۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۱۷
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 85107395
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده اصفهان: توجه به مفهوم جدید "بحران پژوهی" در ادبیات سیاسی کشور ضروریست

اصفهان– ایرنا - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: بومی کردن آینده‌پژوهی در کشور ما معادل "بحران پژوهی" است که بعنوان مفهومی جدید در ادبیات سیاسی کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، عباس مُقتدایی، روز چهارشنبه در همایش "تبیین و تحلیل کارآمدی جمهوری اسلامی از واقعیت‌ها تا بایدهای گام دوم انقلاب" در مرکز همایش‌های پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان افزود: این به دلیل آن است که بسترهای آرامی بطور معمول در کشور ما وجود ندارد و هر لحظه با یک بحران بیرونی مواجه می شویم.

وی اظهار داشت: بحران پژوهی در ایران با تمرکز بر فرصت های مطرح شده در بیانیه گام دوم، قابل طرح است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: بحران پژوهی می‌تواند ما را به سمتی رهنمون سازد که بتوانیم دستاوردهای مُندرج در نظام آینده پژوهی کشور را تحصیل کنیم.

وی آینده پژوهی را به مثابه دانش و معرفت شکل بخشیدن به آینده به شیوه‌ای آگاهانه، عالمانه و پیشدستانه توصیف کرد و گفت: از نظر عملیاتی، آینده پژوهی تلاشی نظام مند و مشارکت جویانه برای نگرش به آینده میان مدت و بلندمدت است .

مُقتدایی یادآور شد: اگر قرار باشد تلاشی نظام مند و هدفمند شکل بدهیم و از ابزارهای موجود بصورت عالمانه استفاده و دستاوردهای مطلوب خویش را برای ایجاد آینده دلخواه خود طراحی کنیم باید از ابزار علمی و در اختیار اساتید دانشگاه‌ها نیز بهره‌مند شویم.

وی خاطرنشان کرد: باید به تعبیر غربی‌ها، سناریوهای مختلف را برای فعالیت‌ها و گزینه‌های روی میز، طراحی و دائم آنها را به روزرسانی کنیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: بعنوان نمونه می‌توان به اغتشاشات اخیر اشاره کرد که گزینه روی میز غرب، تلاش همه‌جانبه روی جنگ چند بُعدی و ترکیبی در عرصه‌های مختلف شامل اقتصادی، سیاسی، فنی، مهندسی و جاسوسی بود.

وی، گزینه روی میز نظام اسلامی را ملاطفت با مردم و شناسایی عمیق ضعف‌ها و مقابله با آنها عنوان کرد و گفت: این درواقع به مثابه شناخت ناکارآمدی‌هایی محسوب می‌شود که هنور در ابتدای راه آن هستیم.

مُقتدایی با بیان اینکه موضوع تبیین، تحلیل، کارآمدی، جمهوری اسلامی ایران و بیانیه گام دوم انقلاب کلید، واژه هایی است که در عنوان این همایش اعلام شده است، گفت: ما در آستانه دهه پنجم انقلاب شاهد این بودیم که رهبر معظم انقلاب، بیانیه‌ای را با عنوان گام دوم مطرح کردند.

وی یادآور شد: در مقطعی که این بیانیه مطرح شد واقعیت‌هایی خاص وجود داشت که یکی از آنها این بود که مقامات آمریکایی اصرار داشتند نظام اسلامی متوقف خواهد شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: در آن بحبوحه که غرب تمرکز خود را بر جنگی تمام عیار گذاشته بود تا جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند، تحریم های فلج کننده و هوشمند آمریکایی‌ها به اوج رسید که از اشخاص تا مجموعه های فنی و مهندسی، واردات و صادرات، فروش نفت و همه چیز کشور ما را دربرگرفت.

وی تصریح کرد: اما در جریانات اخیر دیدیم آمریکایی‌ها توان و نیروی جمهوری اسلامی ایران را در کنترل اوضاع، خیلی زودتر از اروپایی ها دریافتند.

مُقتدایی خاطرنشان کرد: اکنون اگر قدرت‌های نوظهوری مثل چین، ایران، هند و روسیه، به تفاهم بیشتری برسند و بر سازمان هایی مثل شانگهای بعنوان مجموعه‌ای که حداقل حدود یک سوم قدرت اقتصادی جهان را داراست، متمرکز شوند با اضافه شدن ایران، این مجموعه روند تقویت خود را با قوت بیشتری طی می‌کند و میدان‌داری جمهوری اسلامی در این عرصه بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب مجموعه‌ای از سرخط‌ها وجود دارد که از جمله شامل جامعه‌پردازی اسلامی، تمدن سازی مبتنی بر رویکردهای اسلامی، طرح مفهوم دین در کنار دنیا و آغاز عصر جدید مبتنی بر این رویکرد، حفظ و پایبندی به شعارهای انقلاب، مفاهیم معنایی مرتبط با رویکردهای اسلامی مانند آزادی و اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برابری و دلزدگی ناشی از رویگردانی مسوولان از ارزش های دینی است.

مسوول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز گفت: بیانیه گام دوم انقلاب که بیانیه‌ای پُرمحتوا و معنادار از طرف امام امت آیت‌الله خامنه‌ای صادر شده، با دیدی دقیق و عالمانه بعنوان چراغ راهی برای گام بلند و نورانی دوم انقلاب اسلامی است.

نماینده اصفهان: توجه به مفهوم جدید "بحران پژوهی" در ادبیات سیاسی کشور ضروریست

حجت الاسلام مهدی مستاجران افزود: در این راستا لازم است مراکز علمی پژوهشی و حوزه‌های علمیه توجه بیشتری به ابعاد مختلف این بیانیه بمنظور تبیین آن برای آزادیخواهان عالم و مراکز دانشگاهی نیز باید توجه ویژه ای برای ترویج، تبیین و بازگشایی ابعاد مختلف این بیانیه برای نسل جوان داشته باشند.

دبیر علمی همایش ملی «تبیین و تحلیل کارآمدی جمهوری اسلامی؛ از واقعیت‌ها تا بایدهای گام دوم نیز در این نشست گفت: جمهوری اسلامی ۴۳ سال تلاش کرد تا این شجره طیبه را با وجود همه موانع و مشکلات موجود به این نقطه برساند.

محمدعلی بصیری با بیان اینکه تمام تلاش دشمنان برای تضعیف نظام به انحا مختلف صورت گرفته است، گفت: این تلاش‌ها در سه قالب تضعیف رهبری سیاسی و دینی در یک نفر، تفرقه بین کشورهای جهان اسلام و تشدید قوم گرایی و قبیله گرایی صورت گرفته است.

نماینده اصفهان: توجه به مفهوم جدید "بحران پژوهی" در ادبیات سیاسی کشور ضروریست

وی اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که در ۲ عرصه داخلی و خارجی با آن مواجهیم، میزان کارآمدی نظام اسلامی در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

دبیر علمی این همایش افزود: در سطح استانی و ملی، این موضوع مدنظر است که در ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، چه دستاوردها و کارآمدهایی شکل گرفته است و چه چالش‌هایی وجود دارد.

وی با اشاره به ارسال ۴۰ مقاله در باره موضوع این همایش به دبیرخانه مربوطه گفت: در این نشست یکروزه در دو نویت صبح و عصر ۱۰ مقاله در باره دستاوردهای نظام و علوم مهندسی و پزشکی ارائه می شود.

به گزارش ایرنا، همایش«تحلیل و تبیین کارآمدی جمهوری اسلامی ایران از واقعیت‌ها تا بایدهای گام دوم با هدف بررسی دستاوردها و چالش‌های موجود در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در سطح استان و کشور در سالن همایش‌های پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان برگزار شد.

روش‌شناسی فهم بیانیه گام دوم انقلاب، شیوه‌ها و راهکارهای ترویج و تحقق بیانیه گام دوم، کارآمدی و بایسته‌های نظام انقلابی، کارآمدی و چالش‌های ساختاری و ضعف‌های مدیریتی در کشور، کارآمدی، عدالت و مبارزه با فساد؛ تجمیع و تلخیص پیشینه مطالعات کارآمدی در اصفهان، کارآمدی و چالش‌های نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در استان به همراه راهکارها، کارآمدی نهادهای اجرایی با رویکرد موضوعات و چالش‌های اصفهان و نسبت‌سنجی عملکرد نهادهای فرهنگی در اصفهان با مفهوم کارآمدی از جمله محورهای مقالات این همایش بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha