به گزارش ایرنا، احمد وحیدی روز پنجشنبه در همایش محله اسلامی در دانشگاه تربیت مدرس، نقش محله در افزایش سرمایه اجتماعی را مهم دانست و گفت: محله اسلامی در امتداد مردم سالاری دینی است و هم موضوع و هم زمان پرداخته شدن به این مساله اهمیت دارد.
وزیر کشور ادامه داد: هم در حوزه سیاستگذاری و هم در حوزه اقدام موضوعات اجتماعی یک خلاء وجود دارد به گونه ای که ساختاری مشابه شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای اقتصاد ندارد.
وحیدی با بیان اینکه در مقاطعی مسایل اجتماعی به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول شده بود، اضافه کرد: جایگاه تنظیم سیاستهای اجتماعی خود یک موضوع قابل بررسی است، اینکه جایگاه کجاست و چگونه سیاستهای اجتماعی باید طراحی شود.
وی تصریح کرد: ما محله اسلامی را گاهی از منظر سیاست اجتماعی بررسی و سیاستهای اجتماعی را با توجه به جغرافیا و مجتمع های انسانی تنظیم میکنیم. در قانون اساسی وقتی شورا تعریف میشود، شورای محله هم پیشبینی شده که این شورای محله شکل نگرفته است.
وحیدی بیان کرد: یکی از مسائل مهم ما مردم سالاری دینی است که این مفهوم سیاسی باید جوششی باشد که از محلات شروع میشود و در نهایت پدیده مردم سالاری دینی شکل میگیرد.
وزیر کشور با اشاره به نقش محله اسلامی در مردم سالاری دینی گفت: محله امتداد مردم سالاری دینی و مقدمات تشکیل اجتماعاتی است که هویت سیاسی کلان را میتواند شکل دهد.
وحیدی افزود: گاهی به محلات با موضوع سرمایه اجتماعی نگاه میشود، اعتماد در محلهها شکل می گیرد، جایی که مردم با هم هستند و اعتماد متقابل شکل می گیرد، محله اسلامی یعنی محله ای که هر کسی به فکر همسایگانش است.
وی تاکید کرد: در محله اسلامی مشارکت، تعامل، اعتماد و رضایت برقرار است. در چنین محله ای آسیب اجتماعی رخ نمیدهد.
وزیر کشور یکی از راههای برطرف شدن آسیبهای اجتماعی را احساس مسئولیت همگانی دانست و گفت: مردم محلهها میتوانند با همدلی و اتحاد، نسبت به این آسیبها دغدغه داشته باشند و برای حل آنها تلاش کنند.
نظر شما