افزایش پرونده‌های مناطق جنوبی پایتخت در کمیسیون ماده پنج

 تهران - ایرنا - رئیس شورای اسلامی شهر تهران ساخت و ساز بر خلاف طرح تفصیلی را تخلف عنوان کرد و از افزایش تعداد پرونده‌های مناطق جنوبی پایتخت در کمیسیون ماده پنج نسبت به مناطق شمالی خبر داد.

به گزارش ایرنا، مهدی چمران روز یکشنبه در حاشیه یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه کمیسیون ماده پنج بر اساس قانون جدید مجلس اختیارات بیشتری دارد، گفت: در واقع در مجلس بر قوانین سابق تاکید شده است؛ از دبیر کمیسیون خواسته ایم گزارش مستند از کار نزدیک به دو سال خود منتشر کنند و مقایسه ای با دوره گذشته صورت بگیرد که برای مثال چند متر مربع به ساختمان‌ها و طبقات اضافه شده است.

وی با بیان اینکه تعداد پرونده ها بسیار افزایش یافته و کار کمیسیون بیشتر شده است، اظهار داشت: بیشترین پرونده ها که در گذشته از مناطق یک تا ۶ بود امروز از مناطق جنوب شهر است؛ برای بنده نیز تعجب‌آور بود که از منطقه ۱۶، ۱۸ و ۲۰ پرونده داشته باشیم.

چمران با تاکید بر اینکه باید اجازه دهیم که در خصوص تعداد پرونده ها کمیسیون پاسخگو باشد، گفت: بحث شهرفروشی از دهه ۷۰ مطرح شد و در شهرداری تصمیم می گرفتند برای هر ساختمانی هرچقدر پول می داد تراکم می دادند که قطعا درست نبود و در کوچه‌های با عرض کم ساختمان ۱۲ طبقه ساخته می شد.

وی ادامه داد: در آن زمان شهر قانون، طرح جامع و طرح تفصیلی نداشت؛ بنابراین در بدو ورود تهیه این دو طرح را در سال ۸۲ دنبال کردیم و با به کارگیری ۲۸ مهندس در طول دو سال این طرح تهیه شد و در ۹ ماه مورد بحث قرار گرفت.

وی با بیان اینکه هر جا بر خلاف طرح تفصیلی عمل شود خلاف است، خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌ها و اضافه طبقات بر اساس طرح جامع تخلف است و از گذشته برخی افراد، پرونده‌هایی دارند که بعضاً بنده نیز اعتراض داشته و پیگیری کردم که جلوگیری صورت بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه طرحی با همکاری معاونت شهرسازی در حال تهیه است، تصریح کرد: البته این طرح می‌تواند جایگزین تصمیمات کمیسیون ماده پنج باشد. وظیفه کمیسیون ماده پنج توسط مجلس شورای اسلامی و شورای عالی استانها مشخص شده است.

وی افزود: از سال ۴۲ که به مسکن سازی پرداختیم قانونی برای بالا و پایین رفتن قیمت مسکن پیدا نکردیم؛ اگر خانه های خالی عرضه شود و مردم بتوانند از آن استفاده کنند، قطعا در بازار مسکن اثرگذار خواهد بود.

سفر رییس جمهور به سوریه نشانه قدرت مقاومت است 

رییس شورای شهر تهران هم‌چنین در آغاز جلسه امروز به سفر اخیر رییس جمهوری به کشور سوریه و دیدار با مقامات سیاسی این کشور اشاره کرد و گفت: حضور رییس جمهور ایران بعد از ۱۲ سال در کشور سوریه نشان از داشتن قدرت بالای جبهه مقاومت است چرا که سالهاست دشمنان در تلاشند تا اتحاد مقاومت اسلامی را با مخاطره روبرو کنند. 

وی افزود: سوریه سازی و تکه پاره کردن کشورها از برنامه های امریکا و متحدانش بود که اجرایی هم شد اما موفقیت آنها مقطعی بود چرا که در همان زمان سربازانی همچون سردار شهید قاسم سلیمانی توانستند تا با تشکیل نیروی مقاومت اسلامی و بسیج مردمی در این کشور نقشه های شوم غرب را نقش بر آب کند و همه ی کینه و عداوتی که غرب از شهید سلیمانی داشت بابت شکست برنامه های چندین ساله و به باد رفتن هزینه های گزاف امریکا و اسرائیل بود. 

 اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز همچنین به ارایه تذکرات پرداختند.

انتقاد از کُند بودن روند تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر شهرداری

مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای شهر تهران، نسبت به کند بودن روند تبدیل وضعیت ایثارگران در شهرداری تهران تذکر داد.

وی با اشاره به مراجعه ایثارگران و نیروهای حجمی شهرداری و اعلام درخواست تبدیل وضعیت، اظهار داشت: بر اساس بند دال تبصره بیست قانون بودجه، نیروهای حجمی باید تبدیل وضعیت شوند که تعدادی از این تبدیل وضعیت ها انجام شده اما این روند کند است و تعدادی هم تبدیل وضعیت نشده اند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افزود: در برخی از شرکت ها از جمله شرکت شهربان و حریم بان، پسماند و شرکت خودرو سرویس نیز نیرو ها تعیین تکلیف نشده اند.

وی همچنین با بیان اینکه تعداد حدود ۳۵ نفر از نیروهای دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران از دوره چهارم در آخرین مرحله تبدیل وضعیت بودند اما موضوع تبدیل وضعیت آنها مسکوت مانده است، از معاونت منابع انسانی شهرداری تهران خواست این موضوع را پیگیری کنند.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: این افراد هم از لحاظ معیشت و دچار مشکلاتی شده اند و هم این که خود را با تبدیل وضعیت شدگان مقایسه می‌کنند و از این طریق نیز دچار مشکلاتی شده اند.

رسیدگی به وضعیت نامناسب پیاده‌روها 

سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود با اشاره به وضعیت نامناسب پیاده‌روهای شهر گفت: بسیاری از مغازه‌ها و فروشگاه‌ها با قراردادن بخشی از اقلام فروشگاهی در پیاده‌روها و ایجاد مانع در تردد حریم خود را افزایش داده‌اند.

وی‌با بیان اینکه برخی نمایشگاه‌های اتومبیل نیز ماشین‌های خود را در پیاده‌رو ها پارک می‌کنند، افزود: با استمرار این فعل و گذر زمان این فروشگاه‌ها بخشی از پیاده‌رو را حق و خود را مالک آن می‌دانند، این موضوع تردد شهروندان را دچار مشکل کرده است لذا انتظار دارم شهردار در این خصوص اقدامات و تمهیدات لازم را مورد توجه ‌و در دستور کار قرار دهد چراکه این امر مطالبه عموم مردم است.

وی ادامه داد: در سال گذاشته هم بنده و تعدادی از همکاران در شورای شهر خواستار رسیدگی به نقص و رفع خرابی پله‌برقی‌های مترو شدیم که به آن رسیدگی و توجه نشد.

نجفی تاکید کرد: سوال من از مهندس چمران به عنوان بزرگ و پیشکسوت این است که اگر بنابر این است که ما برحسب وظیفه و در جایگاه نظارتی که بر شهر داریم تذکراتی را در خصوص مشکلات موجود مطرح کنیم و اما مجموعه شهرداری به آن هیچ توجهی نکند آیا دیگر نیازی به حضور ما به عنوان عضو شورای شهر هست؟

لزوم پیگیری و بازاندیشی وضعیت نابسامان گذر رنجبر بعد از ۲ دهه بلاتکلیفی

زهرا شمس‌احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به مراجعات شهروندان منطقه ۱۰ در خصوص وضعیت نابسامان گذر رنجبر اظهار داشت: باید پیگیری و بازاندیشی پیرامون وضعیت نابسامان گذر رنجبر پس از دو دهه بلاتکلیفی شهرداری تهران در دستور کار خود قرار دهد.

وی ادامه داد: خیابان رنجبر واقع در منطقه ۱۰ تهران به علت تملک‌های ناتمام املاک معارض (۲۷۹ پلاک تملک شده از کل ۵۲۱ پلاک) متاثر از طرح‌های پیشین که با هدف احداث شاخه جنوب شرقی بزرگراه یادگار امام (ره) بوده‌اند، در حال حاضر با نوعی بلاتکلیفی ترافیکی، ساختاری و شهرسازی مواجه شده است. 

عضو شورای اسلامی‌ شهر تهران اضافه کرد: در دو دهه اخیر شهروندان به علت فقدان اقدامات عمرانی اساسی و نبود امکان ساخت و ساز در این محور، با چالش‌های متعددی از قبیل نابسامانی منظر شهری، انسداد ترافیکی، کسری سرانه‌های فضای سبز و ... رو به رو شده‌اند.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه طرح شاخه شرقی بزرگراه یادگار امام (ره) از سال‌ها پیش تهیه شده و همچنین برخی از املاک این محدوده تملک شده گفت: شهروندان از ادامه روند حاضر گلایه دارند، با گذشت دو دهه تعیین تکلیف این پروژه ضرورت دارد.  

وی خاطرنشان کرد: با تعیین تکلیف طرح مذکور، مالکین بخش زیادی از املاک تملک شده می‌توانند املاک خود را (که به طور عمده از بافت فرسوده هستند) نوسازی و بهسازی کنند. همچنین بخشی از املاکی که شهرداری در سال‌های اخیر تملک کرده و هم اکنون در طرح نهایی قرار نمی‌گیرد با عنوان خدمات عمومی جهت رفاه حال شهروندان و جبران کسری فضای سبز و پارکینگ این محدوده در اختیار آنها قرار ‌گیرد.  

هنوز اقدامی درباره املاک واگذار شده شهرداری انجام نشده است

نرگس معدنی پور دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در خصوص مصوبه املاک واگذار شده تذکر داد و گفت: بر اساس مصوبه به تصویب رسیده، شهرداری موظف بوده در مدت ۲ ماه دستورالعمل‌های واگذاری املاک را به شورای شهر تهران ارسال کند.

وی ادامه داد: به رغم جلسات و پیگیری‌های کمیسیون فرهنگی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و با توجه به مشکلات عدیده در خصوص واگذاری املاک درخواست می‌شود در اسرع وقت دستورالعمل‌های واگذاری املاک به شورای شهر تهران ارسال شود.

کمیسیون معماری و شهرسازی نامه میرسلیم را بررسی کند

مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکر خود با اشاره به نامه سرگشاده یکی از نمایندگان مجلس به زاکانی، افزود: با توجه به اینکه آقای میرسیلم به عنوان نماینده مجلس دغدغه‌های خود را مطرح کرده است از کمیسیون شهرسازی و معماری می‌خواهم موارد را بررسی کند.

وی ادامه داد: کسانی که امروز با آرای مردم مسئولیتی را بر ممکن است تصمیماتی را بر عهده می‌گیرند که باید مورد نقد قرار گیرد نگرانی‌هایی دال بر واگذاری خارج از ظرفیت شهر تهران مطرح شود و تصمیمات امروز برای آینده تهران بسیار مهم است و ضروری است نامه این نماینده مجلس و گزارش کمیسیون بررسی دقیق شود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به تذکر به شهردار تهران گفت: آقای زاکانی دوست دارد پس از ارائه گزارش آن را نفی کند امروز برای بار سوم می گویم وضعیت ساماندهی ترافیک در منطقه ۱۲ مناسب نیست.

اقراریان گفت: دچار رهاشدگی ترافیکی در منطقه ۱۲ هستیم و این نشانگر این است که راهور و شهرداری در منطقه ۱۲ به وظایف خود عمل نمی‌کنند.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گزارش حسابرسی شرکت شهر سالم‌برای سالهای ۹۶ تا ۹۹ را در دستور کار قرار دادند.

همچنین، در این جلسه لایحه شهردار تهران در خصوص «اصلاحیه عناوین مندرج در ماده واحده مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» و یک فوریت طرح اصلاحیه بهای خدمات آتش نشانی با حداکثر آراء موافق اعضا تصویب شد.

در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی گزارش حسابرسی از سازمان ورزش شهرداری تهران را در دستور کار قرار دادند و در نهایت گزارش حسابرسی سازمان ورزش شهرداری تهران برای سالهای ۹۶ تا ۹۹ مشروط اعلام و به تصویب اعضای شورا رسید، همچنین مقرر شد بندهای تکلیفی اعمال و گزارش نهایی به شورا ارائه شود.

بررسی گزارش حسابرس برج میلاد تهران 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گزارش حسابرس رسمی شورا در خصوص حسابرسی شرکت برج میلاد تهران برای سالهای مالی ۱۳۹۶ لغایت ۱۳۹۹ را بررسی کردند؛ این گزارش مطلوب اعلام شد .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha