به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرحیم افروغ روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: این دوره از جشنواره داستان کودک و نوجوان به میزبانی بوشهر، با برپایی کارگاههای آموزشی، حضور اساتید ملی و جلسات نقد کتاب، به نوعی به فرآیند و گفتمان تبدیل شد که میتوان آن را نوعی عملیات موفق دانست.
وی با بیان اینکه اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی ۲۸ اردیبهشت ماه با حضور شرکتکنندگان و میهمانان و مسئولان کشوری در مجتمع ۹ دی بوشهر برگزار میشود، ادامه داد: پیش از برگزاری این آیین به ترتیب ۲۵، ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت نیز شب شعر و مهرواره سرود استانی رضوی و نشست تخصصی نویسندگی خلاق (در دانشگاه خلیج فارس) برگزار میشود.
افروغ اضافه کرد: همزمان با مراسم اختتامیه رویداد قصهگویی رضوی و نمایشگاهی از آثار تجسمی رضوی در مجتمع ۹ دی بوشهر برپا میشود.
وی با بیان اینکه استان بوشهر پیش از این نیز میزبان رویدادهای ملی مشاعره و سفرنامه رضوی بوده است، گفت: جشنواره داستان کودک و نوجوان رضوی در سه بخش داستان کودک، داستان نوجوان و طرح رمان نوجوان برگزار شد.
افروغ یادآور شد: برگزیدگان اول، دوم و سوم این رویداد علاوه بر تندیس ویژه جشنواره، در بخش داستان کودک به ترتیب ۸۰، ۶۰ و ۴۰ میلیون ریال، در بخش داستان نوجوان ۱۲۰، ۱۰۰ و ۸۰ میلیون ریال و در بخش طرح رمان نوجوان ۲۰۰، ۱۵۰ و ۱۰۰ میلیون ریال جایزه دریافت میکنند.
رسانهها به اقدامات برای پاسداشت زبان فارسی ضریب بدهند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: اصلاح تابلوهای تبلیغاتی سردر مغازه ها و اماکن استان بوشهر با تاکید بر فارسیسازی آنها آغاز شد.
وی با بیان اینکه هدف از این اقدام "بریدن نان" واحدهای صنفی نیست، اظهار کرد: این آمادگی وجود دارد تا با اختصاص تسهیلات زمینه برای اصلاح تابلوهای هزینهبر مهیا شود.
افروغ از رسانهها خواست تا ضمن اینکه در نوشتههای خود به استفاده از واژههای فارسی توجه دارند، به اقدامات انجامشده از سوی دستگاههای مرتبط در زمینه پاسداشت زبان فارسی ضریب دهند و توجه افکار عمومی را به این مهم جلب کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: ۲۴ اردیبهشت گردهمایی مدیران کانونهای تبلیغاتی حوزه چاپ تبلیغات و تابلوسازی با حضور مدیرکل مربوط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود که یکی از محورهای اصلی مورد بحث در این نشست فارسیسازی تابلوها و تبلیغات سطح شهرها است.
وی ضمن گرامیداشتروز فردوسی و زبان و ادب فارسی، تصریح کرد: لازم است در کنار اقدامات مسئولان، فعالیت رسانهای نیز انجام شود تا شاهد شهرهایی فارسی باشیم.
گردهمایی قرآن پژوهان بوشهری در روزهای پایانی اردیبهشت
افروغ ادامه داد: در سه روز پایانی اردیبهشت جاری رویداد قرآنی بشری با ظرفیت حضور ۳۰۰ نفر از قرآن پژوهان در مجتمع فرهنگی ۹ دی بوشهر برگزار میشود که تا کنون ۱۰۰ نفر برای حضور در این نشستهای علمی نامنویسی کردهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر موسسات قرآنی را سرانگشتان عرصه فرهنگی جامعه دانست و افزود: توانمندسازی این موسسات در استان آغاز شده و نشستهای تخصصی فصلی در حال برگزاری است که یکی از این نشستها نیز همزمان با طرح بشری برگزار میشود.
وی از فراخوان برپایی جشنواره قصهگویی "بهترین قصههای دنیا" در استان بوشهر خبرداد و اضافه کرد: در راستای فراگیرشدن فضای قرآنی در جامعه بوشهری این رویداد فرهنگی در سه بخش قصهگویی، قصهخوانی و مادران قصهگو برگزار میشود.
فرصت محدود سازندگان کالاهای فرهنگی بوشهر برای شرکت در "فیروزه"
افروغ هر یک از کالاهای فرهنگی را یک سفیر برای فرهنگ جامعه دانست و گفت: امروز استفاده از محصولات فرهنگی برای ترویج و غالب کردن دیدگاه خود از رویکردهای اصلی ابرقدرتهای دنیا است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: کشور ایران و استان بوشهر قابلیتهای خوبی در این زمینه دارد و باید بسترهای لازم برای تولید و صادرات آنها مهیا شود.
وی افزود: در این راستا جشنواره فیروزه ویژه کالاهای فرهنگی برپا شده و سازندگان این کالاها تا پایان اردیبهشت ماه نمونه آثار خود را با موضوعات هدایای فرهنگی، نوشت افزار، اسباب بازی و عروسک به دبیرخانه این جشنواره با آدرس
platzaar.ir و @azarshnews ارسال کنند.
افروغ اعلام کرد: جشنواره کالاهای فرهنگی فیروزه در سه بخش ایدههای نوآورانه، کسب و کارهای نوپا و کسب و کارهای تجاری شده برپا شده و تاکنون ۱۵۴ اثر به جشنواره فیروزه استان بوشهر ارسال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ادامه داد: سه غرفه از استان بوشهر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت میکنند و ارائه بن کتاب از سوی این ادارهکل نیز در دست پیگیری است.
نظر شما