ناصر صدفی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرمت گرمخانه این حمام تاریخی توسط اساتید برجسته و کارشناسان مرمت آثار تاریخی استان انجام و برای آن در مجموع ۱۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
وی افزود: در سالهای گذشته نیز بخشهایی از این حمام تاریخی از جمله بندکشی دیوارها، اجرای سنگفرش و سقف بنا توسط کارشناسان مرمت آثار تاریخی بازسازی شده بود.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهاباد گفت: با بازسازی بخشهای مختلف این حمام تاریخی علاوه بر اینکه از تخریب آن جلوگیری خواهد شد، امکان بازدید گردشگران و علاقمندان این آثر تاریخی نیز مهیا میشود.
وی اضافه کرد: قدمت بنای حمام لج مهاباد به اواخر دوره صفویه بر میگردد، دیوارهای آن تا ارتفاع حدود ۲ متر از سنگ ساخته شده و محوطه زیرگنبد ورودی به صورت چهارطاق و ۲ گنبد بزرگ آجری دارد و ملات گچ در آن به کار رفته است.
صدفی یادآور شد: این حمام تاریخی در هفتم مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۱۸۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مهاباد ۹۴ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب بینالمللی کانیبرازان، موزه مردم شناسی و حمام میرزا رسول، دخمه سنگی فخریگاه، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
روستای لج در ۲۱ کیلومتری شمال مهاباد و در محور کمربندی ترشکان - دارلک این شهرستان واقع شده است.
شهرستان مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد.
نظر شما