۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۵۱
کد خبرنگار: 1013
کد خبر: 85100945
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ارتقای تاب آوری بافت فرسوده مهم‌ترین راه مقابله با زلزله است

کرج - ایرنا -  رییس مرکز پیش بینی زلزله کشور با اشاره به خطرات بافت های فرسوده قدیمی و غیر مقاوم جدید در مناطق مختلف کشور از جمله استان های تهران و البرز در زمان وقوع زلزله اعلام کرد: بهبود و  ارتقای سطح تاب آوری این بافت ها در ابعاد مختلف مهم‌ترین راه مقابله با زلزله است.

به گزارش ایرنا، مهدی زارع شامگاه چهارشنبه در حاشیه همایش آموزشی تخصصی بررسی لرزه خیزی گسل های منطقه البرز مرکزی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد به خبرنگار ایرنا گفت: وجود بافت های قدیمی و سکونتگاه های غیرمقاوم جدید همواره از خطرهای بالقوه در زمان وقوع زلزله به شمار می رود.

وی افزود: استان های تهران و البرز به سبب مهاجرت پذیری بالا دارای بافت های غیر مقاوم بیشتری نسبت به سایر مناطق کشور بوده که این بافت ها نیازمند توجه ویژه برای پیشگیری از حوادثی مانند زلزله است.

این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله ایران در پاسخ به سووالی در خصوص پیش بینی دقیق زمان زلزله و شایعاتی مبنی بر وقوع زلزله در ایران بیان کرد: اظهار نظر در خصوص پیش بینی زمان وقوع زلزله از نظر علمی سندیت ندارد اما مناطقی که بر روی گسل قرار دارند باید اقدامات پیشگیرانه به عمل آورند.

وی تاکید کرد: کشور ما در مرز ورقه های (لایه ها) زمین قرار دارد براین اساس زلزله خیزی ایران موضوع جدیدی نیست اما باید نگاه جدید به ابعاد و خطرهای آن داشت.

 ارتقای تاب آوری بافت فرسوده مهم‌ترین راه مقابله با زلزله است

زارع به وضعیت گسل های استان های تهران ، البرز و قزوین اشاره کرد و افزود: بخشی از این گسل ها در ادوار گذشته فعال بوده و زمین لرزه هایی بین هفت تا ۷.۲ ریشتر به ثبت رسانده اند.

رییس مرکز پیش بینی زلزله کشور ادامه داد: گسل های این استان در نزدیکی هم قرار دارند و تعدادی از آن دارای نقطه تلاقی هستند که فعال شدن یکی از این گسل ها می تواند روی گسل های دیگر تاثیر بگذارد.

وی به طول برخی گسل های تهران و البرز اشاره کرد و گفت : طبق بررسی های علمی طول گسل اشتهارد البرز ۷۰ کیلومتر، گسل ماهدشت البرز ۳۰ کیلومتر، گسل کرج ۱۰۰ کیلومتر و گسل شمال تهران ۹۰ کیلومتر است که در این حال طول گسل مشاع البرز و تهران به ۲۲۰ کیلومتر می رسد.

زارع بابیان اینکه پوسته های زمین همواره در حال فعل و انفعال هستند، بیان کرد: حرکت این پوسته ها همیشگی است و برهمین اساس باید اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با زلزله فراموش نشود.

رییس مرکز پیش بینی زلزله کشور به زلزله بهمن ماه سال گذشته ترکیه و سوریه اشاره کرد و افزود: بررسی ها نشان داد بیشتر بناهای تخریب شده در ترکیه کمتر از ۱۹ سال عمر داشتند اما عدم رعایت اصول فنی و مهندسی سبب تخریب آن ها در زمان وقوع زلزله شد.

وی با اشاره به اینکه زلزله جنوب ترکیه در بازه زمانی حدود ۵۰۰ ساله تکرار شده است، گفت: خاموشی بلند مدت گسل ها را نباید نادیده گرفت بلکه اقدامات پیشگیرانه باید در نگاه نخست قرار گیرد.

گسل های کشور مستعد حرکت است

دکتر علی افراسیابی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز در همایش آموزشی تخصصی بررسی لرزه خیزی گسل های منطقه البرز مرکزی گفت : فلات ایران به ویژه منطقه البرز مرکزی مستعد حرکت گسل ها است.

وی ادامه داد: تعداد گسل های پیدا و پنهان استان های البرز و تهران فراوان است و به همین دلیل باید مقررات آیین نامه ملی ساختمان جدی گرفته شود.

افراسیابی گفت : انتظار می رود جامعه مهندسان ساختمان در این شرایط جغرافیایی وظیفه کاری خود را جدی بگیرند و همگی به سند راهبرد ساختمان یعنی آیین نامه ها و مقرات ملی ساختمان توجه ویژه داشته باشند.

وی تاکید کرد: در بخش ساخت و سازها افزون بر رعایت اصول فنی و مهندسی ، توجه به کیفیت مصالح ساختمانی ، تجهیزات و تاسیسات در اولویت کاری مهندسان ناظر قرار گیرد.

افراسیابی افزود: امروز استان البرز با محله های ناایمن (سکونتگاه های غیر رسمی ) به لحاظ ساخت وساز مانند حسن آباد و حصارک کرج مواجه است که از خطرهای بالقوه برای زمان زلزله به شمار می رود.

وی تاکید کرد: در مسکن مهر استان البرز تجربه خوبی به لحاظ نظارت مهندسی نداریم که امیدواریم در طرح نهضت ملی مسکن استان به این مقوله توجه ویژه شود.

افراسیابی گفت : بررسی های نظارتی بیانگر عددی حدود ۸۰ درصد گزارش تخلف در امر ساخت و سازها این استان است.

وی بیان کرد: سال گذشته پنج میلیون مترمربع در استان البرز مجوز ساخت وساز صادر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha