فارس در تیررس حمله ملخ های مراکشی ، تداوم مبارزه در کشتزارها

شیراز-ایرنا-مبارزه با ملخ از نوع مراکشی و شکم بادمجانی به عنوان یکی از آفت های مضر بخش کشاورزی در فارس ادامه دارد و این مبارزه تاکنون در بیش از ۳۸ هزار هکتار از منابع طبیعی و مزارع کشاورزی این استان انجام شده و همچنان نیز تداوم دارد.

به گزارش ایرنا،ملخ های صحرایی به عنوان یکی از مضرترین آفت های کشاورزی شناخته می شود زیرا یک ملخ در طول عمر خود ۵۰۰ گرم انواع محصولات زراعی و باغی را مصرف و نابود می کنند و می توان گفت استان فارس به علت تنوع آب و هوایی و تولید محصولات مختلف زراعی و باغی بهترین مکان برای زیست این آفت است که بارندگی های امسال نیز در گسترش این آفت نقش داشت.

از اسفندماه گذشته وضعیت آفت ملخ مراکشی در حوزه دریاچه پریشان استان فارس رفته رفته افزایش و به مرحله طغیان رسید و انواع دیگر ملخ ازجمله شکم بادمجانی در بعضی نقاط دیگر این استان نیز مشاهده شد که این مبارزه از اسفندماه گذشته آغاز و تاکنون نیز ادامه دارد.

فارس در تیررس حمله ملخ های مراکشی ، تداوم مبارزه در کشتزارها

مبارزه جدی با این آفت موجب شد حرکت ملخ های صحرایی در این استان محدود و محدودتر شود و اکنون به وضعیت مهار رسیده اما همچنان مبارزه تا اوایل خردادماه امسال در سطح این استان تداوم دارد.

مبارزه در ۳۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی فارس

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون در ۳۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی استان فارس کار مبارزه با ملخ صحرایی صورت گرفته است.

جاوید عباسی ادامه داد: بیشترین مبارزه برای ملخ مراکشی در ۲۶ هزار هکتار از اراضی شهرستان کازرون و دریاچه پریشان بوده است.

وی با بیان اینکه مبارزه با آفت ملخ شکم بادمجانی در خرمبید و اقلید نیز مجموعا در ۱۲ هزار هکتار انجام شده،گفت: مبارزه با آفت ملخ صحرایی تا اوایل خردادماه امسال در سطح استان فارس ادامه دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: ملخ مراکشی از چند روز آینده فرآیند تخم ریزی را انجام و پیش بینی می شود که از اسفندماه امسال مجددا این آفت زیاد و شاید به مرحله طغیان برسد.

وی اظهار داشت: باتوجه به بارندگی های امسال آفت ملخ شکم بادمجانی نیز در سطح مزارع این استان زیاد بوده و احتمال طغیان این آفت نیز در شهرستان های شمالی استان وجود دارد.

عباسی عنوان کرد: پیش بینی می شود که از پایان امسال و اوایل سال آینده کار مبارزه با آفت ملخ مراکشی و شکم بادمجانی در حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی این استان صورت پذیرد.

فارس در تیررس حمله ملخ های مراکشی ، تداوم مبارزه در کشتزارها
مبارزه با آفت ملخ در فارس

وی با بیان اینکه آفت ملخ در حال حاضر در سطح این استان مهار شده است،گفت: این احتمال همچنان وجود دارد که ملخ شکم بادمجانی از مراتع به سمت مزارع استان هجوم آورد که باید پایش در این زمینه تداوم داشته باشد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کرد: آفت های دیگری ازجمله سن گندم، بیماری زنگ زرد و سوسک سرخرطومی حنایی در سطح استان فارس وجود دارد.

این مسوول ادامه داد: مبارزه با سن گندم در سطح استان فارس ادامه دارد و پیش بینی می شود سطح مبارزه امسال از سال گذشته بیشتر باشد.

او اضافه کرد: در خصوص مبارزه با علف هرز سال گذشته این کار در ۲۸۸ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شد که این آمار امسال به بیش از ۴۵۰ هزار هکتار افزایش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha