندانهای رژیم صهیونیستی دیروز به شهادت رسید. در پی این جنایت، مبارزان فلسطینی حملات راکتی خود را عصر دیروز سه شنبه به شهرکهای صهیونیستنشیبن «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» در سرزمین های اشغالی آغاز کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی و توپخانه ای خود قرار داد که بار دیگر با پاسخ موشکی رزمندگان مقاومت روبرو شد.
به دنبال این حملات موشکی، آژیر شلیک در شهرکهای صهیونیستی به صدا در آمد.
براساس گزارش منابع خبری، اکنون از آرامش در نوار غزه برقرار شده است.
https://irna.ir/xjMmDf
**سند ناکارآمدی تحریم های غرب؛ ادامه واردات کالا و فناوری اروپا به روسیه
فایننشال تایمز در مطلبی نوشت: یک شبکه روسی باوجود تحریمهای گسترده غرب به فناوری حساس شرکتهای اروپایی دسترسی داشته و واردات کالاهای گوناگون را ادامه میدهد.
یک شبکه روسی توانسته با دور زدن تحریم های غرب، به فناوری حساس شرکت های اتحادیه اروپا دست پیدا کرده و از آن برای جنگ در اوکراین استفاده نماید.
براساس تحقیقات این روزنامه انگلیسی، این شبکه تحت عنوان سرنیا که برای تهیه کالاهای مختلف از جمله ریزتراشه و مهمات راه اندازی شده، توانسته است با وجود تحریمهای آمریکا در مارس ۲۰۲۲، دستگاه های صنعتی را از آلمان و فنلاند وارد کند.
فایننشال تایمز در ادامه می نویسد، توانایی این دست شبکه های تدارکاتی روسیه برای فعالیت در اروپا، چالش دولتهای غربی برای خنثی کردن اقدامات مسکو در دور شدن تحریم ها را نشان می دهد.
براساس این گزارش، وزارت دادگستری آمریکا سرنیا را متهم به کار بر روی فعالیت های تدارکاتی بسیار حساس و طبقه بندی شده از طرف آژانس جاسوسی افاسبی روسیه کرده است. گفته می شود سایر مشتریان سرنیا سرویس اطلاعات خارجی کرملین معروف به SVR ، شرکت دفاعی دولتی روس تک، وزارت دفاع روسیه و روس اتم هستند.
این روزنامه همچنین براساس اطلاعات بدست آمده دریافته است که باوجود آنچه که «تحریم های فلج کننده اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه» خوانده می شود، یک شرکت روسی از زمان آغاز جنگ در اوکراین ۹۰۰ هزار دلار مواد، از جمله ریزتراشه ها و اقلام برای تولیدات صنعتی به طور عمده از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، خریداری کرده است.
براساس سوابق گمرکی، این شرکت همچنین ۲۵۳ هزار دلار برد مدار مجتمع را از یک شرکت کوچک در سنگاپور خریداری کرده که اقلامش توسط گروه های نیمه هادی آمریکایی و آلمانی ساخته می شوند.
مرکز امنیت جدید آمریکا نیز در ماه اکتبر گذشته (مهر ۱۴۰۱) در گزارشی عنوان کرد که روسیه به دلیل تحریم های بسیار، به واردات موازی از طریق بازار سیاه یا زنجیرهای از شرکتهایی که برای پوشش کاربر نهایی طراحی شدهاند روی آورده است. (واردات موازی یا خاکستری بدون اجازه صاحب مالکیت معنوی از کشور دیگری وارد می شود).
برایان نلسون یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا نیز در سفری که اوایل ماه جاری میلادی به کشورهای سوئیس، اتریش، ایتالیا و آلمان داشت، نسبت به دور زدون تحریم ها از سوی روسیه و خرید تجهیزات پیشرفته از کشورهای غربی هشدار داد.
https://irna.ir/xjMmDh
**فارن پالیسی: تحریمهای غرب به افزایش همکاریهای ایران و روسیه منجر شد
تارنمای نشریه آمریکایی در گزارشی از همکاریهای رو به رشد ایران و روسیه، نیاز دو کشور برای دور زدن تحریمها را یکی از دلایل مهم شکوفایی پیوندهای اقتصادی تهران و مسکو دانست.
فارن پالیسی در گزارش خود به سفرهای مکرر فرستاده ویژه رئیس جمهوری روسیه به ایران اشاره کرد و آورد: ایگور لویتین (Igor Levitin) یکی از مشاوران ولادیمیر پوتین است که مدام به ایران سفر می کند. وی به تازگی دو بار به تهران سفر کرده و در شش ماه گذشته در مجموع پنج بار به ایران رفته است.
لویتین در آخرین سفر خود با مقام های ایرانی از جمله محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری و هماهنگ کننده عالی اقتصادی و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد. سفرهای مکرر لویتین به مذاکرات تهران و مسکو برای تکمیل کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب (INSTC) که اقیانوس هند را از طریق ایران به روسیه متصل میکند، مرتبط است.
به نوشته فارن پالیسی، دور زدن تحریم های غرب بزرگترین عامل موثر برای روابط اقتصادی نزدیکتر میان روسیه و ایران بوده است. تسهیل تجارت فیمابین، تسریع در تکمیل کریدور و اتصال سیستم های بانکی دو کشور برای تسهیل تراکنش های مالی از جمله اهداف این همکاری ها است.
در ادامه این گزارش که دیروز (۱۲ اردیبهشت) انتشار یافت، با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی روسیه از طریق تنگه های تحت کنترل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آمده است: بزرگترین مشتریان غلات روسیه، الجزایر، مصر، ایران، اسرائیل، لیبی، پاکستان، عربستان سعودی، سودان و ترکیه هستند و این محموله ها باید از طریق تنگه بسفر تحت کنترل ترکیه به آنها برسد.
این تنگه از نظر فنی در قلمرو ناتو قرار دارد و مسکو نگران است که این سازمان دسترسی روسیه را به آن محدود کند. ترکیه پیش از این مانع از عبور کشتی های جنگی روس مستقر در دریای سیاه و دسترسی آنها به دریای اژه شده بود.
اگر مخاطرات استفاده از تنگه بسفر بیش از اندازه شود، ایران می تواند به روسیه اجازه دهد تا از طریق راه آهن و به نحوی موثرتر به بسیاری از بازارهای مذکور دسترسی یابد. ایران همچنین مایل است از کریدور برای صادرات کالاهای کشاورزی خود به بازار روسیه و رقابت با کالاهای کشاورزی ترکیه بهره برداری کند. از این رو کریدور به عنوان یک راه کار مرضی الطرفین به نظر می رسد.
نویسنده فارن پالیسی با اشاره به سرمایه گذاری های جدید مسکو در ایران نوشت: روسیه ممکن است متفاوت از چین عمل کرده و بندر چابهار را به مرکز منطقه ای جابجایی کالا تبدیل کند. در واقع، این کشور با رقم ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار به بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ایران تبدیل شده است.
این نشریه با طرح این سوال «اگر تهران و مسکو در حوزه انرژی رقیب یکدیگر هستند، آیا سرمایهگذاری روسیه در ایران، از جمله در چابهار، نقض غرض به نظر نمی رسد؟»، پاسخ داد که سرمایه گذاری روسیه در حوزه نفت و گاز ایران، سود خالص برای مسکو به همراه دارد. با توجه به اینکه تحریمها میزان فروش نفت ایران را به شدت محدود میکنند (و ایران نمیتواند صادرات خود را بسیار بیشتر از سطح فعلی افزایش دهد)، تولید نفت و گاز بیشتر در ایران به معنای از دست دادن سهم بازار روسیه نخواهد بود.
علاوه بر این، روسیه با سرمایه گذاری در پروژههای زیربنایی ایران، میتواند بر بخشهای نفت و گاز و صادرات ایران تأثیرگذار باشد که با توجه به آنکه دو کشور دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان هستند، این امر بسیار مهم قلمداد می شود.
https://irna.ir/xjMmDM
**اسلحه سازی، اولویت اروپا برای توسعه اقتصادی
کمیسیون اروپا امروز از طرحی برای راه اندازی تولید مهمات توپخانه رونمایی می کند. به گفته منابع سیاسی هدف از این طرح، اولویت قراردادن صنعت اسلحهسازی در جهت توسعه اقتصادی است.
خبرگزاری تاس به نقل از منابع مستقل سیاسی در بروکسل اعلام کرد که کمیسیون اروپا در حال آماده سازی بستهای از اسناد برای سرعت بخشیدن به روند نظامیسازی اقتصاد اتحادیه اروپا است و در این راستا صنعت اسلحهسازی را یکی از اولویتهای توسعه اقتصادی خود قرار داده است.
براساس این گزارش، در مسیر آماده سازی این بسته، صنعت تسلیحات و مهمات در کنار انرژی سبز و تولید پاک، به عنوان یکی از حوزه های مورد اولویت توسعه اقتصادی اتحادیه اروپا نامیده خواهد شد.
در بخشی از اسناد این بسته، کمیسیون اروپا امروز (چهارشنبه) از طرحی در جهت راه اندازی تولید مهمات توپخانه رونمایی میکند. موسسات اتحادیه اروپا و کشورهای عضو 1.5 میلیارد یورو برای این طرح سرمایه گذاری میکنند.
یک سیاستمدار اروپایی به خبرگزاری تاس گفت: کمیسیون اروپا و اعضای اتحادیه در حال هماهنگسازی طرحی برای اولویت دادن به تأمین بودجه صنعت نظامی و تولید مهمات هستند.
این خبرگزاری به نقل از یک منبع آگاه دیگر نوشت: کمسیون اروپا در چندین سند آماده شده، اولویت را به تقویت تولیدات دفاعی اختصاص داده و نزدیکترین هدف کوتاه مدت، افزایش تولید گلولههای توپ 155 میلیمتری، خمپاره انداز و انواع مختلف موشکهای سطحبهسطح و سطحبههوا به منظور ارسال به اوکراین و پر کردن زرادخانههای اروپا است.
این منبع آگاه که در گزارش تاس اشاره ای به نامش نشده است، مدعی شده است: کمیسیون اروپا امروز نقشه راه افزایش تولید مهمات را ارائه می کند و 500 میلیون یورو از بودجه اتحادیه اروپا و یک میلیارد یورو از بنیاد صلح اروپا به این هدف اختصاص داده می شود.
اولویت قرار گرفتن ساخت تسلیحات نظامی برای اروپا درحالی در اولویت قرار گرفته است که سازندگان تسلیحات اروپایی از رقابت با صنایع نظامی ایالات متحده که بزرگترین تامین کننده تسلیحات و تجهیزات نظامی برای کشورهای ناتو است، هراس دارند.
https://irna.ir/xjMmyW
**اقدام تحریکآمیز آمریکا علیه روسیه با اعزام نیرو به فنلاند
هفتهنامه نیوزویک گزارش داد آمریکا ممکن است بزودی با امضای یک توافق همکاری دفاعی، نیروهایش را به پایگاهی در نزدیکی مرز روسیه با فنلاند اعزام کند؛ اقدامی که از تلاشهای تحریک آمیز واشنگتن علیه روسیه پرده بر میدارد.
تلاش آمریکا برای اعزام نیرو به پایگاهی در فنلاند که به نوشته هفته نامه «نیوزویک» بستگی به موفقیت توافق همکاری بین هلسینکی و واشنگتن دارد، بخشی از تلاش های واشنگتن است که نه تنها دست از تحریم مسکو برنداشته و کشورهای دیگر را ترغیب به تحریم می کند بلکه با دخالت در امور کشورهای همسایه، مسکو را وادار به واکنش می کند.
نیوزویک در گزارشی نوشت: روزنامه هلسینکی سانُمات به نقل از میکائیل آنتل معاون سیاسی وزیر خارجه فنلاند عنوان کرد که مذاکرات درباره توافق همکاری دفاعی جدید بین این کشور و آمریکا ممکن است اجازه ساخت یک ساختار نظامی مهم را در خاک فنلاند ارائه دهد. این توافق پیشنهادی سلاح های هسته ای را پوشش نمی دهد.
آنتل که ریاست مذاکرات دوجانبه در پایتخت فنلاند را برعهده دارد مدعیست این توافق، عضویت اخیر فنلاند در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تقویت خواهد کرد.
این مقام فنلاندی اظهار داشت، توافق همکاری جدید این اجازه را می دهد که نیروهای آمریکایی وارد فنلاند شوند و امکان سرمایه گذاری در بخش زیرساخت ها از طریق منابع مالی اختصاص یافته از سوی کنگره به پنتاگون را فراهم می کند.
هر گونه توافق نهایی در این زمینه به تایید پارلمان نیاز دارد و به نوشته روزنامه هلسینکی سانمات انتظار می رود مذاکرات دو کشور در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه یابد.
فنلاند در نهایت در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) گذشته به بهانه تهاجم روسیه به اوکراین به ناتو پیوست.
هر چند اکثر فنلاندی ها طرفدار عضویت در ناتو بودند، نظرسنجیها نشان میدهد که آنها در مورد حضور نیروهای خارجی اختلاف نظر دارند. نظرسنجی در ماه ژانویه (دی/ بهمن) که توسط شبکه MTV فنلاند انجام شد، نشان داد که فقط ۳۹ درصد از پاسخ دهندگان از استقرار یک پایگاه دائمی ناتو حمایت کردند.
متی پسو (Matti Pesu) محقق ارشد موسسه روابط بینالملل فنلاند، به هفته نامه نیوزویک گفته است که هلسینکی حضور نظامی آمریکا در فنلاند را - حتی در مقیاس کوچک - در تلاشهای گستردهتر برای جلوگیری از تهاجم روسیه، مهم ارزیابی کند.
https://irna.ir/xjMmFk
**هنیه: پیکر شهید عدنان باید تحویل شود/ آماده هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن هستیم
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بر لزوم تحویل دادن پیکر شهید «شیخ خضر عدنان» از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین به خانواده وی تاکید کرد و گفت که مقاومت برای هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن صهیونیست آماده است.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی از وفاداری ملت فلسطین و مقاومت شجاع آن به شهید شیخ خضر عدنان و دیگر اسرای فلسطینی تقدیر و تشکر کرد.
شیخ خضر عدنان از رهبران اسیر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در کرانه باختری پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در زندانهای رژیم صهیونیستی دیروز به شهادت رسید و در پی این جنایت، مبارزان فلسطینی حملات راکتی خود را عصر دیروز سه شنبه به شهرکهای صهیونیستنشیبن از جمله «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» در سرزمین های اشغالی آغاز کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی و توپخانه ای خود قرار داد که بار دیگر با پاسخ موشکی رزمندگان مقاومت روبرو شد.
اسماعیل هنیه تاکید کرد که مقاومت حتی یک لحظه هم از انجام وظیفه خود در نبرد با اشغالگران به ویژه در غزه درنگ نکرده است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت که مقاومت با عملکرد یکپارچه کنونی خود ثابت کرد که اعتبار راهبردی مردم فلسطین، اسیران فلسطینی و مقدسات اسلامی بوده و برای هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن آمادگی دارد.
وی خاطرنشان کرد که به تمام واسطه ها تاکید کردیم که پیکر شهید خضر عدنان باید به خانواده اش تحویل داده شود تا مورد تجلیل و تکریم قرار گیرد.
پیش از این، حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس با تقدیر از پاسخ "اتاق عملیات مشترک" گروههای مقاومت فلسطین در غزه به تجاوزگری و جنایت های رژیم صهیونیستی تاکید کرد که این حماس همچنان شمشیر و سپر ملت فلسطین باقی خواهد ماند.
https://irna.ir/xjMmFY
**الوطن سوریه: تهران و دمشق توافقنامه متعدد اقتصادی امضا میکنند
روزنامه الوطن سوریه نوشت که در سفر جاری آیت الله دکتر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به دمشق توافقنامه های همکاری متعددی در زمینه اقتصادی امضا خواهد شد.
روزنامه الوطن سوریه امروز (چهارشنبه) درباره سفر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دمشق نوشت که مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهوری ایران در کاخ «الشعب» دمشق برگزار میشود و سپس «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و آیت الله رئیسی در خصوص توسعه روابط راهبردی دوجانبه در سطوح مختلف به ویژه اقتصادی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
به گفته منابع آگاه که روزنامه الوطن با آنها گفت و گو کرده است، در جریان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه تعداد زیادی موافقت نامه همکاری اقتصادی به ویژه در زمینه برق، انرژی، نفت و همچنین توافقنامه همکاری راهبردی جامع بین دو کشور امضا خواهد شد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی بشار اسد همتای سوری خود وارد دمشق شد و در فرودگاه بین المللی این شهر مورد استقبال «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت سوریه قرار گرفت.
این نخستین سفر خارجی آیت الله رئیسی در سال ۱۴۰۲ و یازدهمین سفر خارجی وی در ۲۰ ماه اخیر است.
پس از استقبال از رییس جمهور در فرودگاه، آیت الله رئیسی و هیات همراه عازم کاخ ریاست جمهوری سوریه می شوند تا روسای جمهور ایران و سوریه دیدار رسمی خود را برگزار کنند.
سفیر و اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران و روسای دستگاههای دولتی و نهادها برای استقبال از رییس جمهور در فرودگاه دمشق حاضر شده بودند.
https://irna.ir/xjMmGB
**استقبال رسمی بشار اسد از رئیس جمهور اسلامی ایران
مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور سوریه از آیتالله رئیسی در مجموعه کاخ مردم دمشق برگزار شد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز چهارشنبه با دعوت رسمی و بهمنظور سفری دو روزه وارد سوریه شده بود، در کاخ مردم این کشور مورد استقبال رسمی بشار اسد قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمی ابتدا سرود ملی دو کشور نواخته شد و پس از اینکه روسای جمهور از یگان تشریفات سان دیدند، آیتالله رئیسی و بشار اسد، مقامات عالیرتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند.
پس از مراسم استقبال رسمی نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور به ریاست روسای جمهور برگزار خواهد شد.
گزارشها حاکیست جمعی از شهروندان سوری برای استقبال از رئیس جمهور کشورمان و هیئت همراه در محل فرودگاه بینالمللی دمشق حضور یافتند.
استقبال کنندگان از رئیس جمهور کشورمان با در دست داشتن تصاویری از آیتالله رئیسی و بشار اسد و شهدای مقاومت، از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور پس از ۱۳ سال بحران و جنگ، ابراز خرسندی کردند.
آیتالله رئیسی هم با توقف و حضوری کوتاه در مسیر، به ابراز احساسات استقبالکنندگان مردمی پاسخ داد.
https://irna.ir/xjMmJ3
**اذعان رسانههای آمریکایی به نفوذ فزاینده بریکس در آینده تجارت جهانی
فاکس نیوز در مطلبی ضمن اذعان به نفوذ فزاینده گروه بریکس بر تجارت جهانی به نقل از چند رسانه آمریکایی دیگر نوشت که اشتیاق کشورها از سراسر جهان برای پیوستن به این گروه رو به افزایش است.
گروه بریکس به رهبری چین و روسیه (گروهی متشکل از اقتصادهای نوظهور که عنوان آن از حرف اول نام کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی میآید) از درخواست عضویت ۱۹ کشور پیش از نشست ماه ژوئن (خرداد/تیر) خبر داد که حاکی از افزایش نفوذ این گروه در سراسر خاورمیانه و آفریقا است. گفته می شود نام متحدان آمریکا از جمله مصر، اندونزی و آرژانتین در میان کشورهای مشتاق برای پیوستن به بریکس توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
این شبکه خبری با اشاره به مصاحبه اخیر خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ با آنیل سوکلال سفیر بریکس در آفریقای جنوبی به نقل از این مقام نوشت: ۱۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به بریکس را ارائه داده اند و ۶ کشور دیگر نیز به صورت غیر رسمی خواهان عضویت هستند. ضمن آنکه هر روز بر تعداد این کشورها اضافه می شود.
این گروه که در ابتدا از برزیل، روسیه، هند و چین تشکیل شد، توسط شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی گلدمن ساکس در سال ۲۰۰۱ بریک نامگذاری شد. لازم به ذکر است این نامگذاری پیش از پیوستن آفریقای جنوبی به این گروه بود و در نهایت و پس از پیوستن آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰، نام آن به بریکس تغییر یافت. یک اقتصاددان در این خصوص پیش بینی کرده است که کشورهای عضو بریکس با پویاترین اقتصاد تا سال ۲۰۵۰ بر تجارت جهانی تسلط پیدا خواهند کرد.
این شبکه خبری در این مطلب آورده است: سال گذشته چین برای نخستین بار به عنوان رئیس این گروه ایده توسعه را مطرح کرد و نشان داد که می توان در مقام مقابله با تسلط سازمان ملل بر کشورهای توسعه یافته در بدنه جهانی وارد عمل شد.
براساس گزارش ها، در حال حاضر عربستان سعودی و ایران که هر دو به تازگی به سازمان همکاری شانگهای پیوسته اند، مشتاق عضویت در بریکس هم هستند. تمایل مصر، بحرین، الجزایر، آرژانتین و اندونزی برای پیوستن به این گروه اقتصادی نیز نشان دهنده وسعت جهانی است که بریکس به دنبال آن است.
نشریه آمریکایی فارن پالیسی نیز به تازگی در مطلبی یادآور شد که بریکس ظرفیت داشتن یک ارز مشترک را در میان اعضای خود دارد که می تواند به راحتی قدرت دلار را در سطح بینالمللی به چالش بکشد و آن را تضعیف کند.
جوزف دابلیو سالیوان مشاور ارشد گروه مشاوره ای لیندزی مستقر در واشنگتن و مشاور ویژه و عضو پیشین شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید در دوران دونالد ترامپ در این خصوص معتقد است که ارز مورد حمایت بریکس میتواند دلار آمریکا را به عنوان ارز ذخیره کنار بزند. وی در ادامه خاطرنشان کرد که چنین ارزی توانایی جایگزینی دلار و در کمترین حالت ایجاد تزلزل در جایگاه دلار را دارد.
این اقتصاددان آمریکایی با این وجود تاکید کرد: هرچند سلطه دلار به احتمال زیاد یک شبه به پایان نمی رسد، اما ارز احتمالی بریکس فرسایش آرام سلطه آن را کلید می زند.
https://irna.ir/xjMmJt
**رئیس سازمان هواپیمایی سوریه: فعالیت فرودگاه حلب تا چند روز آینده از سرگرفته میشود
رئیس سازمان هواپیمایی مسافربری سوریه پیش بینی کرد که تا چند روز آینده عملیات تعمیر و نگهداری باند فرودگاه بین المللی حلب که در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی آسیب دیده است، پایان یابد و این فرودگاه به مدار خدمت بازگردد.
«باسم منصور» رئیس سازمان هواپیمایی مسافربری سوریه امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با روزنامه الوطن اظهار داشت: فرود هواپیماهای مسافربری فرودگاه حلب به فرودگاه دمشق و فرود هواپیماهای باری و کمک رسانی به فرودگاههای دمشق و لاذقیه منتقل شدند.
وی با بیان اینکه کادر فنی این سازمان عملیات شناسایی آسیبها و از بین بردن آثار آنها را که در اثر حملات بمب افکن های رژیم صهیونیستی حادث شده، آغاز کردهاند، ابراز امیدواری کرد که با شروع عملیات تعمیرات باند فرودگاه حلب که با همکاری کارگاههای سازمان و شرکتهای ملی ذیربط انجام میشود کار تعمیر و نگهداری این باند طی چند روز آینده به پایان برسد و این فرودگاه به مدار خدمت بازگردانده شود.
رئیس سازمان هواپیمایی سوریه افزود: پس از حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه حلب شکایتی به سازمان بین المللی هوانوردی (ICAO) علیه رژیم اسرائیل ارائه کردیم.
در این پیوند، وزارت امور خارجه سوریه در بیانیهای اعلام کرده کرد که سیاستهای خصمانه رژیم صهیونیستی چیزی جز تلاشی ناکام برای بر هم زدن کارتهای منطقه و فعالیتهای دیپلماتیک جاری که با هدف بازگرداندن امنیت و ثبات به منطقه انجام میشود، نیست.
در این بیانیه با اشاره به اینکه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به جنایات خود علیه مردم سوریه ادامه دهد، افزود: این جنایات از جمله حمله اخیر به فرودگاه حلب در سایه چتر حمایت دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی انجام میشود.
وزارت امور خارجه سوریه در بیانیه خود این حمله تروریستی رژیم اسرائیل را به شدت محکوم کرده و نسبت به ادامه انجام این حملات هشدار داد و بار دیگر از دبیرخانه سازمان ملل متحد و شورای امنیت خواست سکوت خود را برای تحقق مسئولیتهای خود بر اساس منشور سازمان ملل و پایان دادن به سیاستهای خصمانه رژیم صهیونیستی و پاسخگو کردن عاملان آن و تضمینعدم تکرار آنها بشکنند.
حوالی ساعت ۲۳ و ۳۵ دقیقه دوشنبه شب هفته جاری بمب افکن های رژیم صهیونیستی با انجام حمله هوایی از سمت جنوب شرق حلب فرودگاه بین المللی و چند نقطه در اطراف این شهر را هدف قرار داد.
بر اساس اعلام رسانههای سوریه در این حمله هوایی سه نظامی سوری شهید و هفت نفر دیگر از جمله ۲ غیرنظامی نیز زخمی شدند و خسارتهایی نیز برجای گذاشت و فرودگاه بین المللی حلب از فعالیت خارج شد.
بامداد شنبه هفته جاری نیز چهار بمب افکن اف-۱۵ رژیم صهیونیستی از دریای مدیترانه از طریق بخش شمالی لبنان به زیرساختهای غیرنظامی در استان حمص حمله موشکی انجام دادنده بودند.
بمب افکن های رژیم صهیونیستی ۱۲ فروردین ماه نیز شهر حمص و حومه آن را بمباران کرده بودند.
بامداد چهارشنبه و پنجشنبه (۹ و ۱۰ فروردین ماه) هم جنوب دمشق از سوی جنگندههای صهیونیستی بمباران شد.
این تجاوزهای هوایی رژیم اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر بارها به دمشق و مناطق مختلف سوریه حمله هوایی کرده که با رهگیری به موقع پدافند هوایی سوریه برخی از این حملات دفع شده است.
https://irna.ir/xjMmHy
**تحلیلگر عرب: ایران و سوریه در حال چیدن ثمره پیروزی هستند
یک تحلیلگر بارز جهان عرب سفر کنونی آیت الله دکتر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه را از لحاظ اقتصادی، سیاسی و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت که تهران و دمشق در حال چیدن ثمره پیروزی خود هستند.
«نور علی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی بارز جهان عرب امروز چهارشنبه در یادداشتی در روزنامه «رای الیوم» به سفر کنونی آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دمشق از جنبه های مهم سیاسی،اقتصادی، راهبردی و نظامی پرداخت و نوشت: سفر آیت الله رئیسی به دمشق در کانون نگاه محافل سیاسی قرار گرفته است. دلیل اهمیت سفر این است که موضوعات مهمی مورد بحث و گفت وگوی دو طرف در میز مذاکره قرار خواهد داشت.
به گفته این تحلیلگر، همانطور که سوریه و ایران به عنوان دو هم پیمان مسیری سرنوشت ساز و پر چالش و پرهزینه را تاکنون با یکدیگر طی کرده اند، امروز نیز مفهوم ائتلاف خود را با آمادگی مشترک برای بهره برداری از این پیروزی (بر تروریستها و حامیان منطقه ای و غربی آنها در سوریه) تحکیم می بخشند تا وارد صحنه جدیدی در منطقه شوند.
نور علی افزود: سفر جاری رئیس جمهوری ایران به سوریه در بحبوحه تحرکات دیپلماتیک منطقهای صورت می گیرد؛ تحرکاتی که صحنه سیاسی را از زمان توافق بین ریاض و تهران دگرگون کرده است. از سرگیری روابط بین ریاض و تهران و تصمیم عربستان برای شروع مجدد روابط دیپلماتیک با سوریه، درهای کشورهای عربی دیگر را برای برقراری مجدد رابطه با دمشق باز کرده است.
این نویسنده اضافه کرد: هرچند تحکیم و تثبیت وضعیت میدانی و نظامی سوریه با هماهنگی نظامی ایران، سوریه، روسیه و حزب الله لبنان از سالها پیش توانست که پروژه سرنگونی دولت سوریه را خنثی کرده و به شکست بکشاند اما چالشی که این هم پیمانان بعد از پیروزی در میدان نظامی با آن روبه رو شدند، بازگرداندن سوریه به وضعیت طبیعی خود و ترمیم آثار جنگ ویرانگر و به طور مشخص، بهبود وضعیت اقتصادی این کشور بوده است؛ خصوصا که دولت های آمریکا اعم از جمهوری خواه و دموکرات بر اعمال تحریم های شدید علیه سوریه با هدف جلوگیری از بهره برداری دمشق از این پیروزی نظامی، اصرار و پافشاری کرده اند.
به گفته نور علی، سفر رئیسجمهوری ایران به دمشق و همکاری های اقتصادی دو طرف به این دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است که می تواند با تقویت بنیان ها و روابط اقتصادی، محاصره اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه ملت سوریه را خنثی کرده و در هم بشکند.
این تحلیلگر افزود: سفر آیت الله رئیسی به دمشق همراه با آغاز بازسازی سوریه خواهد بود و در این زمینه، چندین توافق و تفاهم نامه به امضا خواهد رسید؛ مساله ای که خلاف خواسته آمریکا و شرکای غربی آن است. در این سفر توافقنامه و یادداشتهای تفاهم در زمینههای مختلف همکاری به ویژه در حوزه انرژی و برق به امضا می رسدز همچنین مذاکرات درباره راه اندازی خط اعتباری جدید ایران به سوریه جهت سرمایهگذاری در بخش برق صورت خواهد گرفت و امکان ارائه کمک در تعمیر نیروگاهها نیز بررسی خواهد شد.
این تحلیلگر از تشکیل هفت کمیته تخصصی شامل کمیته امور بانکی، مالی و بیمه برای تبادل و انتقال مستقیم وجه بین دو کشور، کمیته امور سرمایهگذاری به منظور بررسی مسائل برق و تمرکز بر اولویتها در خصوص خط اعتباری ایران و زمینه تولید انرژی، کمیته مربوط به پرونده نفت به منظور بررسی موضوعاتی از جمله صادرات مواد پتروشیمی و سرمایهگذاری در حوزههای مختلف، کمیته پرونده حمل و نقل برای بررسی مسائل گذرگاه خط ریلی، افزایش پروازها بین دو کشور، کمک به ناوگان سوریه، تامین نیروی انسانی، افتتاح بندر «الحمیدیه» و خطوط دریایی سازمان یافته بین دو کشور، کمیته امور بازرگانی و صنعتی و ساخت شهرهای صنعتی و قانون تامین مالی، کمیته امور کشاورزی و کمیته امور گردشگری از جمله گردشگری دینی با هدف ورود ۵۰ هزار زائر ایرانی به سوریه است.
نور علی همچنین با اشاره به اهمیت سفر آیت الله رئیسی به سوریه از جنبه سیاسی نوشت: سفر آیت الله رئیسی به سوریه در حالی صورت میگیرد که کشورهای عربی در حال گشودن درهای خود بر روی سوریه هستند و همزمان ایران نیز در حال بهبود روابط خود با کشورهای عربی است و تهران همه اینها را دراین چارچوب میبیند که منطقه در حال دور شدن از سلطه آمریکا است و کشورها با یکدیگر در مسیر مدیریت مشترک منطقه گام بر می دارند.
این تحلیلگر در پایان از دیدگاه خود "همکاری دمشق و تهران برای تغییر معادلات در آسمان سوریه و متوقف کردن حملات تجاوزگرانه رژیم اسرائیل به شهرهای سوریه را یکی دیگر از موضوعات برجسته و مهم دیگر این سفر" دانست و نوشت: ممکن است در این سفر تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ شود که ساخت معادله بازدارندگی در آسمان سوریه را نمایان و مقتضیات این معادله از جنبه های نظامی و سیاسی را مهیا کند.
https://irna.ir/xjMmzq
**موافقت احتمالی آمریکا با فروش سامانه موشک ضدکشتی به لتونی
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد وزارت خارجه آمریکا احتمالا با فروش سامانه موشکی دفاع ساحلی و تجهیزات مربوطه به لتونی را به ارزش تخمینی ۱۱۰ میلیون دلار، موافقت کرده است.
این برنامه فروش سلاح درحالی است که تقاضای اروپا برای تسلیحات آمریکایی رو به افزایش است؛ با این وجود فهرست خرید اروپاییها به جای تمرکز بر اقلام بزرگ مانند جت جنگی و تانک، بر روی اقلام ارزانتر و کمتر پیچیده از جمله موشک، توپخانه و هواپیمای بدون سرنشین متمرکز است که ثابت شده برای تلاش های اوکراین در جنگ حیاتی با روسیه هستند.
براساس اعلام پنتاگون، این بسته تسلیحاتی تعداد نامشخصی موشک تاکتیکی و آموزشی، سکوهای عملیاتی متحرک، تجهیزات یکپارچهسازی و پشتیبانی و همچنین قطعات یدکی و پشتیبانی فنی را شامل می شود.
براساس این گزارش، آژانس همکاری امنیتی دفاعی پنتاگون دیروز (سه شنبه) کنگره را از این فروش احتمالی مطلع کرد.
برغم تایید احتمالی وزارت امور خارجه آمریکا، این اطلاعیه نشان نمیدهد که قراردادی امضا شده یا مذاکرات به نتیجه رسیده است.
https://irna.ir/xjMmFD
**پذیرش مدارک تحصیلی دانشگاههای معتبر ایران و روسیه در مرحله نهایی است
رایزن علمی سفارت ایران در مسکو با اشاره به توافق قبلی دولتهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه شناسایی مدارک تحصیلی دانشگاههای معتبر دو کشور توسط طرفین، گفت: این تفاهمنامه در مرحله نهایی در مسیر اجرایی شدن است.
هادی گودرزی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو افزود: در پیوند با این تفاهمنامه که طی چهارسال گذشته بر روی آن مذاکرات و تبادل نظرهایی بین تهران و مسکو صورت گرفته است، طرف روس اصلاحات و پیشنهادهای نهایی خود را ارائه کرده است و آخرین بررسی های فنی و حقوقی طرف ایرانی نیز در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت نهایی شدن این تفاهم نامه،دانشگاه های معتبر دو کشور، همه مدارک تحصیلی طرف مقابل از مقطع کارشناسی تا دکترا را به رسمیت می شناسند و دیگر مشکلی در ارتباط با تأیید مدارک دانشگاه های معتبر دو کشور نخواهیم داشت.
موضوع پذیرش مدارک تحصیلی دانشگاه های معتبر دو کشور از موضوعات مورد بررسی در ششمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه بود که هفتم و هشتم اردیبهشت ماه جاری در مسکو برگزار شد.
ابتدا باید نسل جوان روس را با دانشگاه های ایران آشنا کرد
رایزن علمی سفارت ایران در مسکو در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره فراهم شدن بستر تحصیل دانشجویان روس در دانشگاه های کشورمان با توجه به تحصیل حدود ۶ هزار ایرانی در دانشگاه های روسیه نیز گفت: سطح کنونی مناسبات ایران و روسیه، فرصت مغتنمی برای توسعه مناسبات علمی، فرهنگی و تبادل و پذیرش دانشجویان فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: اتفاقا موضوع تحصیل جوانان روس در دانشگاه های ایران مورد نظر و توجه طرفین است و البته باید برای تحقق آن و ایجاد انگیزه لازم، باید نسل جوان روسیه را با وضعیت دانشگاه ها و تحصیل در مراکز آموزش عالی ایران آشنا کنیم که این موضوع در دستور کار قرار دارد.
https://irna.ir/xjMmLW
**تحلیلگر اوکراینی: آمریکا به دنبال نابودی صنایع ما و روس هراسی است
یک وبلاگنویس، خبرنگار و تحلیلگر نظامی اوکراینی تاکید کرد: آمریکا به دنبال نابودی صنایع کشورمان و رواج روس هراسی بوده و از طریق فروش گاز گران به اروپا صدها میلیارد دلار سود داشته است.
میخائیل اونوفرینکو در مصاحبه اختصاصی با ایرنا با اشاره به تبعات تحریم آمریکا علیه روسیه برای اروپا تصریح کرد: یک سال است که ایالات متحده گاز خود را چندین برابر گرانتر از روسیه، به اروپا میفروشد و بر اساس گزارش های موجود، ایالات متحده چهارصد میلیارد دلار در سال گذشته از این تحویلها، درآمد اضافه داشته است.
این صاحبنظر ساکن کریمه در پاسخ به سوالی در مورد ریشه های جنگ کنونی و نقش آمریکا گفت: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده تلاش کرد تا به تمام سرزمینهای باقی مانده پس از فروپاشی شوروی نفوذ کند.
وی اضافه کرد: ایالات متحده در اوکراین دو هدف را دنبال می کند؛ هدف اول نابودی صنعت داخلی اوکراین است تا این صنایع در اختیار مخالفان آمریکا قرار نگیرد. مهمترین آن هم صنعت هوافضاست و البته مابقی صنایع را هم فراموش نکرده اند. هدف دوم رواج روسهراسی و پرورش انواع گروههای نئونازی است که در هر دو موفق شدند.
اونوفرینکو ادامه داد: مقدمه جنگ فعلی به این صورت بود که ابتدا کودتای مسلحانه صورت گرفت. آمریکایی ها بی درنگ به قدرت رسیدند و جنگ در دونباس آغاز شد؛ جایی که اکثراً جمعیت روسزبان زندگی میکنند و نمیخواستند در برابر روی کار آمدن رژیمی با سیاست روسهراسی تسلیم شوند.
آمریکا ذینفع اصلی جنگ اوکراین است
وی اظهار داشت: این اتفاقات سال های اخیر، دلیل عملیات ویژهای است که از یک سال پیش توسط روسیه در حال انجام است. بنابراین نقش آمریکا واضح است. آنها ذینفعان اصلی هستند و سعی میکنند روسیه را از این طریق تضعیف کنند.
اونوفرینکو هدف از تحریمهای گازی آمریکا علیه روسیه را سود فوقالعاده شرکتهای فراملیتی آمریکا دانست و ادامه داد: در واقع با منفجر کردن جریانهای شمالی و قطع گاز روسیه به اروپا، به دنبال ضربه به روسیه و اجبار اروپا به خرید گرانتر هستند.
اونوفرینکو افزود: یک سال است که ایالات متحده گاز خود را چندین برابر گرانتر از روسیه، به اروپا میفروشد. به گزارش اندیشکدههای غربی، ایالات متحده چهارصد میلیارد دلار در سال گذشته از این تحویلها، درآمد اضافه داشته است.
وی اضافه کرد: در نتیجه این سیاست سودجویانه آمریکایی، اروپاییها هزینههای بالاتری میپردازند. شرکت هایی که وابستگی بیشتری به گاز دارند و توان تامین هزینه ها را ندارند، بسته می شوند و بیکاری و نارضایتی مردم در حال افزایش است.
اونوفرینکو با اشاره به حمایت مردم روسیه از جنگ جاری گفت: حجم کمکهای ارائه شده توسط جامعه شهروندان به رهبران نظامی روسیه در عملیات ویژه هنگفت است. این میزان از وحدت جامعه و چنین تقاضای یکپارچهای از رهبری کشور، کار را برای کسانی که در داخل روسیه از دیدگاههای آمریکا طرفداری میکنند، سخت کرده است. این وحدت حتی در زمان جنگ جهانی دوم هم وجود نداشته است.
https://irna.ir/xjMmMk
**گروندبرگ: رایزنیهای سازنده در صنعا را با عمانیها و سعودیها در میان میگذارم
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن با اشاره به گفت وگوهای سازنده خود در صنعا، از سفر امروزش به استان عدن خبر داد و افزود: رایزنی هایم با یمنی ها را با مسئولان عمانی و سعودی در میان خواهم گذاشت.
«هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفت: رایزنی های صریح، مفصل و سازنده در صنعا داشتم و اظهاراتی که شنیدم مرا به ادامه این کار تشویق کرد.
وی افزود: امروز به عدن خواهم رفت و نظرات آن ها را در خصوص پیشبرد امور خواهم شنید.
گروندبرگ اضافه کرد که رایزنی هایم با مسئولان یمنی را با مسئولان عمانی و سعودی در میان خواهم گذاشت.
فرستاده ویژه سازمان ملل تاکید کرد که تمام طرف ها باید برای پایان دادن به درگیری ها، تصمیم های شجاعانه اتخاذ کنند و همکاری های منطقه ای منجر به ایجاد فضاهای مناسب می شود.
وی گفت که بوجود آمدن چنین فرصت هایی بسیار ارزشمند اما خطراتی نیز با آن همراه است و اکنون زمان آن رسیده که گفت وگوها ادامه یابد.
بر اساس این گزارش، یک هیات عربستانی شامگاه شنبه (۱۹ فروردین ماه) وارد صنعا شد. این سفر بی سابقه و نخستین سفر یک هیات عربستانی به صنعا پس از آغاز جنگ علیه یمن در فروردین ماه ۱۳۹۴ بود، طرفین برای نشان دادن حسن نیت خود با آزادی ۹۰۰ اسیر از دو طرف موافقت کردند.
پیش از این نیز خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع یمنی نوشته بود که آتش بس جدید ممکن است حاوی چندین نکته از جمله از سرگیری صادرات نفت از میادین نفتی در جنوب و از مارب در شمال، لغو تمام محدودیتها در بندر الحدیده، گسترش پروازها به فرودگاه صنعا و باز کردن تمام راهها بین مناطقی باشد که تحت کنترل دولت نجات ملی یمن و قسمتهایی که تحت کنترل نیروهای وفادار به دولت مستعفی یمن است.
https://irna.ir/xjMmMN
**ادعای آمریکا: ایران یک نفتکش را در تنگه هرمز توقیف کرد
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا امروز ادعا کرد: ایران امروز چهارشنبه یک نفتکش با پرچم پاناما را در تنگه هرمز توقیف کرده است.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نام این نفتکش را «نیووی» معرفی و مدعی شد که نیروهای سپاه پاسداران ایران این کشتی را توقیف کردند.
نیروی دریایی آمریکا تصاویری را منتشر کرده که نشان می دهد کشتیهای کوچک گاردی این نفتکش را محاصره کرده اند.
طبق بیانیه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، این نفتکش دوبی را ترک کرده بود و در حال حرکت به سمت بندر الفجیره در امارات بود که بنابر ادعای نیروی دریایی آمریکا در میانه راه توقیف شد.
https://irna.ir/xjMmNv
**زلزله کابل پایتخت افغانستان را لرزاند
به گزارش طلع نیوز دقایقی پیش زلزلهای نسبتاً شدیدی کابل را لرزاند.
دقایقی پیش زلزله کابل را لرزاند گزارش های اولیه می گوید قدرت این زلزله کابل ۵.۶ ریشتر بوده و مرکز آن ولسوالی یمگان بدخشان بوده است.
از خسارات احتمالی این زمینلرزه تا کنون جزئیاتی در دسترس نیست.
https://irna.ir/xjMmNj
**آیتالله رئیسی:امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه و مقاومت کاملاً اثبات شده است
رئیس جمهور گفت: امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه، انطباق این مسیر با عقلانیت و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاههای ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شدهاند که این موضع، بهحق و عادلانه بوده است.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی و بشار اسد روسای جمهور ایران و سوریه ظهر امروز (۱۳ اردیبهشت ماه) به وقت محلی در کاخ ریاست جمهوری در دمشق با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
روسای جمهور ایران و سوریه در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه دو کشور با تاکید بر اینکه روابط تهران و دمشق، حتی در دورههای سخت و دشوار هم با وجود طوفانهای شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده است، تصریح کردند: تغییرات منطقهای و فرامنطقهای بسیار، نتوانسته بر روابط بردارانه دو کشور تاثیر بگذارد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی بعداز ظهر امروز - چهارشنبه - در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه ایران و سوریه که به ریاست وی و رئیس جمهور سوریه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از پیروزی دولت و ملت سوریه و جبهه مقاومت در برابر تروریسم و عبور از دوران سخت، گفت: تغییرات منطقهای و فرامنطقهای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تاثیر بگذارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: روابط ایران و سوریه با خون شهدای عزیز ما به خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده و این اسم رمز پایداری و استحکام روابط دو کشور است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: دولت و ملت سوریه دشواریها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند و امروز میتوانیم بگوییم که شما این مشکلات را پشت سر گذاشتید و با وجود تهدیدها و تحریمهایی که علیه شما تحمیل شد، توانستید پیروز شوید.
رئیس جمهور در ادامه متذکر شد: امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه، انطباق این مسیر با عقلانیت و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاههای ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شدهاند که این موضع، بهحق و عادلانه بوده است.
آیتالله رئیسی با تاکید بر حمایت و کمک ایران به تحقق صلح پایدار، ثبات و آرامش در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی همانطور که در مبارزه با تروریسم در کنار دولت و ملت سوریه ایستاد، در عرصه آبادانی و پیشرفت نیز در کنار برادران سوری خود خواهد ماند.
«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز در این نشست، با قدردانی از مواضع و حمایتهای جمهوری اسلامی از دولت و ملت سوریه در روزهای سخت و بحرانی این کشور گفت: دولت و ملت سوریه محبتها و کمکهای برادران ایرانی خود را فراموش نخواهند کرد.
رئیس جمهور سوریه خواستار نقشآفرینی بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور و حضور مؤثر در بازسازی مناطق جنگزده شد.
بشار اسد تصریح کرد: روابط سوریه و ایران، روابط غنی و مملو از تجارب است؛ به این دلیل که حتی در دورههای سخت و دشوار هم با وجود طوفانهای شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده است.
در این دیدار، روسای جمهور ایران و سوریه با اشاره به امضای اسناد همکاری بین دو کشور، بر اهمیت «برنامه جامع همکاریهای راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» در جهت تامین منافع دو ملت و سایر ملتهای منطقه تاکید کردند.
https://irna.ir/xjMmMc
**شنیده شدن صدای انفجار مهیب در خارطوم و تداوم درگیریها
منابع خبری بعد از ظهر امروز چهارشنبه از تداوم درگیریها میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان در خارطوم و همچنین شنیده شدن صدای چند انفجار مهیب در مرکز این شهر خبر میدهند.
خبرنگار شبکه الجزیره در سودان اعلام کرد که دور جدیدی از درگیریها میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع این کشور در مرکز خارطوم و اطراف کاخ «الجمهوری» شکل گرفته است.
الجزیره همچنین از شنیده شدن صدای چند انفجار مهیب در مرکز خارطوم خبر داد.
در همین راستا، نیروهای پشتیبانی سریع نیز اعلام کرد: حمله نیروهای ذخیره مرکزی پلیس به مواضع خود در مرکز خارطوم را دفع کردیم.
خبرنگار الجزیره در ادامه گزارش داد که دود شدیدی در اطراف ایستگاه حمل و نقل «جکسون» در مرکز خارطوم در آسمان مشاهده میشود.
صبح امروز نیز منابع خبری اعلام کردند: انفجار شدیدی مرکز شهر خارطوم را لرزاند و به دنبال آن، ستون هایی از دود در اطراف کاخ ریاست جمهوری به هوا برخاست.
این انفجار و درگیریها درحالی صورت میگیرد که «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «محمد حمدان دقلو» (معروف به حمیدتی) فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع برای یک آتش بس از فردا ۴ ماه مه، به مدت یک هفته توافق کردهاند.
درگیریهای مسلحانه در سودان بین دوطرف بر سر قدرت از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
https://irna.ir/xjMmP7
**رابرت کندی: ۳۰۰ هزار اوکراینی در جنگ آمریکا علیه روسیه کشته شدند
نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که ۳۰۰ هزار اوکراینی در جنگ آمریکا علیه روسیه که دلایل ژئوپلیتیک دارد، کشته شدند.
رابرت کندی دیروز (۱۲ اردیبهشت) به برنامه اینترنتی آنهرد (Unherd) گفت: لوید آستین (وزیر دفاع آمریکا) در آوریل (فروردین/ اردیبهشت) ۲۰۲۲، گفته بود هدف ما در اینجا از پای درآوردن ارتش روسیه است. از پای درآوردن یعنی چه؟ یعنی به کشتن دادن اوکراینی ها.
وی افزود: ما ۳۰۰ هزار اوکراینی را قربانی کردهایم. فرمانده یگان نیروهای ویژه اوکراین گفته که ۸۰ درصد از نیروهایش کشته یا زخمی شدهاند و نمی توان این واحد را بازسازی کرد.
این سیاستمدار دموکرات که سخنانش از سوی جریان اصلی رسانه های آمریکایی نادیده گرفته می شود، پیشتر در کارزار انتخاباتی خود گفته بود: برزیل و پاکستان تصمیم گرفته اند در تجارت خود از ارز چین استفاده کرده و از دلار دور شوند.
وی اضافه کرد: می توانید تصور کنید این تصمیم چه هزینه ای برای ما خواهد داشت؟ اگر دلار آمریکا ارز غالب در جهان نباشد، ما سالانه ۷۵۰ میلیارد دلار ضرر خواهیم کرد. این یکی از عواقب جنگ هایی است که ادامه دارد. ما باید آن را بررسی کنیم.
https://irna.ir/xjMmNS
**روسیه: حمله پهپادی به کاخ کرملین و سوءقصد به جان پوتین خنثی شد
روسیه در میانه تشدید درگیری در جبهههای جنگ با اوکراین اعلام کرد که یک حمله پهپادی به کاخ کرملین را خنثی کرد.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین امروز چهارشنبه اعلام کرد که شب گذشته کییف با انجام حمله پهپادی به کاخ کرملین قصد جان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه کرده بود.
طبق بیانیه کاخ کرملین، دو پهپاد به سوی کاخ کرملین در حرکت بودند اما با کمک سامانههای جنگی الکترونیک سرویسهای امنیتی روسیه سرنگون شدند و این حمله هیچ خسارت جانی یا مالی به همراه نداشت.
در این بیانیه آمده است: در نتیجه سقوط پهپادها و پراکندگی اجزای آنها در محدوده کاخ کرملین تلفات یا خسارتی به همراه نداشت.
دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که در زمان این حمله پوتین در کاخ کرملین حضور نداشته است.
در همین حال دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین گفت که رژه سالگرد روز پیروزی در نهم ماه مه در میدان سرخ مسکو امسال طبق برنامه انجام میشود.
شهردار مسکو نیز امروز چهارشنبه اطلاع داد که ممنوعیت پرواز برای پهپادها در شهر اعلام شده به غیر از آنهایی که با تصمیم مقامهای دولتی اجازه پرواز میگیرند.
شهردار مسکو بیان کرد که این تصمیم برای جلوگیری از استفاده بدون مجوز پهپاد اتخاذ شده اما هیچ اشارهای به حمله شب گذشته به کاخ کرملین نداشت. پوتین در حال حاضر در اقامتگاه ریاست جمهوری در نوو- اوگاریاوو در غرب پایتخت حضور دارد.
کاخ کرملین همچنین اعلام کرد که در واکنش به حمله پهپادی به اقامتگاه رئیس جمهوری، روسیه حق تلافی در هر جا که لازم باشد را برای خود محفوظ میداند.
طبق اعلام کاخ کرملین، روسیه این را یک اقدام تروریستی از پیش برنامهریزی شده و سوقصد به جان رئیس جمهور میداند. این حادثه پیش از رژه روز پیروزی در نهم ماه مه انجام شد که مهمانان خارجی قرار است در آن حاضر باشند.
https://irna.ir/xjMmQT
**رسانه صهیونیست:بازدارندگی ما فرسایش یافته است/حماس و جهاد اسلامی معادله جدید ترسیم میکنند
یک رسانه صهیونیست با اشاره به حملات راکتی روز گذشته گروه های مقاومت به شهرک های صهیونیست نشین نوشت هدف از این حملات در روز روشن؛ ایجاد معادله جدیدی از سوی حماس و جهاد اسلامی در غزه بود و بیانگر آن است که توان بازدارندگی رژیم اسرائیل در وضعیت فرسایش مستمر قرار دارد.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» با انتشار یادداشتی به قلم «یوشی یهوشع» خبرنگار خود در این باره نوشت: پاسخ رژیم اسرائیل به شلیک موشک از نوار غزه، فرصتی از دست رفته برای بهبود وضعیت امنیتی خود در آینده نزدیک و احیای توان بازدارندگی آن است که در منطقه کاهش یافته، نکته این است که گروههای مقاومت فلسطین اکنون به خود اجازه میدهند که در روز روشن موشک پرتاب کنند.
یهوشع در این یادداشت آورده است، جنبشهای حماس و جهاد اسلامی به دنبال ترسیم معادله جدیدی با رژیم صهیونیستی هستند و در این زمینه نیز موفق عمل کردهاند و در مقابل، اسرائیل نه تنها در اتفاقات جنوب غزه، بلکه در اتفاقات شمال سرزمین های اشغالی (مرز لبنان) در جریان تعطیلات عید یهودی «فصح» (پاک) بسیار ضعیف عمل کرده است.
در ادامه این یادداشت آمده که واکنش رژیم صهیونیستی به موشکهای شلیک شده از نوار غزه ، شب هنگام و دیر صورت گرفت و هزینه سنگینی برای گروههای مقاومت در غزه به همراه نداشت، این درحالی است که دهها هزار شهرکنشین زیر آتش این موشکها بودند، شب را در پناهگاهها سپری کردند و صبح نیز با دستورالعملهای سرویسهای امنیتی، زندگی روزمره خود را از سر گرفتند.
یهوشع نوشت: موشک باران شهرکها از غزه در روز روشن و همزمان با اوج تردد اسرائیلیها انجام و باعث شد که زندگی عادی آنها با اضطراب و ناامیدی ادامه یابد.
این خبرنگار صهیونیستی ادامه داد: هدف از موشکباران گروه های مقاومت در روز روشن؛ ایجاد معادله جدیدی از سوی حماس و جهاد اسلامی در غزه بود و بیانگر آن است که توان بازدارندگی رژیم اسرائیل در وضعیت فرسایش مستمر قرار دارد و همچنین سیاست مهار و واکنشهای بررسی شده به چنین رویدادهایی نامتناسب بوده است.
«شیخ خضر عدنان» از رهبران اسیر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در کرانه باختری دیروز پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و در پی این جنایت، مبارزان فلسطینی حملات راکتی خود را عصر دیروز سه شنبه به شهرکهای صهیونیستنشیبن از جمله «سدیروت»، «نیرعام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» در سرزمین های اشغالی آغاز کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی و توپخانه ای خود قرار داد که بار دیگر با پاسخ موشکی رزمندگان مقاومت روبرو شد. هم اکنون با میانجیگری برخی طرفها، آرامش در غزه برقرار شده است.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس امروز چهارشنبه بر لزوم تحویل پیکر شهید عدنان به خانواده وی تاکید کرد و گفت که مقاومت برای هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن صهیونیست آماده است.
https://irna.ir/xjMmQ9
**کویتیها ایران واقعی را معرفی میکنند
جمعی از فعالان پرطرفدار و تاثیرگذار شبکههای اجتماعی کویت که برای بازدید از چهار استان اصفهان، کردستان، هرمزگان و تهران به ایران سفر کردهاند، در کنار جاذبههای گردشگری، مهماننوازی ایرانیها، توسعهیافتگی شهرها، رویدادهای بومی جذاب ایران را به مخاطبان خود معرفی میکنند.
گردشگری و صنایعدستی، جمعی از فعالان پرطرفدار و تاثیرگذار شبکههای اجتماعی کویت به میزبانی مشترک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و بخش خصوصی از جاذبههای گردشگری چهار استان اصفهان، کردستان، هرمزگان و تهران دیدن خواهند کرد تا ایران واقعی را در سطحی گسترده به مخاطبان خود معرفی کنند.
سیده گلبانو خاوری معاون دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی و گروه ۸ نفره افراد تاثیرگذار در فضای مجازی از کشور کویت در محل کاخ موزه سعدآباد درباره مباحث مشترک در حوزه گردشگری به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در این نشست مهمانان کویتی ضمن آشنایی با انواع محصولات گردشگری در ایران به صورت مشخص با ظرفیتهای گردشگری سلامت، طبیعتگردی، خوراک آشنا شدند و امکان برگزاری تورهای آشناسازی ویژه تصمیمسازان و فعالان گردشگری این کشور را یکی از فرصتهای مهیا برای ارتباط وآشنایی بیشتر دو کشور مطرح کردند.
تمرکز جمهوری اسلامی ایران نسبت به جذب گردشگران خارجی از کشورهای همسایه، ایجاد امکان حضور و مشارکت دوسویه در رویدادها و نمایشگاههای خارجی و نیز حمایت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از فعالیت بخش خصوصی و ارتباط فعالین این حوزه با یکدیگر، از جمله سرفصل مواردی بوده است که توسط معاون دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی مطرح شد.
فعالان رسانهای کویتی نیز با تاکید بر اینکه ایران واقعی بسیار جذاب است به نکاتی از جمله مهماننوازی ایرانیها، میزان توسعهیافتگی شهرها، وجود زیرساختهای متنوع گردشگری و نیز فعالیت مراکز تجاری مدرن شهری در کنار رویدادهای بومی جذاب از جمله گلابگیری کاشان و همچنین فعالیتهای ورزشی طبیعی شامل اسکی روی برف، به عنوان دریافت و تجربه سفرشان عنوان و نیاز به بهبود وضعیت سرویسهای بهداشتی را یکی از اولویتهای مهم موجود در کشور مطرح کردند.
طبق هماهنگی صورت گرفته افراد تاثیرگذار در فضای مجازی کشور کویت پس از اتمام سفرشان و بازدید از استانهای اصفهان، کردستان، هرمزگان و تهران محتوای دریافتی را در سطحی گسترده منتشر خواهند کرد.
https://irna.ir/xjMmRd
**خشم همپیمانان نتانیاهو از ضعف کابینه در برابر موشکهای مقاومت/تجمع اعتراضی شهرکنشینان
به دنبال موج حملات موشکی مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه در واکنش به شهادت «خضر عدنان» فرمانده اسیر جنبش جهاد اسلامی در زندان رژیم صهیونیستی، دو حزب تندرو همپیمان نخستوزیر این رژیم از ضعف کابینه در پاسخگویی به این حملات به شدت انتقاد کردند.
ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با حملات موشکی شب گذشته و بامداد امروز چهارشنبه مقاومت فلسطین و پاسخ به این حملات اعتراض دو حزب تندروی «صهیونیسم دینی» به رهبری «بزالل اسموتریچ» و حزب «عوتسما یهودیت» به رهبری «ایتامار بن گویر» به عنوان دو همپیمان اصلی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم را به همراه داشته است.
برپایه این گزارش، «تزیوی سوکوت» یکی از اعضای کنست (پارلمان) از حزب صهیونیسم دینی گفت: آنچه ما شب گذشته علیه غزه انجام دادیم با موضع ما فاصله زیادی دارد.
وی افزود: میخواهم ساختمانهای ویران شده و ترورهای زیادی را ببینم.
سوکوت ادامه داد: باید پیامی روشن به حماس میفرستادیم، چیزی نامتناسب که آنها انتظارش را نداشتند، چراکه حماس بر غزه مسلط است.
در همین راستا، حزب «عوتسما یهودیت» (قدرت یهودی) نیز اعلام کرد که به دلیل واکنش ضعیف کابینه علیه حملات غزه در روند رای گیری در کِنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) شرکت نخواهد کرد.
این حزب در بیانیهای تاکید کرد: ما در حال بررسی اقدامات بیشتر هستیم و جلسه ویژه عوتسما یهودیت را در شهرک (صهیونیست نشین) «سدیروت» برگزار خواهیم کرد.
پاسخ ضعیف رژیم صهیونیستی به حملات مقاومت فلسطین همچنین اعتراض شهرک نشینان صهیونیست مجاور نوار غزه را به همراه داشته است.
در همین راستا، ساکنان شهرک صهیونیست نشین سدیروت در مجاورت مرز غزه اعلام کردند که امشب رأس ساعت ۲۰ به وقت محلی برای تظاهرات علیه واکنش ضعیف کابینه نتانیاهو به حملات غزه تجمع و تظاهرات خواهند کرد.
شیخ خضر عدنان از رهبران اسیر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در کرانه باختری دیروز پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و در پی این جنایت، مبارزان فلسطینی حملات راکتی خود را عصر دیروز سه شنبه به شهرکهای صهیونیستنشیبن از جمله «سدیروت»، «نیر عام»، «ایرز»، «ایبیم» و «شعار هنیگیف» در سرزمین های اشغالی آغاز کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی و توپخانه ای خود قرار داد که بار دیگر با پاسخ موشکی رزمندگان مقاومت روبرو شد. هم اکنون با میانجیگری برخی طرفها، آرامش در غزه برقرار شده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس امروز چهارشنبه بر لزوم تحویل دادن پیکر شهید «شیخ خضر عدنان» از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین به خانواده وی تاکید کرد و گفت که مقاومت برای هرگونه سناریوی احتمالی در نبرد با دشمن صهیونیست آماده است.
https://irna.ir/xjMmQX
**امضای ۱۵ سند همکاری میان ایران و سوریه با حضور رئیسی و اسد
۱۵ سند همکاری ایران و سوریه با حضور روسای جمهور دو کشور امضا شد.
۱۵ سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه روز چهارشنبه با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و بشار اسد روسای جمهور دو کشور به امضا رسید.
روسای جمهور ایران و سوریه در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه دو کشور با اشاره به امضای اسناد همکاری دو کشور، بر اهمیت «برنامه جامع همکاریهای راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» در جهت تامین منافع دو ملت و سایر ملتهای منطقه تاکید کردند.
آیتالله رئیسی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از پیروزی دولت و ملت سوریه و جبهه مقاومت در برابر تروریسم و عبور از دوران سخت، گفت: تغییرات منطقهای و فرامنطقهای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تاثیر بگذارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: روابط ایران و سوریه با خون شهدای عزیز ما به خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده و این اسم رمز پایداری و استحکام روابط دو کشور است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: دولت و ملت سوریه دشواریها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند و امروز میتوانیم بگوییم که شما این مشکلات را پشت سر گذاشتید و با وجود تهدیدها و تحریمهایی که علیه شما تحمیل شد، توانستید پیروز شوید.
رئیس جمهور در ادامه متذکر شد: امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه، انطباق این مسیر با عقلانیت و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاههای ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شدهاند که این موضع، بهحق و عادلانه بوده است.
آیتالله رئیسی با تاکید بر حمایت و کمک ایران به تحقق صلح پایدار، ثبات و آرامش در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی همانطور که در مبارزه با تروریسم در کنار دولت و ملت سوریه ایستاد، در عرصه آبادانی و پیشرفت نیز در کنار برادران سوری خود خواهد ماند.
«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز در این نشست، با قدردانی از مواضع و حمایتهای جمهوری اسلامی از دولت و ملت سوریه در روزهای سخت و بحرانی این کشور گفت: دولت و ملت سوریه محبتها و کمکهای برادران ایرانی خود را فراموش نخواهند کرد.
رئیس جمهور سوریه خواستار نقشآفرینی بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور و حضور مؤثر در بازسازی مناطق جنگزده شد.
بشار اسد تصریح کرد: روابط سوریه و ایران، روابط غنی و مملو از تجارب است؛ به این دلیل که حتی در دورههای سخت و دشوار هم با وجود طوفانهای شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده است.
https://irna.ir/xjMmSd
**نماینده سوری: روابط دمشق - تهران فراتر از رابطه سنتی میان دو متحد است
«خالد العبود» از اعضای مجلس سوریه در سخنانی همزمان با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به کشورش گفت که روابط دمشق و تهران بالاتر از یک رابطه سنتی و فراتر از معنای تاریخی و سنتی روابط بینالملل است.
العبود امروز چهارشنبه در گفتوگو با شبکه المیادین در این باره اظهار داشت: روابط سوریه و ایران دیگر یک رابطه سنتی میان دو کشور متحد یا دو کشوری که روابط بینالملل کلاسیک دارند، نیست و این رابطه به دلیل مراحل متعدد خود توسعه یافته و رشد کرده و شکلهای مختلفی به خود گرفت و از معنای تاریخی و مشخص روابط بینالملل فراتر رفته است.
وی گفت: برای این رابطه دو سطح شکل گرفته است، از یکسو رابطه دو کشور به معنای طبیعی تاریخی، به معنای روابط بینالملل تاریخی است که در اشکال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی اجتماعی کاملاً مشهود بوده و در طیف وسیعی از قراردادهای متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تجلی یافته است، این جنبه از این رابطه مانند روابط هر یک از دو کشور با برخی دیگر از کشورهای جهان است.
العبود تاکید کرد: سطح دیگری در این رابطه وجود دارد و در عمق همکاری که به نقطه دفاع مشترک از یک سرنوشت رسیده است خلاصه میشود، این مسئله کاملا در موضع سوریه در قبال تجاوز (جنگ تحمیلی هشت ساله) به ایران در بیش از یک برهه تاریخی و همسویی کامل سوریه در دفاع از این کشور و نیز موضع ایران و همسویی کامل آن با سوریه برای دفاع از دمشق، کاملا واضح و مشهود است.
این نماینده سوری ادامه داد: ایران بر امنیت و ثبات منطقه اصرار دارد، به این معنا که مشتاق روابط عادی میان کشورهای منطقه و همچنین روابط بسیار عادی میان سوریه و کشورهای منطقه است. این دقیقاً همان کاری است که در چارچوب ازسرگیری روابط سوریه و ترکیه انجام میدهد، علاوه بر این همچنین از نزدیکی روابط سوریه و اعراب حمایت مطلق میکند.
وی درباره پیامهای سفر رئیس جمهوری ایران به سوریه نیز تاکید کرد: مرحله جدیدی وجود دارد که منطقه درحال عبور از آن است و این مرحلهای است که سوریه و ایران برای رسیدن به آن تلاش کردند.
العبود در این باره افزود: سوریه و ایران بر این باورند که ورود به این مرحله جدید نیازمند سازماندهی سرفصل های مهم در روابط سوریه و ایران است، زیرا طیف وسیعی از سرفصل ها وجود دارد که باید از نظر اقتصادی مورد استفاده قرار گیرند و به این سمت سوق داده شوند تا تغییرات این مرحله متناسب شوند.
این نماینده سوری همچنین اعلام کرد: مجموعهای از توافقات اقتصادی جدید وجود خواهد داشت که ماهیت این رابطه را بیان میکند و متناسب با ماهیت مرحلهای است که منطقه درحال عبور از آن است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی بشار اسد همتای سوری خود برای سفری دو روزه وارد دمشق شد و در فرودگاه بین المللی این شهر مورد استقبال «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت سوریه قرار گرفت. ر
این نخستین سفر خارجی آیت الله رئیسی در سال ۱۴۰۲ و یازدهمین سفر خارجی وی در ۲۰ ماه اخیر است.
پس از استقبال از رییس جمهور در فرودگاه، آیت الله رئیسی با بشار اسد در کاخ ریاست جمهوری در دمشق یکدیگر دیدار و گفتوگو کرد.
https://irna.ir/xjMmSc
**روسیه نسبت به استفاده ناتو از خاک فنلاند هشدار داد
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که مسکو در صورت استفاده پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از خاک فنلاند اقدامات تلافیجویانه انجام خواهد داد.
ماریا زاخارووا روز چهارشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: اگر ناتو از خاک فنلاند استفاده کند، روسیه مجبور خواهد شد اقدامات تلافی جویانه نظامی - فنی و سایر اقدامات تلافی جویانه را انجام دهد.
وی گفت: ما از نزدیک برنامه های ناتو در مورد فنلاند را دنبال میکنیم و در صورت لازم قادر به اقدامات تلافی جویانه هستیم.
دیپلمات ارشد روسی به توافقنامهای اشاره کرد که به آمریکا اجازه میدهد از خاک فنلاند استفاده کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که مسکو چنین طرح هایی را از دست دادن حاکمیت هلسینکی میداند.
زاخارووا گفت: با این حال، هم خود فنلاند و هم ناتو باید بدانند که اقدام اروپای شمالی با اعزام نیروهای نظامی تنها به افزایش تنشهای نظامی و سیاسی در این منطقه کمک میکند.
https://irna.ir/xjMmSt
**شهروندان سوری: سفر آیت الله رئیسی گام بلندی برای حل مشکلات اقتصادی
شهروندان سوری با حضور گسترده در آیین استقبال از آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان، این سفر را گام برای حل مشکلات اقتصادی مردم مظلوم و مقاوم سوریه خواندند.
شهروندان سوری سفر رییس جمهور کشورمان به دمشق را آغاز فصل نوینی از همکاری های دو کشور مسلمان و برادر در منطقه خوانده و همچنین این سفر را یافتن راهکار برای خروج مشکلات مردم مظلوم سوریه عنوان کردند.
تعداد زیادی از شهروندان سوری که از روزهای گذشته خود را آماده استقبال از آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی کرده بودند صبح امروز چهارشنبه همزمان با آغاز سفر دو روزه رییس دولت سیزدهم به دمشق با حضور در این استقبال از رییس جمهور و هیات عالی رتبه همراه ایشان در فرودگاه دمشق ضمن استقبال گرم و بی نظیر این سفر را بسیار با اهمیت توصیف کردند.
جمال محمود از اهالی شهر دمشق که همراه با فرزندان خردسال خود در این آیین شرکت کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت : یکی از بهترین روزهای خود را در استقبال از مردی که برای حل مشکلات کشور همسایه و مسلمان در دمشق حاضر شد، سبری می کنم و از این بابت که فرزندان خود را به استقبال آورده ام شادمان هستم.
وی با اشاره به کمک های کشور جمهوری اسلامی ایران به سوریه در زمان حملات نیروهای تروریستی به کشورش تاکید کرد : سوری ها هیچ زمان اقدامات مثبت ایران را فراموش نمی کنند.
جمال که برادر یک شهید جبهه مقاومت بوده و تصویر برادر خود را نیز به همراه دارد درباره موضوعات و مشکلات اقتصادی مردم سوریه گغت: بعد از شکست داعش سوریه نیاز به سازندگی در زیرساختها و کارخانجات خود را دارد و در این مهم کشور جمهوری اسلامی بادارا بودن توان اقتصادی و تکنولوژی قطعا می تواند به سوریه کمک کند.
شهروندان سوری دیگر که دوستی دو کشور را مربوط به سالهای گذشته می دانستند نیز از حضور آیت الله ردیسی در دمشق ابراز رضایت داشتند و اعلام کردند حمایت ایران از سوریه با این سفر قطعا تداوم خواهد داشت.
استقبال مردمی کمنظیر از رئیسجمهور در سوریه
رئیسجمهور همچنین در مسیر فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری سوریه، مورد استقبال پرشور مردم این کشور قرار گرفت. استقبالکنندگان از رئیس جمهور کشورمان با در دست داشتن تصاویری از آیتالله رئیسی و بشار اسد و شهدای مقاومت، از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور پس از ۱۳ سال بحران و جنگ، ابراز خرسندی کردند.
آیتالله رئیسی هم با توقف و حضوری کوتاه در مسیر، به ابراز احساسات استقبالکنندگان مردمی پاسخ داد.
در مراسم استقبال رسمی، پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور، رؤسای جمهور دو کشور از یگان تشریفات سان دیدند و مقامات عالیرتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند.
آیتالله رئیسی و بشار اسد پس از برگزاری مراسم رسمی استقبال در کاخ ریاست جمهوری سوریه، با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
https://irna.ir/xjMmS8
**جروزالمپست: سفر رئیسی نمایش اتحاد تهران-دمشق و تهدیدی برای تل آویو است
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» سفر کنونی رئیسجمهوری اسلامی ایران به سوریه را نمایش اتحاد بین دو کشور و تهدیدی برای موجودیت رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» ایران را متحد کلیدی سوریه توصیف کرد و نوشت: سفر رئیسی نمایش اتحاد دو کشور است.
این روزنامه صهیونیستی هیات اعزامی همراه رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه را هیاتی بزرگ متشکل از مقامات ارشد اقتصادی و نفتی ایران اعلام کرد و افزود: هدف از سفر این هیات، امضای توافقنامه هایی است که به دو کشور کمک کنند تحریم های غرب را دور بزنند.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» افزود: این سفر بسیار مهم است و توافقاتی که امضا خواهد شد، نماد اتحاد تهران - دمشق و نفوذ منطقه ای ایران است.
آیتالله رئیسی صبح امروز چهارشنبه در صدر هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به دعوت رسمی «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه و با بدرقه «محمد مخبر» معاون اول رئیسجمهور و حجتالاسلام والمسلمین «محسن قمی» معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای دولت عازم دمشق شد.
آیتالله رئیسی نخستین در اولین سفر خارجی خود در سال ۱۴۰۲ امروز عازم سوریه شد و در فرودگاه دمشق مورد استقبال وزیر محمدسامر الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت سوریه قرار گرفت و پس از آن راهی کاخ ریاست جمهوری سوریه شد تا مراسم رسمی استقبال توسط همتای سوری برگزار شود.
رئیسجمهور همچنین در مسیر فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری سوریه، مورد استقبال پرشور مردم این کشور قرار گرفت. استقبالکنندگان از رئیس جمهور کشورمان با در دست داشتن تصاویری از آیتالله رئیسی و بشار اسد و شهدای مقاومت، از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور پس از ۱۳ سال بحران و جنگ، ابراز خرسندی کردند.
آیتالله رئیسی و بشار اسد پس از برگزاری مراسم رسمی استقبال در کاخ ریاست جمهوری سوریه، با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
آیتالله رئیسی ضمن ابراز خرسندی از پیروزی دولت و ملت سوریه و جبهه مقاومت برابر تروریسم و عبور از دوران سخت، گفت: تغییرات منطقهای و فرامنطقهای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تاثیر گذارد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: روابط ایران و سوریه با خون شهدای عزیز ما به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده و این اسم رمز پایداری و استحکام روابط دو کشور است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: دولت و ملت سوریه دشواریها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند و امروز میتوانیم بگوییم که شما این مشکلات را پشت سر گذاشتید و با وجود تهدیدها و تحریمهایی که علیه شما تحمیل شد، توانستید پیروز شوید.
رئیس جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه، انطباق این مسیر با عقلانیت و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاههای ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شدهاند که این موضع، به حق و عادلانه بوده است.
آیتالله رئیسی با تاکید بر حمایت و کمک ایران به تحقق صلح پایدار، ثبات و آرامش در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی همانطور که در مبارزه با تروریسم کنار دولت و ملت سوریه ایستاد، در عرصه آبادانی و پیشرفت هم کنار برادران سوری خود خواهد ماند.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه هم در این نشست، با قدردانی از مواضع و حمایتهای جمهوری اسلامی از دولت و ملت سوریه در روزهای سخت و بحرانی این کشور گفت: دولت و ملت سوریه محبتها و کمکهای برادران ایرانی خود را فراموش نخواهند کرد.
رئیس جمهور سوریه خواستار نقشآفرینی بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور و حضور مؤثر در بازسازی مناطق جنگزده شد.
بشار اسد تصریح کرد: روابط سوریه و ایران، غنی و مملو از تجارب است؛ به این دلیل که حتی در دورههای سخت و دشوار هم با وجود توفانهای شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده است.
در این دیدار، رؤسای جمهور ایران و سوریه با اشاره به امضای اسناد همکاری بین دو کشور، بر اهمیت «برنامه جامع همکاری راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» در جهت تأمین منافع دو ملت و سایر ملتهای منطقه تأکید کردند.
رئیس جمهور و هیأت همراه، در سفر ۲ روزه خود به سوریه با مقامات عالی این کشور درباره راهکارهای تحکیم و تقویت روابط سیاسی و گسترش و ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین رایزنی خواهند داشت.
علاوه بر این، رئیس جمهور در این سفر در نشست مشترک تجار ایران و سوریه حضور یافته و با آنان در زمینههای اقتصادی گفتوگو و تبادل نظر میکند.
دیدار و گفتوگو با ایرانیان مقیم و زیارت اماکن مقدسه سوریه از دیگر برنامههای سفر آیتالله رئیسی به سوریه است.
https://irna.ir/xjMmSm
**انگلیس مدعی شد: رهگیری جنگنده روس در نزدیکی حریم هوایی اسکاتلند
وزارت دفاع انگلیس از رهگیری یک فروند هواپیمای گشتی روسیه در نزدیکی حریم هوایی اسکاتلند خبر داد.
بر اساس اعلام وزارت دفاع انگلیس، جتهای نیروی هوایی مستقر در اسکاتلند برای رهگیری جنگنده موسوم به Tu-۱۴۲ روسیه به پرواز درآمدند.
جنگنده روسیه طبق ادعای وزارت دفاع انگلیس از زاویه شمال شرق وارد حریم هوایی بین المللی دریای نروژ و اقیانوس اطلس شمالی شد و جت هایی نیروی هوایی انگلیس برای رهگیری، از پایگاه لوسیموث به پرواز درآمدند.
بر اساس اعلام وزارت دفاع انگلیس، جنگنده روسیه وارد حریم هوایی انگلیس نشده بود، با حال جتهای نروژی F-۳۵A نیز در چارچوب برنامه مشترک دفاعی ناتو، به پرواز درآمدند تا بر این عملیات نظارت کنند.
این برای دومین بار طی یک ماه گذشته است که وزارت دفاع انگلیس مدعی رهگیری جنگندههای روس در نزدیکی حریم هوایی این کشور میشود.
این درحالی است که روابط غرب و روسیه در پی جنگ اوکراین رو به سردی گراییده است. انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
این کشور تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم و افزون بر ۲ میلیارد پوند تجهیزات جنگی به اوکراین ارسال کرده است.
جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
کرملین طی این مدت بارها به غرب به سرکردگی آمریکا نسبت به تحویل تسلیحات پیشرفته به اوکراین هشدار داده و آن را عبور از خطوط قرمز خود اعلام کرده، اما کشورهای عضو ناتو با نادیده گرفتن این هشدارها به تجهیز اوکراین و تحریک روسیه ادامه میدهند.
https://irna.ir/xjMmSG
**کاهش نرخ تورم ترکیه به ۴۲ درصد
نورالدین نباتی وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه از کاهش نرخ تورم در این کشور به ۴۲ درصد خبر داد و گفت: این میزان تورم، پایین ترین رقم طی یک سال گذشته است.
نرخ تورم در کشور ترکیه در چند سال اخیر به تدریج افزایش یافت به طوری که در آبان ماه سال گذشته به بیش از ۸۵ درصد رسید و سال ۲۰۲۲ میلادی نیز با میانگین نرخ تورم ۶۴.۲۷ درصد به پایان رسید.
دولت ترکیه از آغاز سال جاری میلادی تمام توان خود را برای کاهش نرخ تورم به زیر ۵۰ درصد معطوف کرده و بنا به اعلام نورالدین نباتی وزیر خزانه داری و دارایی این کشور، نرخ تورم اکنون به ۴۲ درصد کاهش یافته و بر اساس ادعای وی، تا پایان امسال نیز به سطوح بسیار پایینتری هم کاهش خواهد یافت.
وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الف.پارا، کاهش نرخ تورم از ۸۵.۵ درصد اواخر سال میلادی گذشته به حدود نیمی از این رقم در ماه جاری را اقدامی مهم در عرصه اقتصاد کشور خود عنوان کرد و گفت: انتظارات تورمی در ترکیه به شدت کاهش یافته و با رشد تولید، اشتغال و صادرات، میزان تورم باز هم کاهش خواهد یافت.
وی وقوع زلزله و تبعات اقتصادی آن را از جمله عوامل موثر بر نرخ تورم در ترکیه عنوان کرد و افزود: کاهش نرخ تورم بهرغم بهبود کلی، کمتر از حد انتظار دولت است.
نباتی، اعلام افزایش حداقل دستمزد کارکنان دولت و کارگران و روند کاهشی قیمت مواد غذایی ناشی از شرایط فصلی را از جمله عوامل موثر بر تورم نزولی در ترکیه دانست و اظهار کرد: دولت ترکیه در حال کار بر روی تامین کمبودها در چارچوب الگوی اقتصادی بومی است و در هفتههای آینده پس از انتخابات، بر رفع کاستی اقتصادی بیشتر متمرکز خواهد شد.
وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه با اشاره به تثبیت نرخ بهره بانکی در رقم ۸.۵ درصد گفت: با تثبیت نرخ تورم و نرخ بهره، روند رشد در اقتصاد ترکیه ادامه خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی نرخ ارز پس از انتخابات ترکیه ابراز عقیده کرد: هیچ شاخصی گویای افت ارزش لیره در برابر دلار در ایام پس از انتخابات نیست و شهروندان بعد از انتخابات شاهد ثبات بیشتر نرخ ارز خواهند بود.
سایه نرخ بالای تورم همچنان بر انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان ترکیه که ۱۰ روز بعد انجام خواهد شد، سایه انداخته و دولت آنکارا در معرض انتقادات جدی نامزدهای انتخاباتی در خصوص ناتوانی در کنترل تورم است.
https://irna.ir/xjMmSp
نظر شما