به گزارش ایرنا بهمن افشار روز یکشنبه به رسانههای دزفول اعلام کرد: سال گذشته در مجموع بیش از ۱۱ بار برای کشف پیکر افراد غرق شده به درخواست نهادهای مربوطه و خانوادههای آنها، خروجی سد تنظیمی دز کاهش داده شد.
وی به مشکلات ایجاد شده ناشی از نوسانات مکرر آب رودخانه و کانالهای آبیاری اشاره کرد و افزود: مخزن سد تنظیمی دز ظرفیت محدودی دارد و امکان ذخیره آب به مدت طولانی وجود ندارد لذا بازو بستن کردن مکرر آب برای کشف پیکر غریق به خصوص در فصل نیاز آبی محصولات کشاورزی، به محصولات منطقه آسیب میزند.
افشار گفت: به دلیل عمق زیاد آب و مسافت طولانی ساحل رودخانه دز و ابعاد خاص کانالهای آبیاری، اجساد قربانیان به آسانی کشف نمیشوند و کاهش چند باره آب، امکان تنظیم درست آب در کانالهای اصلی و فرعی شبکه را با مشکل جدی مواجه میکند.
وی خطاب به علاقهمندان به شنا اظهار کرد: استفاده ازکانال آبیاری به جای استخر شنا تصوری اشتباه است چراکه نوع طراحی کانالها با شکل استخرهای عمومی کاملا متفاوت است و مردم منطقه باید نسبت به این مهم توجه داشته باشند.
معاون شرکت بهره برداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان به اختصاصی بودن جادههای احداث شده در مجاورت کانالهای آبیاری اشاره کرد و افزود: در سال گذشته بیش از هفت مورد حادثه سقوط خودرو در کانالهای آبیاری مناطق غرب و شرق دز به ثبت رسید که خوشبختانه تلفات جانی نداشتند.
وی ادامه داد: بسیاری از حوادث سقوط خودرو ناشی از ناآگاهی و بیتوجهی رانندگان به مواردی از قبیل ممنوعیت تردد در جادههای اختصاصی، سرعت نامطمئن، بستر شنی، لغزندگی در مواقع بارندگی و دید کم شبانه بوده است.
افشار در آستانه فصل گرما از همه خانواده ها و مسافران خواست در نقاط عمیق وخطرناک رودخانه شنا نکنند و برای شنا کردن به هیچ وجه از محدوده تاسیسات سد تنظیمی دز، سد تنظیمی کرخه و کانالهای آبیاری استفاده نکنند.
شبکههای آبیاری شمال خوزستان شامل شبکههای دز و کرخه شمالی با بیش از یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر کانال و زهکش نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی شمال خوزستان دارد.
نظر شما