۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۲۲
کد خبرنگار: 1015
کد خبر: 85105952
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رئیس شبکه بهداشت گناوه: میزان نرخ باروری شهرستان پائین است

گناوه – ایرنا – رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: میزان نرخ باروری کلی در این شهرستان نسبت به میانگین استانی وضعیت خوبی ندارد و پائین است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر عصمت حیدری روز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران این شهرستان به مناسبت فرارسیدن هفته ملی جمعیت اظهار کرد: در زمان حاضر نرخ باروری در استان بوشهر ۱.۵۸ درصد است درحالی که در گناوه ۱.۵۱ است که نشان می‌دهد شهرستان وضعیت بدتری نسبت به استان دارد و برای برون رفت از این روند، به تلاش و جدیت همه سازمان‌ها و رسانه‌ها نیاز است.

وی افزود: یکی از شاخص‌های عمده در بحث جمعیت، میزان باروری کلی است، بدین گونه که مشخص شود یک زن در طول باروری ۱۵ تا ۵۴ سال چقدر فرزند به دنیا آورده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه بیان کرد: در این زمینه هر زنی باید بطور میانگین ۲ فرزند داشته باشد که براساس نمودار جمعیتی شهرستان،بیشتر خانوارها تک فرزند و بدون فرزند هستند که این وضعیت زنگ خطری برای پیری جمعیت است.

وی ادامه داد: شاخص دیگر که براساس آن رشد جمعیت مشخص می‌شود، میزان موالید به ازای هر هزار نفر جمعیت است که نمودار جمعیتی شهرستان نسبت به استان وضعیت نامناسب‌تری دارد.

حیدری تصریح کرد: میزان موالید در استان بوشهر از هر یک هزار نفر جمعیت ۱۴.۴۳ درصد است اما در شهرستان گناوه ۱۲.۹۵ درصد است و این روند نیز زنگ خطری به شمار می‌رود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: اگر رشد جمعیت به همین روند نزولی ادامه پیدا کند به رشد صفر و منفی نظیر برخی کشورهای اروپایی خواهیم رسید.

رئیس شبکه بهداشت گناوه: میزان نرخ باروری شهرستان پائین است

پنجره جمعیتی از مهم‌ترین مراحل ساخت سنی جمعیت است

وی اظهار کرد: پنجره جمعیتی یکی از مهم‌ترین مراحل در ساخت سنی یک جمعیت است که در کشور ایران حدود ۵ دهه از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۳۰ طول می‌کشد تا از آن عبور کنیم.

حیدری با اشاره به اینکه ۲ دهه از بهار جمعیتی در ایران می‌گذرد و باید سیاست‌های جمعیتی تغییر پیدا کند، افزود: از ۵۰ سال پنجره جمعیتی در ایران، ۲۰ سال آن گذر کرده‌ایم و باید تا فرصت باقیمانده از بانوانی که در سنین باروی قرار دارند بتوانیم آنها را ترغیب به فرزندپروری کنیم تا جامعه با مقوله پیری جمعیت شدید مواجه نشود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: کاهش سرمایه انسانی و اجتماعی، اقتصادی، افزایش سالمندی بار اقتصادی زیاد بر درمان، عدم نشاط اقتصادی و کاهش باروری از پیامدهای مهم پیری جمعیت است.

وی با گرامیداشت فرا رسیدن هفته ملی جمعیت، بیان کرد: ۳۰ اردیبهشت سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب است و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، "روز ملی جمعیت" نام گرفته است.

حیدری اظهارداشت: باتوجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تشکیل ستاد ملی جمعیت، ضرورت دارد که با انسجام و هماهنگی لازم همه دستگاه‌ها با همراهی رسانه‌ها، در اجرا و تحقق محورهای ابلاغی بیش از پیش تلاش کنیم.

رئیس شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: باتوجه به شروع این هفته که از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت اجرا می‌شود، خبرنگاران در آگاه بخشی از سیاست‌های نظام در بحث جوانی جمعیت و انعکاس برنامه‌های این رویداد ملی، این شبکه را همراهی یاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha