علی اکبر دلیرصحرایی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو با گرم شدن هوا افزایش می یابد از این رو مردم و مسافران از مصرف گوشت های تازه کشتار شده بین راهی پرهیز کنند.
وی افزود: در این زمینه با هرگونه کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه ها برخورد می شود و رستوران های بین راهی مکلف هستند که کشتار دام را تنها در کشتارگاه ها انجام دهند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز دام یکی از عوامل انتقال این بیماری است تصریح کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماری، نظارت های لازم از رستوران های بین راهی و تمامی مراکز عرضه گوشت انجام می شود و این مراکز مکلف هستند که گوشت مورد نیاز را تنها از کشتارگاه ها تامین کنند.
دلیرصحرایی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، مردم کشتار دام را به کشتارگاه ها بسپارند و از کشتار دام در منزل و یا معابر به جد خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه در فصل گرما فعالیت کنه ها افزایش می یابد و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده بیشتر است گفت: دامداران هم نسبت به اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی جایگاه نگهداری دام و نیز سمپاشی بدن دام حساسیت و توجه لازم داشته باشند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است اما مردم باید اقدمات پیشگیرانه را جدی بگیرند.
به گزارش ایرنا، تب کریمه کنگو در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می شود.
این روز ها و با گرم شدن هوا، بسیار مشاهده می شود که افراد در حضور دسته جمعی در روستاها اقدام به خرید دام سبک و کشتار آن کرده و گوشت استحصالی را مصرف می کنند.
نظر شما