به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان یزد، یدالله جواد افزود: این محصول می تواند در الگوی کشت گیاهان کم آبخواه استان جایگاه خوبی داشته باشد و با برنامه ریزی های انجام شده قرار است سطح زیر کشت این محصول افزایش و به عنوان الگوی کشت محصولات کم آبخواه و زراعی استان ترویج و معرفی شود.
وی با بیان اینکه این محصول در بهمن ماه کاشته می شود و زمان برداشت آن در خردادماه است تصریح کرد: از هر هکتار سطح کشت عدس سیاه، یک تا ۱.۵ تن محصول می توان برداشت کرد و با توجه به قیمت مناسب آن از نظر اقتصادی کشت عدس سیاه برای کشاورزان مقرون به صرفه است.
جوادی گفت: عمده کشست این محصول هم اکنون در روستاهای شهرستان بهاباد انجام می شود و با برنامه ریزی های انجام شده قرار است سطح زیرکشت این محصول افزایش و به عنوان الگوی کشت محصولات کم آبخواه و زراعی استان گسترش مییابد.
بهاباد یکی از قطب های کشاورزی استان یزد می باشد که برای کشت انواع محصولات زراعی و باغی مستعد است و برخی از محصولات این شهرستان از قبیل انگور بهابادی، عدس سیاه و زیره سبز منحصر به فرد است.
عدس سیاه دارای پروتئین و کالری بسیار بالا است و میزان پروتئین آن در هر ۱۰۰ گرم ۲۵.۷ گرم و میزان کالری آن ۲۸۶ معادل ۲ برابر گوشت است.
از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶ هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.
نظر شما