به گزارش ایرنا به نقل از دفتر امام جمعه قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز پنجشنبه در دیدار با کارکنان فرماندهان، کارکنان و کادر وظیفه تیپ ۸۲ صاحبالأمر (عج) سپاه استان قزوین که به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی انجام شد، یاد و خاطره شهید مطهری را گرامیداشت و اظهار کرد: شهید مطهری احساس کرد مردم نیاز به الگو دارند و باید الگوهای بزرگشان را بشناسند، به این منظور آمد کتابی معجزهوار به نام جاذبه و دافعه علی (ع) را نوشت تا به مردم بگوید امیرالمؤمنین (ع) کسی بوده که قابل مقایسه با آدمهای دیگر نیست، کسی که این کتاب را مطالعه کند هم ارادتش به شهید مطهری افزایش پیدا میکند، هم ارادتمندی بیشتری نسبت به امیرالمؤمنین (ع) پیدا میکند.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: در همان زمان شهید مطهری آمدند شخصیتهای برجسته سیاسی معاصر را معرفی کردند تا مبادا مردم الگوهای خود را از جای دیگری انتخاب کنند، شهید مطهری در مقابل افکار انحرافی مدافع بود، اگر بخواهیم مدافعین مرزهای فکر و اندیشه را پیدا کنیم باید به سراغ شهید مطهری برویم.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اگر بخواهیم مدافع اندیشه سیاسی خود را پیدا کنیم باید به سراغ آیتالله شهید دکتر بهشتی برویم، این عزیزان بودند که از چارچوب افکار و اندیشههای سیاسی مردم دفاع کردند و در این راه خون خود را اهدا کردند، همین طور شهدای بسیاری که آمدند و رفتند و رسم جوانمردی، انسانیت و بندگی در پیشگاه حضرت حق را به ما آموختند.
وی افزود : قبل از انقلاب و در اوایل انقلاب کمونیستها فعالیت میکردند و در اعلامیههای خود به جای بسمالله مینوشتند به نام خلق قهرمان، منافقان نیز مینوشتند به نام خدا و به نام خلق؛ شهید مطهری فرمود آنهایی که میگویند به نام خلق قهرمان، این کفر است، آنهایی که میگویند به نام خدا و خلق، این شرک است، ما میگوییم به نام خدا.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین افزود: در ادامه برای اینکه مردم فرمایش ایشان را درک کنند و جایگاه دین را بشناسند فرمودند راه خدا از میان خلق میگذرد، دلسوزترین آدمها در طول تاریخ نسبت به مردم پیغمبران بودهاند، ائمه اطهار (ع) نیز جان خود را برای هدایت مردم گذاشتند، پس راه خدا از میان خلق میگذرد.
آیتالله عابدینی اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس و در انقلاب اسلامی هر که متدینتر بود بیشتر جان، خانواده و زندگیاش را در معرض خطر قرار داد تا جان مردم را نجات دهد، اینها را شهید مطهری در جامعه ما ساماندهی، رهبری و هدایت کرد.
وی اضافه کرد: شهید مطهری از نفوذ کلام معجزهآسایی برخوردار بود، سخنرانیهای ایشان به گونهای است که جان و ذهن آدم را درگیر میکند، شهید مطهری از عنصر معنوی با نفوذ ویژهای برخوردار بود، این هم علت داشت، چقدر انسانها با شنیدن کلام شهید مطهری راه هدایت را انتخاب کردند، این آمار عجیبی است، چقدر انسانها با واسطه یا بیواسطه از مکتب ایشان استفاده کردهاند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اگر شهید مطهری نبود انقلاب ما راه دیگری را میرفت و خیلی چیزها تغییر میکرد، قرار بود مجاهدین خلق مدیریت ورود امام (ره) و استقبال از امام (ره) را بر عهده بگیرند، آن کسانی که استقبال از امام (ره) را مدیریت میکردند بعدها انقلاب را همانها باید مدیریت میکردند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین ادامه داد: در چنین شرایطی چند نفر با پاریس تماس گرفتند که بگویند نباید این اتفاق بیفتد و خطرناک است که مجاهدان امور را به دست بگیرند، هر کاری کردند نتوانستند این مطلب را آن طور که باید بگویند، در نهایت علامه مطهری گوشی را گرفتند و صحبت کردند و به حاج احمد فرمودند از قول من به امام بگویید اگر مجاهدان خلق بخواهند مدیریت استقبال را بر عهده بگیرند من دیگر نیستم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی امام (ره) این پیام را شنید، کاملاً مشخص شد چه خطر بزرگی در داخل وجود دارد که شهید مطهری این طور صحبت میکند، همان جا تصمیم بر پس زدن منافقین شد، همین باعث به حاشیه رفتن منافقین شد، این به معنای پاسداری از ارزشهای دینی و پیشنیاز انقلاب اسلامی است.
آیتالله عابدینی اظهار کرد: چرا شهید مطهری اینقدر اثرگذار بود؟ برای اینکه منطق قوی داشت، شهید مطهری وقتی احساس کرد افکار کمونیستی در حال آزار جامعه است، کتاب علل گرایش به مادیگری را نوشت، یا روش رئالیسم را به رشته تحریر در آورد، اینها چقدر مؤثر بودند که جامعه علمی ما راه درست را انتخاب کند.
وی تصریح کرد: رهبر حکیم انقلاب در جمع معلمان فرمودند علم و دانشی که به دانشآموزان انتقال میدهید علم مفید باشد، در مفاتیحالجنان نیز دعایی داریم که میگوید خدایا به تو پناه میبرم از علمی که فایده ندارد؛ چقدر ما افرادی را داریم که مقاطع تحصیلی بالا را پشتسر گذاشتهاند اما وقتی وارد زندگی میشوند هیچ نمیدانند و نمیتوانند پایههای زندگی را مستحکم نگه دارند، یعنی راجع به اصلیترین رسالت خود چیزی نمیدانند.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: شهید مطهری لحظهای از زندگی خود را برای علم بیفایده سپری نکرد و علمش مفید بود و برکت داشت، این نفوذ و برکت از دو منشأ و منبع جذب شده بود، یکی منبع قرآنی بود، بخش خاصی از مجموعه آثار شهید مطهری تفسیر سورههای قرآن است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: شهید مطهری بسیار به قرآن وابسته بود، رهبر معظم انقلاب راجع به ارتباط شهید مطهری با قرآن صحبت میکردند و فرمودند ایشان مقید بوده حتماً روزانه یک مقدار خاصی قرآن خوانده باشد، بنده به یاد دارم مرحوم آیتالله باریکبین میفرمودند آیتالله مطهری را برای سخنرانی به قزوین دعوت کرده بودیم، ایشان شبها ابتدا در رختخواب مینشستند و قدری قرآن میخواندند، سپس میخوابیدند.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله جوادی آملی میفرمودند بخشی از زندگی ما به خواب میگذرد، نباید خواب ما تعطیلی ما باشد، باید کاری کنیم که خواب ما هم دانشگاه باشد، اگر با وضو بخوابیم، اگر رو به قبله بخوابیم، اگر تا وقتی میخواهیم بخوابیم در عالم ذکر و فکر باشیم و به خدا فکر کنیم، در این صورت خواب ما دانشگاه خواهد شد.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: شهید مطهری با قرآن مأنوس بود، این برکات و نفوذ کلام اثر ارتباط با قرآن بود، شهید مطهری به روایات به ویژه نهجالبلاغه فوقالعاده اهمیت قائل بود، ایشان کتاب جاذبه و دافعه امیرالمؤمنین (ع) را به نگارش در آورده بود، سیری در نهجالبلاغه نیز مجموعه سخنرانیهای ایشان است.
وی اظهار کرد: انقلاب ما، ملت ما و ملتهای مسلمان مدیون اندیشههای ناب علامه شهید مرتضی مطهری هستند و هستیم، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با علامه شهید مطهری رفاقت و دوستی داشتند، امام (ره) نیز راجع به کتب شهید مطهری فرمودند بدون استثناء همه آثار شهید مطهری ارزشمند و مفید است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تصریح کرد: کتابهای این شهید به گونهای است که اگر شروع به خواندنشان کنید نمیتوانید آنها را زمین بگذارید، یعنی جاذبه و برکت دارد، سخنرانیهای ایشان نیز این چنین است و دل انسان با کلام ایشان همراه میشود، انشاءالله همه ما ادامهدهنده افکار و اندیشههای شهید مطهری و مدافع فکر و اندیشه و مرزهای ایمانی مدنظر رهبر حکیم انقلاب باشیم.
نظر شما