نیشابور منطقه پاک از مالاریا است

مشهد- ایرنا- مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: نیشابور منطقه پاک از مالاریا و نخستین مورد مثبت شناسایی شده بیماری در این شهرستان، بومی نبوده و مربوط به کشور پاکستان است.

حسین نوروزی‌نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انتقال محلی و بومی مالاریا در ایران سه سال است که در مناطق مختلف کشور دیده نشده است و اگر این روند تا پایان امسال ادامه یابد، ایران موفق به اخذ گواهی حذف مالاریا می‌شود.

وی ادامه داد: گواهی حذف مالاریا در صورت مشاهده نشدن بیماری به مدت سه سال در یک منطقه توسط کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (who) صادر می‌شود، اعلام حذف مالاریا از طریق این سازمان نقش مهمی در جذب توریست دارد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: نبود انتقال محلی و بومی مالاریا در ایران نشانه مشاهده نشدن این بیماری در کشور نیست، بلکه موارد ابتلا به این بیماری سال گذشته در کشور پنج برابر شده است، چرا که انتقال بیماری مالاریا در ایران به صورت عمده از کشور پاکستان و سپس افغانستان و بعضا قاره آفریقا صورت می‌گیرد.

وی تردد بدون ضابطه مرزی را علت عمده انتقال بیماری مالاریا دانست و افزود: حضور در مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان می‌تواند در صورت عدم رعایت بهداشت و محافظت فردی پس از گزش پشه آنوفل ماده مبتلا به مالاریا شود.

نوروزی نژاد افزود: نخستین مورد مثبت مالاریا که روز گذشته توسط دکتر متخصص داخلی بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور شناسایی شد، سرباز ۲۰ ساله با سابقه خدمت در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان بوده است.

وی با بیان این که بار بیماری مالاریا بیشتر در مناطق مرزی همچون سیستان و بلوچستان وجود دارد، ادامه داد: توصیه می‌شود افرادی که به استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان سفر کرده‌اند به منظور تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به پایگاهها، خانه بهداشت یا مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: مالاریا یک بیماری حاد و مزمن انگلی است که انتقال آن از گزش پشه آنوفل ماده آلوده به انگلی تک یاخته از جنس پلاسمودیوم صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: از ویژگی‌های مالاریا حملات بیماری است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود اغلب بهبود می‌یابد و در صورت تشخیص دیر هنگام احتمال مرگ بیمار وجود دارد.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه به جمعیت ۵۸۰ هزار نفری زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha