سیل بجنورد و تلاش برای تکمیل زیرساخت‌ها

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۰
کد خبر: 85103633
نسترن علی آبادی
سیل بجنورد و تلاش برای تکمیل زیرساخت‌ها

بجنورد- ایرنا- سیل هفته گذشته خسارت‌های را برای مرکز خراسان‌شمالی به همراه داشت و اهمیت لایروبی مسیل‌های بجنورد مورد توجه قرار گرفت و دستگاه‌های ذیربط در مرحله نخست برنامه جامعی تهیه و با برآورد اعتبار، فعالیت پیشگیرانه را آغاز کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بارندگی های رگباری و سیل آسای هفتم و هشتم اردیبهشت ماه جاری، مرکز نشینان خراسان شمالی را غافلگیر کرد، این بارش سبب آبگرفتگی معابر و بسیاری از مغازه ها و خانه ها در محل های مختلف شهر شد و در مدت زمان کمی آب تمامی خیابان های مرکز خراسان شمالی را لبریز و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد.

کارشناسان معتقدند که وضعیت توپوگرافی بجنورد مانند کاسه ای است که به یک سمت خم شده باشد و شیب اراضی از سمت جنوب به شمال غرب است، سیل که جاری شود با توجه به بالا بودن دیواره کاسه در سمت جنوب به سمت شمال غرب می رود و آب هایی که از جنوب غرب به هم می پیوندد به شمال غرب و کلاغ آشیان در شرق بجنورد حرکت می کند.

با این حال هم زمان با صدور هشدارهای هواشناسی در چند روز اخیر مبنی بر وقوع بارش های شدید باران و سیلاب، اهمیت لایروبی مسیل ها در شهر بجنورد بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و در این زمان اندک تصیمات مهمی برای لایروبی و ساماندهی مسل های بجنورد توسط دستگاه های ذیربط انجام شده است.

برآورد میزان اعتبار لازم برای لایروبی مسیل های مرکز خراسان شمالی اولین قدمی بوده است که توسط آب منطقه ای، شهرداری بجنورد و مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گرفته شد و در مراحل باید راه های دریافت این اعتبارات را باید بررسی کنند.

سیل بجنورد و تلاش برای تکمیل زیرساخت‌ها

هزار میلیارد تومان برای لایروبی مسیل‌های داخل شهری

موقعیت کاسه ای بجنورد نسبت به دیگر شهرهای خراسان شمالی هنگام بارندگی در شرایط نابسامانی قرار می گیرد و رودخانه های بازخانه، چناران و درصوفیان در جنوب شرق، غرب و جنوب قرار دارند که به هنگام بارندگی سیلاب را به سمت شمال شهر جاری می کنند و آب رودهای بیدک هم به سمت میدان بار و منطقه دوبرار بجنورد جاری و سپس به سمت حاشیه و مرکز بجنورد می روند و تمامی این سیلاب ها به مسیل های داخل شهر سرازیر می شوند که ظرفیت این حجم از سیلاب را ندارند.

مرکز استان خراسان شمالی دارای سه کانال بزرگ خندق، کال پسته و منطقه گلستان است که از داخل شهر عبور می کند و در بارندگی‌های رگباری حجم آب این کانال‌ها پر و ضرفیت سیلاب را ندارد.

شهردار بجنورد در این خصوص اظهار کرد: حدود ۹ کیلومتر از مسیل های داخل شهر بجنورد در سال‌های اخیر دچار رسوب شده و این امر تهدیدی برای آبگرفتگی در بارندگی‌های سیل آسا است.

جواد حمیدی راوری افزود: در بارندگی های رگباری، شاهد آبگرفتگی معابر در شهر بجنورد هستیم که به علت لایروبی نشدن مسیل ها، روان آب به داخل شهر روانه و سبب بروز مشکلات آبگرفتگی می شود و شهروندان ساکن در مجاورت خندق بجنورد، کال پسته و منطقه گلستان همواره با این مشکل مواجه هستند.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مشکل سیل در مجموعه مسکونی گلستان شهر بجنورد گفت: ساکنان ۳۵ هزار نفری این مجموعه مسکونی هم در معرض خطر سیل قرار دارند که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

سیل بجنورد و تلاش برای تکمیل زیرساخت‌ها

۲۰۰ میلیارد تومان برای مدیریت آب‌های سطحی گلستان شهر

بیش از یک دهه از افتتاح و ساکن شدن ۳۵ هزار نفر در شهرک گلستان بجنورد به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه مسکن مهر خراسان شمالی می گذرد و در این سال‌ها با مشکلاتی از قبیل، عدم بهسازی بافت کوچه‌ها و معابر، عدم حصار کشی، محوطه سازی منازل و بلوک‌ها و عدم تامین بسیاری از زیرساخت‌های شهری مشکل ریز و درشت دیگر این شهرک را به کلکسیونی از مشکلات شهری تبدیل کرده است و اینک انباشت سیلاب نیز باید به مشکلات این محدوده اضافه کرد.

مجموعه مسکن مهر گلستان شهر که در فاصله حدود پنج کیلومتری شمال شهر بجنورد واقع است هنگام بارندگی شدید در معرض تهدید سیلاب قرار دارد و بعضا پل جاده گلستان در بارندگی مسدود می شود و آب از مسیر انتهای فرودگاه به شهر سرازیر می شود.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی در این خصوص گفت: اعتبار مورد نیاز برای مهار و هدایت آب‌های سطحی در گلستان شهر بجنورد ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، در این زمینه اداره کل راه و شهرسازی و شرکت آب منطقه ای استان پیگیری لازم را در دست انجام دارند و انتظار است تا اجرای اقدامات مربوط به ساماندهی روان آب‌ها در این مجموعه مسکونی سرعت گیرد.

غلامرضا شفیق افزود: مطالعات مربوط به هدایت آب‌های سطحی و جلوگیری از مشکلات سیلاب در گلستان شهر بجنورد در چند سال اخیر به اتمام رسید اما اجرای آن لنگ تامین اعتبار است.

وی با اشاره به اقدامات لازم برای کاهش خطرات سیل در مجموعه مسکونی گلستان شهر بجنورد گفت: بازگشایی دهانه های پل گلستان شهر برعهده شرکت آب منطقه‌ای است که باید با همکاری راهداری و حمل و نقل جاده ای استان انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس طرح مطالعه شده، سیلاب و روان آب‌های گلستان شهر به کال پسته منتقل می‌شود اظهار کرد: برای ساماندهی مسیل های گلستان شهر بجنورد باید ۱۳ کیلومتر کانال، چهار دهنه پل و ۲۵ مورد کف بند اجرا شود.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ اخطارهای لازم در زمینه سیل گیر بودن مجموعه مسکونی گلستان شهر بجنورد داده شده است اما ساخت و سازها در مسیر آب‌های سطحی اجرا شده است.

وی عنوان کرد: اینک تمامی دستگاه های مربوطه در زمینه اقدامات پیشگیرانه سیل در مرکز خراسان شمالی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و در مرحله نخست با انجام کار کارشناسی برآورد قیمت شده است و در مراحل بعد نیز میزان جذب و تخصیص اعتبارات در اولویت قرار می گیرد تا این بحران بار دیگر برای شهر ایجاد نشود.

سیل بجنورد و تلاش برای تکمیل زیرساخت‌ها

تهیه برنامه جامع مدیریت سیلاب‌ بجنورد

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برنامه جامعی به منظور مدیریت بحران‌ سیل در مرکز خراسان شمالی تهیه شد و دستگاه های مربوطه فعالیت های پیشگیرانه خود را در این زمینه آغاز کردند.

شفیق اظهار کرد: لایروبی و پاکسازی تقاطع غیر همسطح خروجی شهر بجنورد به سمت شیروان بر عهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان است که این اقدام آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: ترمیم پل کارخانه آرد در جاده بش قارداش در نزدیکی روستای حلقه سنگ شهرستان بجنورد هم نیاز به بهسازی دارد که کار لوله گذاری به وسیله شرکت آب منطقه‌ای در حال انجام است.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: ترمیم پُل و لوله گذاری برای عبور آب بیشتر از تکالیف شرکت آب منطقه ای استان است که در این زمینه حمل و تخلیه لوله از اسفراین به بجنورد در محل جاده کارخانه آرد در حال انجام است.

شفیق در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه شهرداری بجنورد، هنوز پاکسازی مسیل‌های مرکز استان را آغاز نکرده است گفت: شهرداری در این زمینه اعلام کرده که نیاز به اعتبارات خاص دارد.

وی تصریح کرد: مسیل های بجنورد از جمله خندق و نیز مسیل محدوده حلقه سنگ تا ملکش، مسیل پشت ساختمان‌های اداره کل منابع طبیعی و دارایی و همچنین تمامی نقاط دچار مشکل نیاز به بهسازی دارد.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: کار پاکسازی و بهسازی مسیل های شهر از تکالیف شهرداری است و این نهاد مکلف است تا مسیل های مرکز استان را از نخاله و زباله ها پاکسازی کند.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha