به گزارش ایرنا از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا)، در آخرین جلسه کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی (کمیته نوآوری و توسعه کاربردها) که در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور رئیس مرکز تتا، نمایندگان بانک مرکزی، شاپرک و دیگر دستگاههای مرتبط و همچنین سازمان نظام صنفی رایانهای (رئیس نصر تهران، رئیس کمیسون بلاکچین و رمزارز و رئیس کمیسیون فینتک)، انجمن فناوریهای نوین مالی- فینتک (رئیس هیات مدیره و رئیس کمیسیون رمزارز) و رئیس انجمن فناوران زنجیره بلوک (بلاکچین) به عنوان تشکلهای تخصصی حوزه رمزارز برگزار شد، درباره سازوکار ثبت و احراز اطلاعات کسبوکارهای رمزارز به منظور رفع مشکلات آنها از جمله برای درگاه پرداخت اینترنتی، مبتنی بر روش خودتنظیمگیری (Self-Regulation) بحث و تبادل نظر شد.
در این جلسه محورهایی مطرح شد که از جمله میتوان به این چند مورد اشاره کرد:
۱. کسبوکارهای مجازی حوزه رمزارز میتوانند با دریافت معرفینامه از یکی از سه تشکل سازمان نظام صنفی رایانهای، انجمن فناوریهای نوین مالی (فینتک) و انجمن فناوران زنجیره بلوک (بلاکچین)، نسبت به ثبت درخواست ذیل رشته فعالیت «سایر حوزههای مالی» و انتخاب تشکل و بارگذاری معرفینامه خود در سامانه اینماد اقدام کنند.
۲. بانک مرکزی نسبت به بررسی درخواست از طریق بررسی اسناد و مدارک و انجام استعلامهای لازم بر حسب مورد اقدام و در صورت نبود مشکل، نسبت به تأیید درخواست در سامانه اینماد اقدام میکند.
۳. کسبوکارهای تاییدشده امکان دریافت درگاه پرداخت با کد صنف مربوط در شبکه پرداخت کشور را داشته و هنگام استعلام شاپرک از سامانه اینماد، پاسخ مثبت با رشته فعالیت «سایر حوزههای مالی» دریافت خواهد شد. این پاسخ برای سایر دستگاههای استعلامکننده از مرکز تتا نیز وجود خواهد داشت.
۴. مرکز تتا به عنوان مرجع پاسخگویی به استعلامات کسبوکارهای اینترنتی، با همکاری دیگر دستگاهها نسبت به ایجاد وحدت رویه در مورد کسبوکارهای تأیید شده، از طریق مکاتبات و هماهنگیهای بیندستگاهی اقدام خواهد کرد.
۵. نظارت بر فعالیت کسبوکارهای معرفیشده توسط هر تشکل از لحاظ پایبندی به قوانین و مقررت و استمرار رعایت الزامات مصوب، بر عهده آن تشکل بوده و بدین منظور مجاری تصمیمگیر هر تشکل، اختیار کامل جهت تعیین شرایط معرفی اولیه، تمهیدات لازم برای ارزیابی دورهای و توسعه و تجهیز زیرساختهای نظارت مستمر و هوشمند بر اعضای خود را دارد.
۶. مرکز تتا دسترسی پنل یکپارچه نظارت سامانه اینماد را بهمنظور حفظ سوابق نظارت و امکان درج اخطار نظارتی برای کسبوکارهای متخلف را در اختیار هر تشکل قرار خواهد داد. بدیهی است در صورت درج اخطار نظارتی و عدم رفع تخلف توسط کسبوکار در بازه زمانی مورد نظر، وضعیت کسبوکار تعلیق و مراتب جهت مسدودی درگاه پرداخت به طور سیستمی به شاپرک اعلام خواهد شد.
۷. عملکرد تشکلهای تخصصی بابت صحت عملکرد و نظارت بر اعضای خود طی بازههای زمانی مشخص مورد ارزیابی قرار گرفته و در مورد ادامه فعالیت آنها یا جایگزینی با تشکلهای دیگر تصمیمگیری میشود.
۸. الزامهای مصوب فعلی برای کسبوکارهای رمزارز همچون سابق برقرار بوده و تشکلهای تخصصی به عنوان نهادهای خودتنظیمگر (SRO)، با استفاده از تجارب و ارائه نقطه نظرات اصلاحی نسبت به ضوابط موجود (همراه با راهکار جایگزین بهمنظور رفع دغدغهها) یا پیشنهاد ضوابط جدید به مراجع ذیربط، نقش فعالتری در تدوین ضوابط حوزه رمزارز ایفا خواهند کرد.
نظر شما